:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Memaparkan catatan dengan label Segmen/Giveaway Blog Cinta Itu Indah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Segmen/Giveaway Blog Cinta Itu Indah. Papar semua catatan

Rabu, 31 Ogos 2016

Selasa, 10 Mei 2016

PEMENANG BARU GIVEAWAY SPECIAL APRIL SYAMIMI BERSAMA SPONSER

Assalamualaikum..

Selamat petang. Nampaknya ada beberapa orang yang belum tuntut hadiah lagi ni. Jadi, tempoh seminggu untuk tuntutan pun dah pun selesai. Jadinyaaa.. Saya nak bagi peluang pada peserta yang lain la ya..
adil la ye.. 



Isnin, 9 Mei 2016

PEMENANG GIVEAWAY SPECIAL APRIL SYAMIMI BERSAMA SPONSER

Assalamualaikum..




Tiba masanya saya umumkan pemenang yang bertuah tu ye.. Pemilihan tanpa pilih kasih. Saya gunakan khidmat random. Boleh semak siapa yang terpilih. Tempoh tuntutan adalah 03 mei sehingga 09 mei 2016 sahaja!.. Lewat, saya cabut undi yang lain ye.. :)


tudung/shawl daripada saya (syamimi saad) DITUNTUT


Preloved Novel dari kathy r'bain DITUNTUT


Novel dari kathy r'bain


Sabtu, 30 April 2016

Giveaway Special April Syamimi Bersama Sponser

Assalamualaikum.. 

Hai semua.. Dengan izinnya, ni kali pertama saya menganjurkan giveaway bersama sponser. Diharapkan giveaway ni mendapat sambutan yang menggalakkan ya..
Antara hadiah yang bakal dimenangi? Boleh tengok di sini ye.. Lebih 10 hadiah bakal dimenangi.. So, ambillah peluang untuk join sama ye..

Senarai Hadiah Pemenang


Sabtu, 16 April 2016

Syarat Penyertaan Giveaway Special April Syamimi Bersama Sponser

Assalamualaikum... Hai readers..



Untuk giveaway yang bakal keluar ni, peserta akan dikenakan sedikit syarat ye. Jangan risau. Syarat yang cukup mudah. Harap-harap peserta takde masalah ye nak follow sponser.
win-win situation la ye. Peserta follow sponser, In Shaa Allah sponser akan follow kembali. 


Ahad, 27 Disember 2015

SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016.

Assalammualaikum.. Hai readers di sayangi.

Harini saya nak buat segmen. Sebenarnya lebih kepada nak mencari bloglist yang baru. Sebab rasanya lama dah tak berupdate bloglist tu. Haritu nak update, tengok takde sambutan. Kawan yang sama juga nak berada di bloglist.

Caranya mudah je ye. Yang penting blog korang bukan cerita bab bab 18sx ke, isu perkauman ke ye.. Bab politik semata mata pun taknak. Nak blog yang santai santai je. Sebab kawan kawan lain pun nanti seronok nak menyinggah kan?



1. Buat tajuk "SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016".

2. Tempek banner dan backlink ke entry ini.

3. Nak follow blog ni boleh. Taknak follow pun takpe. Asalkan korang bahagia. Sebab taknak paksaan.

4. Rajin update entry. Seminggu sekali pun takpe. Asalkan ada entry baru. Sebab bila update, kawan kawan yang terjah blog ni boleh ke blog korang kan?

5. Letakkan URL entry korang kat blog ni ye.

6. Kalau sudi nak letak saya dalam bloglist korang pun okey.. Hihi.. Sebab kita rajin je update blog *walaupun kadang cerita merapu*

7. Okay. Siap. Tunggu je link korang dalam list ye.. Hee

Harap ada kawan kawan yang sudi join ye.. Tak susahkan permintaan kita? ;)
Rasanya dah selidik banyak kali dah syaratnya ni..



Khamis, 10 Disember 2015

Segmen : Shopping atau Holiday menjadi pilihan hujung tahun?

Assalammualaikum.. Hai readers & Bloggers..

Semalam terdengar kat Era.Fm pasal isu ni hujung tahun mana yang menjadi pilihan, pergi bercuti atau shopping. Kalau shopping kan YES ( Year End Sale )

Memandangkan saya memang nak buat segmen, so saya rasa nak ambik topik ni sebagai topik segmen saya. Nampak macam menarik je kan. 2-2 pun pilihan yang bestkan? Kalau korang pilih mana?? Pilih 1 je tau. 



Okay.. Jom kita teruskan pada syarat untuk segmen ni ye.




1. Tampal banner ni dan link kan pada blog ni. 

2. Kalau nak follow blog ni pun boleh. Taknak follow pun takpe. Tiada paksaan. Sebab segmen ni untuk enjoy enjoy kan diri je. 

3. Jawab soalan ni. Antara holiday dan shopping, saya pilih (shopping/holiday). Pilih 1 je tau.  Dan nyatakan sekali, kalau shopping, apa yang awak nak shopping kan. Kalau holiday, awak nak bercuti dimana. Simple kan? Jawab ringkas je pun takpe. 

4. Dah siap, letak url blog kat kotak komen ya. 

Senang kan? Nanti saya buat list peserta. Boleh la korang baca kisah pilihan hujung tahun kawan kawan yang lain.  :) Boleh kita tahun pilihan hati kawan kawan.. 


Segmen bermula dari 03 Disember 2015 sehingga 10 Disember 2015.

Selamat bersegmen semua.. :)













Khamis, 12 November 2015

Pemenang Baru Brooch Giveaway

Assalammualaikum.. Selamat Pagi readers..

Seperti yang dijanjikan, saya cari 2 penerima baru untuk brooch saya tu ye. Sebab pemenang yang dinanti tak beri respon. Takpe, mungkin belum rezeki buat mereka. Mungkin rezeki mereka akan datang kan?

Ni antara penerimanya ye. Mohon beri maklumat selewatnya harini sehingga jam 11.59malam.






Mohon beri details di Page saya ye.. 'Cinta Itu Indah'.. Atau boleh direct WhatsApp saya di 011-24181178

Bagi nama, alamat, no.tel serta link blog. 

Mekasih. :)

Khamis, 15 Oktober 2015

SENARAI NAMA PEMENANG GIVEAWAY BROOCH

assalamualaikum.. selamat petang..

okay.. tiba masanya saya listkan nama pemenang ye.. :)

terima kasih buat kawa-kawan yang join sama.. saya tak jangka boleh terlewat macam ni nak umumkan pemenangnya.. terima kasih buat kawan-kawan yang sabar menanti keputusannya..

1.  http://eiraaikawa.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html



2. http://adianiez.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


3. http://www.maisarahsidi.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


4. http://blogashalya.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


5. http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


6. http://akutechikmolek.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


7. http://cikash.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


8. http://kathyrbain.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


9. http://kupukupupurple.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


10. http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html



alhamdulillah... akhirnya dapat juga saya selesaikan giveaway saya ni.. tinggal 1 step je lagi.. menanti pemenang beri details.. :)


mohon pemenang beri details

nama, alamat dan no.tel ye.. send kan di page saya >> CINTA ITU INDAH <<
SEND DETAILS DI INBOX YE SAYANG.. :)

SENARAI NAMA PESERTA MINI BROOCH GIVEAWAY

Assalamualaikum.. Hai readers..

Saya minta maaf yang teramat sangat sangat.. terlalu bizi sehingga lambat umumkan senarai nama peserta serta siapakah pemenangnya.. saya sediakan dulu senarai nama peserta ye.


Kawan-kawan boleh check dulu. in shaa Allah kalau tiada halangan, harini juga saya umumkan pemenangnya ye..

1. http://norminieza.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


2. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

3. http://cikhanicruzier.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

4. http://www.efaothman.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

5. http://akutechikmolek.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

6. http://pemilikcintahati.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

7. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

8. http://duniamedanperjuangandiri.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

9. http://athirahdiyana87.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

10. http://myemosaid.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

11. http://jombercontest.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

12. http://www.mrsyatie.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

13. http://zzqil.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

14. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

15. http://eiraaikawa.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.htm

16. http://lobaksusue.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

17. http://aishahamin.com/wp/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

18. http://msvelentine.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

19. http://sihatsegarbahagia.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

20. http://farahanasharif.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

21. http://cahayanurlight.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

22. http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

23. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

24. http://www.nooratikahramli.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

25. http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

26. http://wanzulfa.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

27. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.htm

28. http://zarachingu.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

29. http://ibunoey.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

30. http://kupukupupurple.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

31. http://adianiez.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

32. http://cikash.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

33. http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

34. http://cikpinky2704.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

35. http://ummidihatiku.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

36. http://norshamimi.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

37. http://www.mariafirdz.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

38. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

39. http://mummyhealthyvitastore.blogspot.my/2015/09/giveaway-brooch-mini-giveaway-by-cinta.html

40. http://www.azlinamy.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

41. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

42. http://anabiha.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

43. http://www.azhafizah.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

44. http://vitaminkesihatansejagat.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

45. http://bicaraummi.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

46. http://ainniah.com/brooch-mini-giveaway/

47. http://strawberrysgurls.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

48. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

49. http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

50. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

51. http://sigilerceloteh.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

52. http://emalinmohd.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

53. http://www.maisarahsidi.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

54. http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

55. http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

56. http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

57. http://st0ryab0utprincess.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

58. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

59. http://blogfiefi.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

60. http://mamadarwiish.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

61. http://tengkubutang.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

62. http://miamorzafirah.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

63. http://famf-tower.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

64. http://nam-comel.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

65. sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

66. http://blogashalya.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

67. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

68. http://www.mialiana.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

69. http://ahlamsjourney.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

70. http://edrina-dafinites94.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

71. http://norazua10.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

72. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

73. http://blognisalpunya.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

74. http://yangbaik.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

75. http://dorayakino.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

76. http://najihahsyuhada.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

77. http://kathyrbain.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html

78. http://zazanizam.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html


kalau korang kurang yakin kenapa link korang tiada boleh rujuk di >> SINI << 
sama ada saya yang tertinggal letak atau awak awak yang terlupa letak ye.. :)

ok.. petang ni pukul 5 kut saya umumkan pemenang ye.. good luck ye.. ;)

Rabu, 23 September 2015

Brooch Mini GiveAway TAMAT !

Assalammualaikum.. Selamat malam readers..



Just nak inform, giveAway saya dah tamat malam semalam ye. Terima kasih buat kawan kawan yang sudi join sama. :)

In shaa Allah dalam masa terdekat ni saya akan share list peserta untuk kawan kawan check ye.
Selang seharinya in shaa Allah saya akan umumkan pemenang ye. Buat masa ni saya agak kebizian sikit sehingga ke hujung minggu ni.. Ada urusan keluarga sikit..

Harap bersabar ye. Undian nanti saya minta adik saya cabut undi ye..
Semoga berjaya.. ;)

Selasa, 22 September 2015

" BROOCH Mini Giveaway"

assalamualaikum.. hai pembaca setia disini..

actually dah lama tanamkan niat nak buat mini giveaway ni. giveaway yang simple je. then hadiahnya pun biasa-biasa je.. yela.. selalu join giveaway kawan-kawan je kan.. so kali ni, kita cuba la anjurkan giveaway sendiri.

actually segan juga nak buat giveaway ni. yela, pemberian tak seberapa kan. tapi dah niat. alhamdulillah.. buat ni pun sebab ada rezeki lebih sikit jualan brooch ni. niat nak beri brooch ni pun sambil nak perkenalkan bisnes kita ni.. hehe.. *tutupmukamalu*

syarat pun senang je.. hope kawan-kawan sudi la meriahkan giveaway tak seberapa ni ye.. just for enjoy.. :)



1. Buat tajuk " BROOCH Mini Giveaway".
2. Copy banner ni dan backlink kan ke blog ni.
3. Follow blog ni.
4. Like page "Cinta Itu Indah".
5. Publish dan letakkan link ke kotak komen ye.

Mudahkan? Harap jujur dan seikhlas hati la ye ikut syarat tu. Sebab saya pun jujur dan seikhlas hati nak beri brooch tu pada kawan-kawan. :)

DALAM PERANCANGAN SAYA NAK BERI 10SET BROOCH KEPADA 10BLOGGERS.


Tarikh bermula harini ye. 06 september 2015
Tarikh tamat 22 september 2015


Pilihan v
           v
           v

Kalau ada yang nak follow wechat pun boleh. >> Syamimi_Saad88
Nak follow instagram? just search >> khadijahwardrobe_nsms


Ok.. kalau ada yang nak ORDER terus, boleh whatsApp saya ye. 011-24181178 :)

Isnin, 9 Februari 2015

Pemenang Giveaway Pertama Blog Cinta Itu Indah

Assalamualaikum.. selamat pagi semua..

Okay, seperti yang dijanjikan sebelum ni, saya akan umumkan siapa penerima tasbih-tasbih tersebut ye. Sebelum tu saya minta maaf sebab hadiahnya tak banyak pun. Sebab saya pun tak jangka ramai yang akan join sama. Tapi takpe, tak Berjaya harini, insyaAllah jika diberi keizinan umur yang panjang nanti saya buat GA yang lain tau.. Lagipun ni pertama kali saya buat giveaway.

Jangan sedih-sedih ye.. saya nak umumkan ni pun berdebar-debar. Risau juga ada yang mara sebab tak terpilih. Haritu saya janji nak bagi 3tasbih kepada 3penerima kan? Tapi sebab ramai, saya tambah kepada 4tasbih kepada 4penerimanya.

Okay la.. saya umumkan ye..

1xpemenang PIXY Radiant Finish oleh Tengkubutang. 
Tuntut Hadiah di Page Tengkubutang ye..

Khamis, 5 Februari 2015

GiveAway TAMAT!

Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua..


Masih belum join whohaa ?? jom click SINI
atau
Buat Duit dengan 8share??


Okey, secara rasminya jam 09.30 pagi ni giveaway tamat ye. Terima kasih buat semua yang join sama.



GiveAway Pertama Blog 'Cinta Itu Indah'

assalamualaikum dan salam sejahtera..


Nak dapatkan sesuatu dari WHOHAA ??
Jom jadi ahli.. click >> SINI <<

Dengan izinNya hari ini saya lancarkan giveaway pertama saya di blog Cinta Itu Indah.



antara syarat yang perlu dipenuhi.

* follow blog ini (cinta itu indah)
* letakkan banner GA ini dan linkkan ke sini
* letak tajuk 'Giveaway Pertama Blog Cinta Itu Indah
* follow blog tengkubutang.blogspot.com
* like fanpage tengkubutang
* hadiah melalui khidmat random
* tamat giveaway pada 09.30 pagi pada 05 feb 2015

syarat penting!

* jangan lupa tinggalkan link penyertaan di kotak komen ni ye..


6 feb - 8 feb : senarai peserta akan dikeluarkan dan perlu disemak oleh peserta

9 feb/10 feb : pengumuman pemenang

Hadiah GiveAway Pertama