:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Khamis, 30 Jun 2016

Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My

Assalammualaikum.. Hi..

Dengar dengar nile.com.my telah mengadakan jualan meletup sempena musim perayaan ni. Ternyata ramai dikalangan kita suka membeli belah secara online kan? Sebab mudah dan cepat. Betul tak?





Meh kita bercerita sedikit dengan nile.com.my ni.Nile.com.my ini merupakan salah satu laman web yang sentiasa menjadi sebutan ramai. Rata-rata ramai juga diantara kita pernah membeli belah disini kan? Saya juga pernah menjadi salah seorang pembeli di nile.com.my. Bukan sekali, tetapi lebih 2-3 kali juga la.



Khamis, 23 Jun 2016

Ayam Goreng Berempah Sedap & Mudah.

Ayam Goreng Berempah Sedap Dan Mudah

 Assalamualaikum... Hi..  Haaaaaa,, kemain panjang nama diberikan. Sebab resepinya pun cukup mudah. Dah petang-petang macam ni mesti para ibu/mak/mama/umie tengah pening pikir nak masak lauk apa kan? 


Betul tak?



Berbuka Ala Kadar

Assalamualaikum.. Hi!..

Berbuka Ala Kadar | Setakat dah 2minggu lebih ni berpuasa, alhamdulillah la.. Belum lagi berbuka dekat luar. Teringin nak berbuka ramai-ramai kat kampung segamat tu. Tapi belum bekesempatan. Nak berbuka dengan mak ni jauh sekali la kan. Mak jauh kat ipoh. Tapi mujurlah tahun ni adik ada 2 orang kat umah tu. Dapat la mak berbuka berempat. Kalau tahun lepas mak kata berbuka berdua je. Sedih sangat. Nak masak pun macam takde semangat.

Sedih je dengar. Nak balik berbuka kat ipoh pun tak dapat. Masuk tahun ketiga berpuasa ni memang berpuasa sendiri la kat gemas ni. setakat berbuka sendiri dengan my small family ni, berbuka pun beringat. Ala kadar sahaja. Setakat ni juga la, belum lagi berbuka dengan lauk beli. hihihi.. Tak berani nak membeli. Sebab takut terkena nanti cepat basi. Last-last kena juga masak. Betul tak?



Cabaran Berpuasa Ketika Hamil & Menyusukan Anak

Assalamualaikum.. Hi! Morning..

Cabaran Berpuasa Ketika Hamil & Menyusukan Anak | Pagi ni berkesempatan nak mengomel sikit dekat blog ni. Agak-agak ada ke yang sudi singgah membaca ni ye.. Kita memang betul-betul tengah bizi sekarang. Tak sempat nak blogwalking. Update blog pun curi-curi masa. Nanti la kita share kenapa kita bizi sangat ye. Tunggu sampai urusan tu selesai.

Ok.. 



Ahad, 12 Jun 2016

Nak Masak Apa ??

Assalamualaikum.. Morning..

Sekarang dah masuk seminggu berpuasa. Sekejap je kan.. Erm.. Macam tak percaya je.. Tahun ketiga berpuasa sebagai isteri. Dan tahun kedua sebagai seorang ibu..

Bila dah masuk bulan puasa ni, perkara yang memeningkan kepala ialah................ sarapan pagi untuk zara.. maunya tak pening. kalau dulu masak la apa pun, maknya boleh tumpang sekali kan. Ater ni dah puasa, macam mana nak join sekali. hahaha..

google

"Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA"

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?





Jumaat, 10 Jun 2016

Tips Penting Beli Skirt Online

Tips Penting Beli Skirt Online


Assalamualaikum.. Hi!..



Siapa gemar menggayakan skirt? Saya juga merupakan salah seorang penggemar skirt. Skirt labuh dan digayakan dengan blouse mahupun t'shirt.  Selain dari seluar jeans, yoga pants, legging dan lain-lain, skirt juga merupakan pilihan bottoms favourite oleh ramai golongan wanita. Khususnya bagi wanita yang gemar bergaya feminine dan mementingkan keselesaan yang berpanjangan. Tidak dinafikan, pemakaian skirt juga dapat membantu sesiapa sahaja yang memakainya kelihatan lebih feminine dan menyerlah. Namun, harus diingatkan bahawa terdapat beberapa jenis rekaan skirts dan penting untuk kita mengetahui beberapa perkara seperti berikut terutama sekali semasa kita ingin membuat pembelian skirt online.

Rabu, 8 Jun 2016

Dugaan dan Cabaran Berniaga.

Assalammualaikum.. Hi!..

Dugaan dan Cabaran Berniaga| Dalam berniaga, macam macam karenah pembeli (customer) kita boleh jumpa. Manusia kan, dilahirkan dengan 1001 karenah yang kadang kala kita tak dapat nak jangka.
Dapat customer yang cerewet, mungkin naik lemas juga nak layan. Tapi mungkin dah memang sikapnya begitu, kita layankan aje.




Nak taknak kena layan baik-baik. Kalau dorang nak maki pun, ignore kan aje.. Macam saya jadi dropship, memang kena tempuh la semua ni. Tapi saya ignore kan juga kalau dorang nak bebel ke, nak mara ke apa. Tak perlu nak melenting. Kalau nak melenting pun, diam-diam je la. Karang tak puas hati, jadi kes Viral pula kan? Tu la zaman sekarang..

Contest Jubah By Zaza Iman

Assalamualaikum.. Hi..




www.zazaiman.com merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Selasa, 7 Jun 2016

Senarai Bloglist Jun-Ogos Blog Cinta Itu Indah

Assalamualikum.. Hi..

Berikut merupakan link blog untuk bloglist baru saya ya. Sepanjang bulan Jun-Ogos 2016 akan terletak di bawah tu ye..




Isnin, 6 Jun 2016

Salam Ramadan | Selamat Berpuasa

Salam Ramadhan | Selamat Berpuasa 


buat semua kenalan yang dikasihi. Assalammualaikum.. Hi! Alhamdulillah.. Pagi ni bangun nak sedia bersahur rasa macam tak percaya je. Dah puasa ke harini?? Kali ni merupakan ramadhan ketiga, berpuasa tanpa keluarga disisi melaikan keluarga kecil kami. Rindunya nak berpuasa dengan family yang lengkap macam dulu. Ada mak abah dan adik adik semua..



Salam Ramadan | Selamat Berpuasa

Assalammualaikum.. Hi!..


Salam Ramadan | Selamat Berpuasa 


buat semua kenalan yang dikasihi. Alhamdulillah.. Pagi ni bangun nak sedia bersahur rasa macam tak percaya je. Dah puasa ke harini?? Kali ni merupakan ramadhan ketiga, berpuasa tanpa keluarga disisi melaikan keluarga kecil kami. Rindunya nak berpuasa dengan family yang lengkap macam dulu. Ada mak abah dan adik adik semua..



Ahad, 5 Jun 2016

Bloglist JUN-OGOS 2016 Blog Cinta Itu Indah

Assalamualaikum... Morning!..

Sekejap je kita dah melangkah ke bulan JUN 2016 kan. Allah.. Lagi beberapa hari je juga kita bakal menyambut ramadan. 

Pada hari ini, saya nak buat rombakan sikit untuk bloglist saya. Sebab saya tengok, bloglist yang ada tu, ada beberapa blogger yang tidak aktif. Ada yang 4 bulan tak aktif. 5bulan tak aktif.

Jadi.. Dengan kelapangan yang ada ni. Saya nak menjemput kawan-kawan yang sudi menjadi bloglist saya. Dengan harapan, blog biarlah sentiasa aktif ya.. 
Yang tak aktif, saya takkan letakkan dalam list.



Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian. 

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.


Khamis, 2 Jun 2016

Resepi Roti Jala

Assalamualaikum.. Morning!..

Resepi Roti Jala Sedap! | Pagi ni berkeRAJINan nak menjala. Ingat semalam petang nak buat. Tapi rasa macam lemau pula badan ni. So pagi ni gigih la buat. Alaaaa, buat tak banyak mana pun. Dapatlah dalam 7-8 keping macam tu. Ddy zara pun dah pergi kerja. So buat sikit je tuk breakfast pagi ni 2 beranak.


Rabu, 1 Jun 2016

'Tempoh BERPANTANG'..

Assalamualaikum... Hi...!

Saya godek-godek facebook, terjumpa pasal INFO ni.. Nampak menarik. So, nak share la kat sini kan. Mana la tahu, esok-esok berguna juga kat diri sendiri. Betul tak? Bagi orang perempuan sangatlah penting untuk ambil tahu. 

Meh kita kongsi sikit cerita pasal 'BERPANTANG' ni..