:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Khamis, 31 Disember 2015

Selamat Menempuh Tahun 2016 Yang Makin Mencabar.

Assalammualaikum.. Hai readers..



Alhamdulillah.. Akhirnya harini kita semua sampai ke penghujung tahun 2015. Tahun yang mencabar juga bagi saya. Semestinya tahun akan datang lagi mencabar. Risaunya rasa..

Moga tahun depan saya dikuatkan semangat untuk menempuh segalanya. Moga Allah permudahkan kita semua untuk miliki rezeki yang berlipat ganda. Dipermudahkan segala urusan buat kita semua kan..

Tahun ni tahun yang banyak buat saya rasa giveup!.. Tahun yang banyak juga la buat rasa sedih. Biarlah ianya tersimpan rapi.. Macam macam juga usaha yang saya buat untuk tambahkan side income. Tapi macam tak jalan. Dropship? Baju? Kosmetik? Kain Pasang? Semua tak jalan. Mungkin orang akan kata, mungkin belum lagi.. Tapi kalau hampir setahun, still tak jalan, better saya stop atau slow kan.. In shaa Allah.. Masih on.. Cuma taknak terlalu berharap sesangat.

In shaa Allah tahun depan jika diizinkan suami saya berkursus, saya akan balik perak. In shaa Allah nak belajar menjahit. Niat yang tertunggak sebenarnya ni. Moga dipermudahkan. Amen.. Menjait tu meluas sebenarnya kan. Bukan sekadar buat baju semata mata.. Hope sangat dapat buat 1 produk sendiri nanti.

Moga dapat bantu mak walaupun tak banyak. Dapat ringankan beban mak.. Sebab bila tak kerja, semua perkara terhadkan. Ohh, ya.. Bisnes saya sendiri iaitu sambal ikan bilis kering sentiasa on jika ada permintaan ya. Brooch dan tasbih juga masih on. Jika diberi keizinkan tahun depan, nak buat shawl sendiri.. In shaa Allah.. Ianya suatu perancangan yang saya dah hold lama dah. Sebab? Nak jahit takde mesin. Hehhe

Rezeki tambah zuriat? In shaa Allah.. Dalam perancangan nak bagi zara kawan. Haha.. Oppss.. In shaa Allah kalau Allah izinkan juga.. Sian zara, takde kawan kan. Apa apa pun, moga semua perancangan tahun depan, dipermudahkan. Tidak kisahlah dalam apa jua pun bidang yang dilakukan.

Moga seribu satu kenangan perjalanan kisah hidup tahun 2015 ni tersimpan rapi di sini. :)

Excited nak mulakan dunia blogging ni balik. Hope semangat makin tinggi la dalam dunia blogging ni.. :)

Hadiah Puzzle 3D Giveaway

Assalammualaikum.. Selamat Petang..

Cerita beberapa hari lepas.. Tak pasti hadiah ni sampai hari apa. Sebab saya balik melaka. Hari isnin balik kauters tengok dah ada dalam box tu.



Syukur takde budak budak ambik. Terima kasih buat +ikhwan yusuff dan sahabat yang menjayakan giveaway ni.. :)

Moga murah rezeki kalian berdua.. :)

Belum sempat nak buat puzzle nya.. Dak kecik zara sibuk nak membuat sesama. Hihi

Rabu, 30 Disember 2015

''Pencarian Top 5 Blogger 2016''

Assalamualaikum

*tekan banner untuk join

Tag rakan : +tenku butang 
Nama panggilan dalam blog : sya mimie
Tempoh pengalaman berblogging : 5tahun


follower : 827

Selasa, 29 Disember 2015

PROMOSI MENGEJUT!!

assalamualaikum..

saya just nak kongsikan tentang jualan mengejut ni!!..


korang boleh klik pada banner tu ye.. mana tahu, ada yang tengah cari bahan bacaan penting ke. kebetulan harga pun menarik ni, jangan lepaskan peluang ye.. rugi sangat..


ada yang mencari buku buku keagamaan? inginkan harga promosi? boleh klik pada banner ye.. masih ada sale sehingga 31 Disember 2015 ni.. jangan lepaskan peluang.. :)

Pesanan dari pihak Bookcafe :

CUTI TAHUN BARU: Hanya order yang dibuat bayaran sebelum/pada 9.00 pagi (31/1/2015) sahaja akan diproses & dihantar pada 31/1/2015.

Order yang dibayar selepas 9.00 pagi (31/1/2015) hanya akan diproses & dihantar pada 4/1/2016.

Sepanjang cuti tahun baru, para pelanggan masih boleh membuat order secara online seperti biasa di Bookcafe.com.my. 

UPDATE : SENARAI LINK BLOGLIST 60 PESERTA

Assalammualaikum.. Hai readers..



Pertama kali saya nak ucapkan terima kasih kepada semua sebab sudi join segmen pencarian bloglist saya ni. Memang nakkan semangat baru untuk blog ni pada tahun hadapan. Ni saya listkan dulu ye.. Nanti saya akan pecahkan ikut kategori yang saya bakal wujudkan.. ada 60 peserta.. Fuhhh.. semangat ahkak nak update ni di bar.. hihiih..
sebelum tu, kawan-kawan Blogwalking la dulu ye dengan kawan kawan lain.. in shaa Allah.. dalam masa terdekat ni akan berubah senarai list tu.. ;)


Pisang Goreng Original vs Pisang Goreng Cheese.

Assalammualaikum.. Hai readers..

Hari isnin lepas masa on the way nak balik ke rumah m.i.l, tengok ada beberapa orang dok jual pisang goreng tepi jalan. Saya yang penggemar pisang goreng ni, mula la rasa tak senang duduk. Minta ddy zara belikan. Buat bekalan kami dengan nak bagi m.i.l sikit.



Masa dia stop tu, kebetulan kat gerai tu ada jual pisang goreng cheese. So minta dia belikan yang cheese dengan yang biasa. Serius saya kata, tak boleh nak masuk kat tekak pula pisang goreng cheese ni. Saya tengok pisang goreng tu dia dah toskan minyak lepas goreng. Tapi masa beli tu bercampur pula dengan cheese, Allah.. Rasa macam semacam pula.

Buat masa ni saya lebih sukakan lagi rasa yang asli. Pisang goreng biasa. Nikmatnya. Lagi best dicicah dengan sos kicap pun. Terbaiklah..

Isnin, 28 Disember 2015

Holiday Hujung Tahun 2015 (Part 3)

Assalammualaikum.. Hai readers..

Sori.. Banyak part bab holiday ni.. Huahaha.. Sebab ddy zara cuti 1 week kan.. So banyak la story sepanjang tempoh cuti tu.. Walaupun tak menarik mana, yang penting cuti tu dipenuhi sepanjang masa.

Sambung kisah hari khamis pula eh..

24.12.2015

Pagi tu tak kemana pun. Petang baru keluar gerak ke PD. Nak jumpa mak. Mak abah turun sana. Jumpa semalaman je pun. Tak sempat nak ke Pantai. Yang penting dapat luangkan masa dengan dorang. Mak abh tido umah makcik kat sana.. So kitorang pun bermalam kat sana juga..

25.12.2015

Hari jumaat pagi tu ingat nak turun ke Pantai. Kunonnya la.. Tapi adik sedara takmau. Maksu zara pun takmau, jadinya duduk je la umah diam diam. Hee..

Petang tu baru keluar. Singgah ke kebun tempat pakcik kerja. Masa tu cuaca petang panas lagi. Ingat nak bagi redup jap, baru ke tempat kebunnya, tup tup hujan selebat lebatnya. Jadinya berteduh dalam umah je la.. Nak bagi zahra bebas kat luar pun tak boleh.



Ahad, 27 Disember 2015

SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016.

Assalammualaikum.. Hai readers di sayangi.

Harini saya nak buat segmen. Sebenarnya lebih kepada nak mencari bloglist yang baru. Sebab rasanya lama dah tak berupdate bloglist tu. Haritu nak update, tengok takde sambutan. Kawan yang sama juga nak berada di bloglist.

Caranya mudah je ye. Yang penting blog korang bukan cerita bab bab 18sx ke, isu perkauman ke ye.. Bab politik semata mata pun taknak. Nak blog yang santai santai je. Sebab kawan kawan lain pun nanti seronok nak menyinggah kan?



1. Buat tajuk "SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016".

2. Tempek banner dan backlink ke entry ini.

3. Nak follow blog ni boleh. Taknak follow pun takpe. Asalkan korang bahagia. Sebab taknak paksaan.

4. Rajin update entry. Seminggu sekali pun takpe. Asalkan ada entry baru. Sebab bila update, kawan kawan yang terjah blog ni boleh ke blog korang kan?

5. Letakkan URL entry korang kat blog ni ye.

6. Kalau sudi nak letak saya dalam bloglist korang pun okey.. Hihi.. Sebab kita rajin je update blog *walaupun kadang cerita merapu*

7. Okay. Siap. Tunggu je link korang dalam list ye.. Hee

Harap ada kawan kawan yang sudi join ye.. Tak susahkan permintaan kita? ;)
Rasanya dah selidik banyak kali dah syaratnya ni..



Sabtu, 26 Disember 2015

Holiday Hujung Tahun 2015 (Part 2)

Sambung cerita hari isninnya pula. (21.12.2015)



Isnin tu pakat nak balik umah m.i.l. Tak jauh pun dari gemas. Balik melaka je. Sebelum balik sana, singgah berjalan ke Aeon Ayer Keroh. Saja cuci mata kan. Takde kemana pun. Lagipun dah 2 bulan juga tak jejak ke sana.. Sekadar ambik angin je. Dah puas pusing mall, pergi makan dulu. Pastu terus balik umah.



22.12.2015

Duduk umah je. Rehatkan badan. Heee.. Sambil tu layan blog, blogwalking mana yang sempat. Kata holiday kan. Kena juga rehatkan badan.


23.12.2015 (Rabu)

Pagi tu tak kemana pun. Duduk umah je. Petang baru keluar. Teringin sebenarnya nak ke bandar hilir. Tapi dah lewat sangat. Keluar pun dah kat pukul 6 petang. Jadinya suruh ddy zara pergi ke pantai je la. Ingat kan ddy zara nak bawa ke Pantai Puteri. Sebab dulu kami photoshoot kawin kat situ. Rupanya bawak ke Pantai Klebang..




So.. Layankan angin pantai di waktu petang je la.. First time bawak zara ke Pantai. Excited dia angin kuat masa tu..




So.. Holiday pada hari ketiga, sempat la ke Pantai walaupun untuk beberapa minit. Hee Yang penting masa  berkualiti bersama keluarga kan?



Nanti kita sambung cerita seterusnya ye.. Heee


Jumaat, 25 Disember 2015

Holiday Hujung Tahun 2015. (Part 1)

Assalammualaikum.. Hai readers..

Cerita part holiday yang tak berapa nak holiday sangat la ye kat sini.. Sebenarnya holiday ni pun sebab ddy zara nak habiskan cuti. Pastu sebab 2minggu ddy zara duty weekend kan, tu terperap je. So bagi saya sekadar keluar ambik angin kat mall tu pun holiday la ye. Kehkehkeh..

Kisah start hari ahad. 20.12.2015.



Misi Menghabiskan duit.. Hikhikhik.. Bukan saja saja nak buang duit. Tapi benda penting kan. Kebetulan duit tabungan berblog dah dapat. Tu yang guna tuk perkara penting. Kiranya 1 hari tu pusing pusing makan angin kat mall je. Cuci mata sekali. Mula mula ke kipmart segamat. Ddy zara biasalah, suka ke Mr.D.I.Y. Tapi di kipmart tak penuh barangnya.

Jadi destinasi seterusnya ke Mr.D.I.Y segamat. Rondalah dalam mall one segamat tu. Nak menyoping, purse tak berkepuk pun. Berhabuk adalah. Hehe.. Alangkah indahnya kalau duit berkepuk kepuk.. Seronok holiday sambil shopping kan? Hehehe.. Selesai meronda di OS tu, pergi makan sat..

Ddy zara kata, takyah masak. Takpe, bukan selalu pun dapat belanja makan. I is okay sangat.. Sesekali gantung kuali kan, apa salahnya. Pergi makan di Nasi Ayam Gemas 2 di hadapan kipmart. Serius, tengah lapar, dapat pula makan nasi ayam yang sedap tu, memang nikmat. Best tang ayam dia. Supnya. Memang suggest siapa orang segamat yang tak pernah makan kat situ, try makan. Tak rugi tau..



Selesai tu, terus ke billion pula. Sebab dah niat nak belanja zahra teddybear. Cari kat sana je la. Sebab pernah ke sana tengok teddybear banyak. Tapi masa pergi haritu, tak banyak dah. Tapi mujur la ada yang harga dalam bajet. Hihihi.. Selesai, ke TF pula. Sebab nak cari tshirt pakai jalan. Pastu apa lagi, grab 2 pasang baju basahan tuk anak dara tu la. Kesian baju dah sendat. Perut muncit. Hihihi..



Settle semua, terus balik. Sekali jalan, masuk 4 mall. Hihi.. Holiday sangat tu.. Sebenarnya rindu nak berjalan. Maklumlah, 24jam je kat umah kan. Boring juga..

Okay.. Nanti kita sambung holiday seterusnya kemana eh..

Khamis, 24 Disember 2015

Salam Maulidur Rasul

Assalammualaikum..



Salam Maulidur Rasul buat semua kenalan yang dikasihi.. Semoga kita sentiasa berselawat dan menjunjung tinggi Nabi Muhammad s.w.t..




Nota : harini dan esok saya cuti blogwalking ye. Nak luangkan masa dengan mak abah..

Rabu, 23 Disember 2015

RM100!

Assalammualaikum..



Agaknya berapa lama duit ni akan kekal dengan nilai ni??

Rasanya macam tak lama je.. :'(

Bertabahlah wahai hati..

Rasanya dah nak wujud nilai yang berkeping keping dah ni. Akan ada warna hijau. Warna biru, warna merah.. Erm...

Bukan senang nak cari duit kan. Nak nak yang tak bekerja ni. So, kena la gunakan nilai ni dengan sebaiknya..

Berdebar rasanya kalau not rm100 ni dah digunakan. Bulan 12 belum berakhir lagi ni.. Duit sekarang kalau dah guna, laju kalah air paip yang keluar.


Nota : Duit ohh Duit..

Hasil Tangan Sendiri Lebih Puashati.

Seronok kan kalau dapat buat sesuatu masakan, makanan sendiri ni. Kepuasan bila makan la. Kalau beli 3ketul dah Rm1, pastu kecil. Makan pun tak kenyang. Kalau bukan terdesak, memang tak beli.



Ni cerita beberapa hari lepas. Teringin nak makan kuih puas puas. Nak menguli, belum ada rezeki. Jadinya buat la popia ni dulu. Nak resepi?? Haa, click kat SINI ye..



Tak ingat haritu dapat berapa biji. Dapat 3 kali goreng juga la.. Nikmatnya uiiiiiii... Sebab boleh makan sampai nak muntah. Kalau beli sekadar celah gigi je la..

Hope lepas ni dapat menguli pula. Sebab teringin nak makan donut, karipap.. Erm.....

*ermmmmm.. Dapnya kuih mama buat ni...*

Selasa, 22 Disember 2015

Kampung Nenek!

Assalammualaikum.. Selamat Pagi.. 



Hai kawan kawan mama.. 
Harini zahra dah kat kampung nenek dah.. Kat melaka.. 
Zahra sampai petang semalam. 

Ada rezeki 2 hari lagi nak jumpa opah pula kat PD. Rindunya kat opah. Lama dah tak jumpa. 
Mama cakap, mama nak update blog. Tapi pening. Tak tahu nak cerita apa. 
Maklumlah, kat umah nenek ni ada wifi. Mulalah kalut. Hihi

Mama jadi kalut nak mulakan yang mana dulu.. 
Zahra macam biasa la.. Relax relax je. Main dengan kkak mia, adik alisya.. Pastu tengok tv. Makan. Dah penat nanti minta susu. Pastu tido jap.  

Okay la.. Mama pesan, cuti cuti pun nanti mama update blog, kalau sempat mama blogwalking tau.. 
Opss.. Sebelum terlupa, mama cakap, mama ada buat segmen. Kalau acik acik belum join, nanti join tau..

Ok.. Bye.. Muaaahhh.. 

Isnin, 21 Disember 2015

Hasil Berbelanja Duit Nuffnang & 8Share

Assalammualaikum & Hai readers..

Alhamdulillah.. Duit hasil berblog ni dapat digunakan dengan sebaiknya. Duit nuffnang dan duit 8share adalah dalam Rm123.00 secara total.
Tak banyak mana pun. Syukur Alhamdulillah dapat juga buat guna beli apa yang patut.

Kalau ikutkan banyak juga nak dibeli. Ada juga benda penting lain yang tak dapat. Takpelah. Janji dah dapat yang ni pun dah okay dah.. At least nampak apa barang yang berjaya dimiliki dengan duit sebanyak tu.

Dengan duit sebanyak tu, sebanyak 7 barang dapat dibeli. Alhamdulillah, ada berbaki sikit. Meh la kita share ye.



Ok.. Mengikut gambar tu, tu la barang yang saya beli.

1. Teddy bear : Rm16.90
2. Seluar track : Rm23.90
3. Tshirt Otto : Rm20.00
4. Tshirt zahra : Rm21.80 (2helai)
5. Seluar zahra : Rm19.80 (2helai)

Total Rm102.40. So masih berbaki Rm20.60.
So boleh la buat beli topup duit tu.

Nak belikan zara teddybear bajet dalam Rm30. Tapi zahra ni baik sangat. Nak yang tu juga. So, lega mamanya. Sebab belikan teddybear yang dia selalu dia main tu kecik sangat. Tu balance peruntukan tu belanja dia baju. Sian baju basahan dah sendat tang perut. Hihihi.. Sekurang kurangnya tu rezeki bahagian dia..

Seluar track pun sebab ada 1 je yang ok. Hat lain semua dah lusuh. Yela last beli masa zaman sek (form6) dulu. Hee.. Baju tshirt tu buat tambahan baju jalan. Ada 2 helai je tshirt jalan. Alhamdulillah.. Rezeki dari Allah..

Moga lepas ni Allah permudahkan & permurahkan rezeki buat saya dan sahabat sahabat yang lain.. Nak shopping lebih lebih, tu je peruntukkan yang ada. Hihihi

#RezekiDariAllah
#UsahaSelagiMampu
#RezekiBerblog
#DuitNuffnang
#Duit8Share
#Alhamdulillah


Ahad, 20 Disember 2015

Mood Bercuti!

Assalammualaikum.. Hai readers!

Mood Bercuti!| 2 minggu ni ddy zara naik duty. Makanya dah 2 minggu ni la kami terperap je kat umah. Tak keluar mana pun. Kecuali pergi TF sebab nak beli sayur, ikan.. Hehe..
Ehhh.. Tak merungut pun. Okay je duduk umah. Cuma kesian la kat ddy zara la tiap minggu kerja. Then zara. Merap je. Tak kemana. Sampai mama dia ni pun naik pening hari ni dah hari apa. Hari isnin, tapi rasa dah macam hari rabu. Hehehe..



Harini ddy zara last kerja. Habis duty. So kita rasa merdeka sikit. Hehe.. Orang lain yng kerja, kita pula yang rasa merdeka. Yela, sebab dah lama tak spend time jalan jalan kat luar. Harini ddy zara cakap nak kuar jalan. Berbunga je rasa hati. Nak keluar sekejap dari kepompong. Haha!!

Nak belikan something tuk zara guna duit 8share. Duit nuffnang tak masuk akaun lagi. Moga moga cukup la apa yang saya nak beli tu. Duit ciput, tapi keinginan besar. Hehe.. Standard la kan.. Selalu pun macam tu la. Nak nak kita ni tak bekerja.

Esok balik umah mil. Ddy zara cuti sampai kat hujung bulan. Nak habiskan cuti katanya. Jadilah. Janji dapat luang masa. Ada rezeki cuti 4hari tu mak nak turun PD. So ingat nak jumpa mak kat sana. Nak bagi zara jumpa opah,atok,mksu.. Kalau ada rezeki, nak pergi pantai.. Hope perancangan ni akan terlaksanalah dengan sebaiknya..

In shaa Allah.

Korang semua pun mesti tengah bercuti kan??
Sebab saya tengok takde visitor pun mai sini. Takpelah. Kena paham kan. Sebab kita pun tak sempat sangat nak blogwalking.. Sobb!

#JanganPernahLupakanSayaYe


In shaa Allah, balik umah mil ada wifi. Kalau sempat nanti saya blogwalking umah awak awak ye..

Ohh, ya.. Saya nak buat rombakan bloglist yang ada. Nanti siapa nak masuk bloglist saya join ye.. Sebab dah setahun ke 2 tahun saya tak update. Tahun baru, nak ada semangat baru. Bloglist yang ada pun nampak gaya macam ramai juga yang dah tak aktif.

Sabtu, 19 Disember 2015

HAZLIN HUSSAIN TERINGIN ANAK KEMBAR




Beberapa hari lalu, pengacara rancangan 999, Hazlin Hussain sah menjadi isteri kepada pembaca berita Buletin Utama TV3, Mior Abdul Malek Raiyani dengan sekali lafaz. Rasanya masih belum terlambat untuk MH mengucapkan selamat pengantin baru buat pasangan ini.

Ketika dihubungi, semestinya menerima cahaya mata dalam awal perkahwinan antara perkara yang dinantikan buat pasangan ini. Sekaligus melengkapkan lagi kebahagiaan rumah tangga mereka.


"Seperti pasangan lain, sudah pasti selepas berkahwin  mahu menimang cahaya mata. Memandangkan usia saya juga dah banyak jadi saya tidak mahu merancang soal anak.

"Sejak dulu saya memang mengidam nak anak kembar. Jika ditanya impian saya sudah pasti saya mahu menimang cahaya mata kembar jika diizinkan Allah," kata Hazlin.

Mereka yang sudah berkenalan sejak 12 tahun yang lalu sudah memiliki perancangan tersendiri soal kerjaya mereka. Walaupun jadual kerja mereka sangat padat, Hazlin sebolehnya akan membahagikan masa yang terbaik untuk keluarga dan kerjayanya.



sumber : SINI

tahniah!! 

Ya Allah.. tak sangka dorang dah kawin.. alahai.. sweetnya.. sama cantik sama padan kut.. 

moga diberi keizinan dari allah untuk untuk mereka miliki twins baby.. ;) 

NAD ZAINAL KINI HAK MILIK MUHAMMAD FALIQ AMIRUUDDIN

assalamualaikum..


Dengan sekali lafaz, pelakon Farah Nadia Bt Zainal Abidin atau Nad Zainal sah bergelar isteri kepada pasangan pilihannya Muhammad Faliq Amiruddin. Pengantin perempuan menerima mas kahwin bernilai RM 350.00 dan majlis ini telah diadakan secara tertutup di mana hanya melibatkan ahli keluarga sahaja di Bukit Jelutong.

Manakala majlis persandingan juga diadakan di lokasi yang sama, pada sebelah malam The Roof Garden Hotel, Bukit Jelutong, yang mana dihadiri teman rapat, sanak saudara dan rakan media.


sumber : SINI


waaa.. tak sangka rupanya nad zainal dah pun bergelar isteri.. ingatkan main main je.. mana la tahu kan, kut kut muncul dalam drama ke.. hihihi

tahniah buat pelakon hebat nad zainal.. :)

8SHARE | Jom Tambah Pendapatan Sampingan

assalamualaikum..

Hadiah Dari 8Share

ada ke kawan-kawan kat sini yang kebuntuan nak tambah kewangan sampingan? mesti ada kan? berminat ke rasa-rasanya tu nak buat duit? jangan risau ye..
ni bukan buat perkara yang tak elok pun tau..

salah 1 cara untuk menambah pendapatan adalah melalui 8SHARE
mungkin ada yang tahu 8share ni apa kan? mungkin ada yang belum tahu. takpe, yang belum tahu, saya terangkan sikit melalui pemahaman saya la ye.

8share ni satu web penjanaan iklan. korang share la iklan yang ada, melalui link yang diberi. boleh share di blog, facebook, google+ dan pandai pandai korang la nak share kat mana lagi yang korang suka.

janjinya, bila ada readers yang klik, maka akan masuklah RM tuk pengiklanan tersebut. selalunya 1 iklan akan dibayar RM0.20. Jangan pandang rendah dengan nilai RM0.20 tu ye.. bila dikumpul dengan berkat kesabaran akan banyak juga.

contoh dibawah ni pendapatan saya untuk beberapa bulan. saya pun tak ingat berapa lama saya kumpul. maklumlah, kadang ter-SKIP share kan.. tu yang lambat duit nak membiak..

alhamdulillah, 07hb saya cashout, dan 17hb duit dah masuk dalam akaun.. kalau kita berkerajinan, in shaa allah, banyak yang kita boleh dapat sebenarnya.. yang penting - USAHA.


RM yang terkumpul sebanyak Rm58.97. saya keluarkan RM58 sahaja. Dan urusan cashout ni akan ditolak RM1 dari nilai tersebut. So saya terima di akaun RM57.

alhamdulillah.. rezeki buat zahra. dah janji nak belikan sesuatu untuk dia.. apa dia agknya kan?? hehe.. dah beli nanti baru saya share ye..


alhamdulillah.. proses cashout is complete.. :)

siapa yang belum join lagi, meh daftar di >> SINI <<


Pengguna SAMSUNG? Jangan lepaskan peluang ye.. boleh tebus hadiah menarik ni.. korang mesti suka punya.. benda free kan.. rugi tak ambik. >> Pengguna SAMSUNG boleh tebus hadiah ni <<

Tonton Online | Gegar Vaganza 2015 Minggu 4 - Siti Nordiana & Lan Kristal - Memori Berkasih




Shahdu pula bila dengar lagu ni.. memori sangat.. 
teringat kenangan masa tingkatan 3@4 dulu..
suka nyanyi dengan kawan baik...

( L )
Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta

( 1 )
( P )
Bermusim kita bersama
Menyemai ikatan cinta
Tak mungkin kasihku hilang
Kukunci hati untukmu

( L )
Ku genggam kenangan indah
Simpanlah senda gurauan
Andainya kau kerinduan
Itulah jadi penanwar

( P )
Sungguh ku terharu dan pilu
Kasih kusemai kau abaikan
( L )
Putusnya ikatan cinta
Mungkin tiada jodoh kita

( P )

Menangis hati ini
( L )
Ku juga bersimpati
( P )
Hancurnya harapanku
( L )
Maafkan sayang

( P )
Kasihmu yang berubah
( L )
Aku pun tak menyangka
( P )
Itulah alasanmu, pergilah sayang

( L & P )
Biar rindu di kejauhan
Menemani hati yang gelisah
Semoga bertemu jua kebahagiaan

( ulang dari 1 )

( L )
Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
( P )
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
( L & P )
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang menimpa

Jualan Penghabisan Stok!!!

DISKAUN 80%

Assalamualaikum.. 

Jom Terjah!!

Jumaat, 18 Disember 2015

Kisah Anak : 1 Tahun 3 Bulan

assalamualaikum..

18 Sept. 2014 - 18 Dis. 2015



hari ni zahra khadijah genap setahun 3 bulan.. kejap je rasa.. tapi masih terkenang-kenang masa dia baby lagi.. hehehe
ohhh.. rindunya masa awak baby lagi zahra..



sekarang ni cerdik beno.. dah jadi kawan gado mama dia.. kawan sembang mama dia.. peneman time nak masak. still ngada ngada nak dukung. haaaaa, yang ni memang geram je rasa..

kuat nyembang. ntah apa disembangkan pun tak tahu, mama ngan ddy iye kan aje..
lagi semangat dia sembang. siap gelak gelak.. haha..

suka makan manis manis. kek ke, coklat ke, fav sangat tu.. kadang beli kek coklat moist tu, kemain lagi pagi pagi minta breakfast tu.. macam ank omputih sangat.

sekarang dah pandai. suh buka peti ais... sebab... dalam tu ada macam macam.. hai la anak.. bijak sangat..

seronok tengok keletah dia.. rasa macam pemecah sunyi rumah ni.. sebab asik gado.. 

Pastu dah terbiasa dengar mama duk sebut " Ya Allah" bila mara dia, dia pandai pula ajuk balik gaya bahasa dia. Tapi dengar la dia sebut tu seakan "Ya Allah"., 

Alahai.. Dah pandai tiru apa yang orang buat. Kena berjaga jaga.. 

Diskaun 50%



Assalamualaikum...

Jangan Lupa Terjah untuk dapatkan koleksi yang menarik!!

AIDIJUMA kini di ZALORA!

assalamualaikum.. hai readers..

siapa peminat AIDIJUMA angkat tangan???

siapa sangka, AIDIJUMA kini boleh dimiliki dari ZALORA. jangan pening kepala nak mencari stok. Masuk je web ZALORA, pilih pilih, bayar then tunggu je barang sampai.. 
waaaa, gitu.. tak perlu susah payah nak bershopping dah..

mudahnya urusan jualbeli sekarang..
betul tak? tak perlu berpenat, berkejar sana sini, hanya duduk di depan PC je, barang yang ingin dimiliki tersedia..

alhamdulillah..
saya pun ada juga stok aidijuma ni.. cuma tak banyak je la.. rezeki orang bagi.. 
merasa juga untuk ber-AJ
:)






NUFFNANG | Pendapatan Setahun

assalamualaikum..

sekadar sebuah catatan disini.. hanya sebuah kenangan..



Ni la hasil blogging selama setahun untuk oktober 2014 - oktober 2015.. genap setahun cashout.. ni la nilainya..

walaupun tak seberapa, syukur Alhamdulillah.. nanti saya tunjuk hasil dari duit ni apa yang saya miliki.. :)

Sebab saya happy, saya nak buat segmen! ;)

assalamualaikum.. selamat pagi readers!



pagi ni kita  bersegmen la ye.. pertama kali join segmen yang dibuat oleh ELIA | Jejari Runcing.. mana tahu kita akan dapat kenalan baru sambil mengeratkan silaturrahim..

buat kawan-kawan semua.. jom la join sama.. kita sama-sama meriahkan segmen yang dianjurkan oleh Elia.. :)

selamat bersegmen semua.. :)

Khamis, 17 Disember 2015

Gabungan PRADA LACE & SATIN DULL VALENTINO

assalamualaikum..

Ok.. saya dah tunjukkan beberapa warna PRADA LACE yang ada kan.. kali ni saya tunjukkan beberapa contoh gabungan yang sangat MENARIK ya.. :)


Meh sini meh.. Kita tunjuk sikit gabungan Prada Lace yang cun ni dengan Satin Dull valentino.
Cantikkan??
Ni antara padanan gabungan sebagai contoh.. Cantik cantik semuanya..
Berminat??
Jom dapatkannya.. smile emoticon
Pm / WhatsApp / Telegram 011-24181178 dengan segera..




Jangan segan segan ye contact saya kalau berminat untuk beli.. :)

smile emoticon

PRADA LACE TERKINI

assalamualaikum.. hai readers..

nak tanya, ada ke kawan-kawan yang tengah mencari Prada Lace?? jangan risau, coraknya yang terkini ya.. cantik sangat.. digabungkan pula dengan satin dull Valentino..

Prada Lace.
2 meter. 
Bidang 45'

Sangat sangat cantik untuk diletakkan pada dress, jubah, baju kurung moden, peplum dll..

Sangat cantik disesuaikan dengan kain satin valentino..

Berminat juga untuk dapatkan satin valentino??

Jom Pm saya. smile emoticon


boleh juga Whatsapp/telegram di 011-24181178

atau boleh juga terjah KHADIJAH WARDROBE

Ni antara lace yang ada ye.. boleh jemput cuci mata.. :)





ada lagi ye warna lain.. jangan lupa terjah KHADIJAH WARDROBE :)

Nasi Lemak

Assalammualaikum.. Hai readers..

Dalam minggu ni je dah 3x beli nasi lemak sebagai sarapan. Dok bersembang dengan kak +tenku butang  la ni. Dah berjangkit. Hihihi..



Sedapkan sarapan nasi lemak pagi pagi.. Nak nak makan panas panas. Nikmatnya.. Kalau orang melayu ni memang sinonim la pagi pagi dengan nasi lemak.

Tapi, kalau juadah hari krimas disajikan nasi lemak, agaknya macam mana ragamnya ye.. Erm.. Korang boleh tengok kat SINI.. Atau klik je pada gambar nasi lemak tu..

Selasa, 15 Disember 2015

10 TAHUN PERKENALAN ..

Assalammualaikum.. Hai readers..

15 Disember 2005 - 15 Disember 2015.

Ya Allah..
Macam tak caya je.. Dah 10 tahun rupanya perkenalan ngan ddy zara ni.. Tapi bila dah kawin, macam baru kenal balik.

Berkawan & Berkahwin 2 perkara yang berbeza kan. Sekalipun dah kawan lama, tak semestinya boleh terus follow life tu.



Dulu masa kenal, sangat sangat PJJ. Jarang jumpa. Setahun sekali je kut. Tu pun ikut nasib la. 3 tahun pertama tak jumpa langsung. Tahun ke - 4 la kiranya baru jumpa balik. Last last tahun ke-8 baru kawin. Hihi

Actually tarikh ni tarikh ddy zara ambik kita jadi adik angkat dia.. Huahaha.. Sebenarnya niat dia taknak la kita ni lari dari berkawan kut. Ingat lagi.. Seminggu lepas habis spm. Tiba tiba ada orang msg kata nak kenal. Haha.. Alahai.. Kenangan sangat. Takut kena kacau last last tutup fon okeh. Sekali buka berdesup msg masuk.

Tak sangka. 8tahun berkawan baru berkawin. Now dah 2 tahun usia perkawinan. 10tahun tempoh perkenalan. Moga Allah merahmati ikatan suci ini dengan penuh rahmat dan diberkati sehingga akhir hayat.

10tahun bukan 1 jangka masa yang pendek. Kalau budak 10tahun dah darjah 4 dah. Moga ddy zara sayang i lebihhhhhhhhhhhhhhhh ye.  :p Bukan senang tau nak jumpa orang yang setia macam kita ni. Punya la tepis segala godaan orang nak masuk jarum. :pp

Hikhikhikhik..

Permulaan Perkenalan [Part 1]

Permulaan Perkenalan [Part2]




Blogwalking | Dimana Pembaca Saya??

Assalammualaikum.. Morning readers..

Sekarang ni agak sangat terhad nak blogwalking. Bukan sombong. Tidak sama sekali. Internet tersangat terhad. Sesungguhnya saya rindukan zaman blogging yang dulu. Rindukan zaman saya kerja.. Rindu.. Semua hanya sebuah kenangan indah buat saya..



Saya akui, bila tak blogwalking ke blog kawan kawan, agak susah juga kawan kawan nak menyinggah ke teratak usang reput menanti roboh ni. Pentingnya blogwalking, kita saling beramah mesra each other kan.

Sejak tak aktif setahun yang lalu, terlalu banyak perubahan yang saya nampak. Ketara. Dulu, kita boleh nampak kawan yang rajin singgah ke sini, tapi sekarang... Kosong.. Kosong.. Kosong.. :(


Maafkan saya.. Sesungguhnya saya masih mengingati semua kawan kawan saya. Cuma keadaan je kurang mengizinkan.. Alangkah indahnya kalau dapat blogwalking kawan kawan selalu.. :')

#JanganPernahLupakanSayaYe