:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Memaparkan catatan dengan label resepi dan masakan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label resepi dan masakan. Papar semua catatan

Jumaat, 17 Mac 2017

Fillet Dory Masak Masam Manis



Fillet Dory Masak Masam Manis


Assalamualaikum.. Selamat petang readers. Petang ni nak update resepi lagi la.. Boleh tak? Hehehe.. Nak story panjang-panjang belum berkesempatan lagi. Moh ler taip resepi dulu ye. Nak blogwalking apatah lagi, dengan masalah tak boleh nak baca tu.

Masak Apa Hari Ini?


Masak Apa Hari Ini?


Assalamualaikum.. Selamat Petang. Amboi.. dah kenyang tu mesti tengah syok lena tu kan. Bestlah boleh golek golek tido petang gini. Kita ni sekadar boleh rest je la gitu.

Khamis, 2 Mac 2017

Kek Pelangi 3 Warna


Kek Pelangi 3 Warna

Assalamualaikum.. hai readers. Dah memalam ni tak tahu nk story apa. Kita cerita pasal kek boleh? Haha.. sebab tengok ada bahan dalam fon ni, so jadilah kan. At least terupdate juga blog ni.

Ahad, 26 Februari 2017

Kuih Keria si Kuih Viral

Kuih Keria si Kuih Viral


Assalamualaikum.. selamat pagi.. Sambil enjut anak, marilah membebel. Dapat jugak 1 entry baru kan. Hihihiks.. nak blogwalking belum sempat. Tengok siang nanti eh. Sekarang ni dok viral sangat kuih keria atau sesetengah orang panggil kuih gelang ni kan.

Khamis, 23 Februari 2017

Terung Tumis Goreng Pedas



Terung Tumis Goreng Pedas


Assalamualaikum.. hai readers readers tersayang.. harini kita update entry pasal masakan pulak la eh. Kan blog ni blog serba serbi boleh, so haruslah cerita bab masak-masak jugak. Kata surirumah, nak la juga tempek hasil masakan yang tak seberapa ni kan. Hihihi..

Khamis, 16 Februari 2017

Resepi Cucur / Cekodok Ubi Keledek


Resepi Cucur / Cekodok Ubi Keledek


Semalam up entri minum petang kita cucur / cekodok ubi keledek. Tapi mesti ada yang tak pernah makan atau tak pernah pun tahu kewujudan cekodok ni kan. Hehehe
Amboii. Tak tahu kewujudan sangat. Sesilap boleh viral nanti. Haha.. 😂😂

Rabu, 1 Februari 2017

Lunch For Today.

Lunch For Today.


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari.. Selamat Menjamu selera.. korang lunch apa tu.. kita masak ni je harini.. waiting ddy zara balik tuk makan. 😘

✍ Sambal sotong
✍ Telur Dadar
✍ Sawi goreng


01.02.2017 (32/365days)



Khamis, 28 Julai 2016

Resepi Kek Pelangi 3 Warna Yang Mudah

Resepi Kek Pelangi 3 Warna Yang Mudah


Assalamualaikum.. Hai..

Orang kata, bila datang kerajinan tu, buat apa pun menjadi kan? Kalau diizinkan Allah la.. Ni kerajinan yang terjadi masa hari selasa lepas. Teringin pula nak makan Kek Pelangi 3 Warna ni. Nak buat pun bahan nya simple. 5 barang je. Percaya tak? Okay, kita share lagi sekali resepinya kat sini ye, walaupun dah pernah share resepinya disini dulu.

Khamis, 23 Jun 2016

Ayam Goreng Berempah Sedap & Mudah.

Ayam Goreng Berempah Sedap Dan Mudah

 Assalamualaikum... Hi..  Haaaaaa,, kemain panjang nama diberikan. Sebab resepinya pun cukup mudah. Dah petang-petang macam ni mesti para ibu/mak/mama/umie tengah pening pikir nak masak lauk apa kan? 


Betul tak?



Khamis, 2 Jun 2016

Resepi Roti Jala

Assalamualaikum.. Morning!..

Resepi Roti Jala Sedap! | Pagi ni berkeRAJINan nak menjala. Ingat semalam petang nak buat. Tapi rasa macam lemau pula badan ni. So pagi ni gigih la buat. Alaaaa, buat tak banyak mana pun. Dapatlah dalam 7-8 keping macam tu. Ddy zara pun dah pergi kerja. So buat sikit je tuk breakfast pagi ni 2 beranak.


Ahad, 22 Mei 2016

Sambal Udang dan Petai

Assalammualaikum.. Hi!..



Sambal Udang dan Petai. Menu harini.. Tidaklah begitu special. Tapi boleh la menjadi pembuka selera kan. 

Hihi.. 

Sabtu, 20 Februari 2016

Ikan Singgang / Asam Rebus

Assalamualaikum.. Hai pembaca setia..

Kita ni share resepi bukan sebab pandai masak tau.. Bukan..
Tapi sebab kita suka share apa yang kita buat.. Kadang kita pun bukan arif bab masak-memasak ni.. So dari kita dok ingat-ingat pastu terlupa, baik simpan kat blog ni. Esok-esok bila terlupa cari kat sini balik kan..

Senang kerja kan.. :)


Jumaat, 19 Februari 2016

Kek Batik Versi Simple.

Assalamualaikum.. Hai readers..

Harini nak share pasal resepi la.. Banyak pula resepi dalam draft entry ni.. Nak publish malas sangat.. Malas nak mengedit. Jadi kita cari mood slow-slow ye..

Kali ni nak share pasal Kek Batik Versi Simple je..
Bahannya pun mudah. 


Jumaat, 29 Januari 2016

Kerepek Rangup Oat

Assalamualaikum..

Orang kata, nak seribu daya, taknak beribu-ribu dalih.. ehhh.. betul kan? hihihi..
Bila dah duduk rumah ni, ada je benda boleh dibuat, maka kita buat aje la kan.. Antara rajin dengan tak je...



Rabu, 27 Januari 2016

Sambal Bali Ayam

Assalamualaikum..

Sambal Bali Ayam | Nikmatnya kalau dapat makan dengan nasi panas dalam keadaan perut yang sangat lapar! Meh saya share resepi yang dikongsi oleh kawan baik saya.. :)