:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Ahad, 26 Februari 2017

Kuih Keria si Kuih Viral

Kuih Keria si Kuih Viral


Assalamualaikum.. selamat pagi.. Sambil enjut anak, marilah membebel. Dapat jugak 1 entry baru kan. Hihihiks.. nak blogwalking belum sempat. Tengok siang nanti eh. Sekarang ni dok viral sangat kuih keria atau sesetengah orang panggil kuih gelang ni kan.

Jumaat, 24 Februari 2017

NADIA Blouse In The House !!

NADIA Blouse In The House !!


Assalamualaikum.. hai readers readers tersayang.. Korang kat sini, suka tak kalau dapat beli sesuatu barang tu tak kira la baju ke apa apa je la pun kan, ianya murah tapi berkualiti? Of course la suka kan? Dengan keadaan sekarang ni, harga barang yang mahal belum masuk lagi gst, memang stress je kan. 

Khamis, 23 Februari 2017

Terung Tumis Goreng Pedas



Terung Tumis Goreng Pedas


Assalamualaikum.. hai readers readers tersayang.. harini kita update entry pasal masakan pulak la eh. Kan blog ni blog serba serbi boleh, so haruslah cerita bab masak-masak jugak. Kata surirumah, nak la juga tempek hasil masakan yang tak seberapa ni kan. Hihihi..

Rabu, 22 Februari 2017

Pengalaman Bersalin Kedua.



Pengalaman Bersalin Kedua.

Assalamualaikum.. Harini kita nak sambung coretan sikit lagi kenangan terindah ni dalam blog. Sorry, dah 2 bulan bersalin baru hegeh-hegeh updatenya. Hehehe.. Orang kata kalau ada 10 anak, kita akan rasa 10 pengalaman bersalin yang berbeza. Sama ada bersalin anak lelaki mahupun anak perempuan. Memang akan rasai detik indah yang berbeza. 

Isnin, 20 Februari 2017

Mengidam. Tapi Bukan Mengandung.


Mengidam. Tapi Bukan Mengandung.


Mengidam tak semestinya sebab mengandung je kan? Kengkadang mengidam tapi tak mengandung ni parah juga kan. Hehe.. Kalau dah nak sesuatu tu, nak la juga.. Selagi tak dapat selagi tu la terkenang-kenang. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Jumaat, 17 Februari 2017

Throwback : Zara Bakal Jadi Kakak? Part 4


Throwback : Zara Bakal Jadi Kakak? Part 4


Ya ampun.. lama betul throwback ni  nak habis. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Bertabah je la eh.. masa mengandung kan takde mood nak bercerita. So bila bertemu di entri throwback ni, maka kena la cerite step by step kan? Tak kan nak cerita langkau-langkau. 

Khamis, 16 Februari 2017

Resepi Cucur / Cekodok Ubi Keledek


Resepi Cucur / Cekodok Ubi Keledek


Semalam up entri minum petang kita cucur / cekodok ubi keledek. Tapi mesti ada yang tak pernah makan atau tak pernah pun tahu kewujudan cekodok ni kan. Hehehe
Amboii. Tak tahu kewujudan sangat. Sesilap boleh viral nanti. Haha.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Rabu, 15 Februari 2017

Cucur / Cekodok Ubi Keledek.


Cucur / Cekodok Ubi Keledek.


Petang tadi layankan cucur ubi keledek ni. Ehh, ke cekodok ubi keledek eh nama dia? Bedal la, cucur ngan cekodok lebih kurang sama je kan? Hehe.. 

Selasa, 14 Februari 2017

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED


Assalamualaikum.. Hai uolls.. Tengah buat apa tu.. Sekarang ni update thru by fon je. Nak join itu ini memang kadang-kadang tak sempat. Banyak terlepas pandang. Ok la, harini try join GA dari bonde zaidalifah ni. Mana laaaa tahu last minute join melekat pulak rezeki tu kan. Hehe.. 

Ahad, 12 Februari 2017

Throwback : Zara Bakal Jadi Kakak? Part 3

Throwback : Zara Bakal Jadi Kakak? Part 3


REKOD KESIHATAN


Harini nak sambung cerita pasal hal checkup pulak eh.. kalau ada yang nak baca story pregnant kedua ni, boleh klik link "Pengalaman Mengandung Kedua". Taknak baca, abaikan je. Hehe

Rabu, 8 Februari 2017

"GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?"

"GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?"

Assalamualaikum.. Selamat Petang.. Petang ni berkesempatan mengadap depan laptop sekejap. 2 ketul budak kecik tu tengah tido. So, dapatlah lepaskan gian sekejap menaip di keyboard laptop ni. hihi..

Bila Sel-sel Otak Berhubung

Assalamualaikum.. morning..
Zara sekarang ni makin banyak perati apa yang orang buat, then tiru balik kelakuan tu. Normal la kan budak-budak. Perkembangan nak membesar. Sama je kelakuannya. 



Bila Sel-sel Otak Berhubung

Selasa, 7 Februari 2017

Ahad, 5 Februari 2017

Jerawat Dan Puncanya


Jerawat Dan Puncanya.


Assalamualaikum.. hai.. 
Korang kalau tumbuh jerawat kat sekitar muka, rasa runsing tak? Ehh, mestilah runsing kan? Kalau boleh nak dipicit-picit jerawat tu kan? Betul tak? 

Khamis, 2 Februari 2017

Rezeki Giveaway Januari 2017

Rezeki Giveaway Januari 2017


Assalamualaikum.. hai readers.. kita tengah nak merajinkan diri ni mengupdate blog. So, bila nak blog sentiasa terupdate, maka kenalah wujudkan mood yang baik jugak kan. Hehe

Rabu, 1 Februari 2017

Lunch For Today.

Lunch For Today.


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari.. Selamat Menjamu selera.. korang lunch apa tu.. kita masak ni je harini.. waiting ddy zara balik tuk makan. ๐Ÿ˜˜

✍ Sambal sotong
✍ Telur Dadar
✍ Sawi goreng


01.02.2017 (32/365days)