:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Isnin, 30 November 2015

FREE SHIPPING

assalamualaikum.. hai readers..

lambat pula nak inform harini mengenai bookcafe ni..


ada free shipping kalau korang shopping buku harini.. shopping Rm30 dan ke atas dah dapat free shipping.. untung kan?

sempat lagi ni kalau nak shopping. so, jangan lepaskan peluang ye. HARINI SAHAJA..

''Mini Giveaway YanieYusuf.com''

assalamualaikum.. hai readers & bloggers..

harini terlebih rajin pula update entry banyak banyak.. nak blogwalking belum sempat. sementara boleh update, kita update la dulu ye..



already follow all step.. :)

korang nak join sama click pada banner.. gudluck!

Random Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Assalammualaikum.. Hai readers..


Petang ni nak cuba join contest yang dianjurkan oleh sifu hasrul hassan. Sebelum tu, saya nak ucapkan tahniah kerana blog sifu hh telah mencapai 15juta pageview. Alhamdulillah.. Tahniah.. Bukan senang nak berada sehingga ke tahap yang tinggi macam tu.



Sebenarnya blog sifu hh dah lama saya kenali. Cuma mungkin saya agak kurang 'menjengah' ke sana. Tetapi.. Sekiranya saya hadapi apa apa kemusykilan, adakala blog sifu hh la menjadi rujukan. Sekiranya saya mencari jalan penyelesaian melalui en.google, semestinya blog sifu hh la rujukan yang akan dijumpai dahulu.

Sumber rujukan yang diberikan juga mudah untuk difahami. Memang wajar juga la blog sifu hh boleh mencapai tahap 15juta pageviews. Info yang diberikan juga sangat berguna serta membantu. Dan kepada new blogger pun boleh jadikan blog sifu hh sebagai tempat rujukan yang terbaik.

In shaa Allah..

REVIEW | TESTIMONI PENGGUNAAN SAFI RANIA GOLD

assalamualaikum.. hai readers..

ni bukan testimoni berbayar ye. tak pun. pihak company takde pun suh buat review bagai. tapi atas kehendak saya sendiri nak share dengan kawan-kawan. mana la tahu ada kawan-kawan nak try,tapi tak berapa yakin. maklumlah, kat luar sana pelbagai lambakan produk baru kan?

MOMENT INDAH KENANGAN LALU

assalamualaikum.. hai readers & bloggers..

indahnya kenangan masa kecik kecik dulu kan. kalau boleh nak je putar kembali. apakan daya.. kita tak mampu.. beruntungnya pada mereka yang merasai nikmat kasih sayang dari seorang nenek/atok/opah.. me, tak merasa semua tu..

pastinya banyak moment indah korang kan? kalau saya tak dapat nak kongsikan apa apa.. sebab tak merasa semua tu.. beruntung pada anak la.. zahra merasa ada nenek dan opah. syukur alhamdulillah.. nikmat yang Allah beri pada dia..

tapi..

tak sama nikmatnya ada nenek dulu dan sekarang. nenek/opah sekarang ni dah moden. kikikiki...


tapi ada la beberapa perkara yang mungkin boleh buat kita rindu kenangan lalu.. korang boleh baca kat sini >> MOMENT INDAH KENANGAN LALU <<

Ahad, 29 November 2015

1St GIVEAWAY By MB

assalamualaikum.. selamat petang..

sementara ada masa anak dara ni tido, kita terjah blog sekejap ye.. join mana mana gA or segmen yang sempat.. blogwalking mana yang nampak.. hehe


korang nak join sama, boleh klik pada banner ye.. :)

follower : 55

done follow iG : khadijahwardrobe_nsms

done follow page..

tag : 
+tenku butang 
+adianiez AIDA 

Jom join sama.. mana tahu ada rezeki kan.. :)


5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah

Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM30
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM25
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM20
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM15
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! 


Siapa Peminat Udang dan Ketam WAJIB baca!!

Assalammualaikum.. Hai readers & bloggers.



Pastinya kat sini ramai penggemar makanan seafood kan?? Lagi lagi udang dan ketam. Tahukah anda, 2 makanan ni adalah makanan yang paling best! Apatah lagi kalau kita pandai mengenakan menunya!..

Okay..

Kalau yang malas nak masak sendiri, tapi korang nak menu yang special, korang wajib terjah >> MENU SPECIAL UDANG GALAH DAN KETAM! <<

Bukan setakat pelbagai menu disajikan, malah korang boleh pilih restoran mana yang korang nak pergi.. Haaaa, menarikkan? Siap ada alamat restorannya sekali. Mudah kerja kan. Tak perlu nak google dah tuk cari.

So apa lagi.. Korang tak kan rugi bila terjah >> RESTORAN SAJIAN TERBAIK KETAM DAN UDANG GALAH SPECIAL!<< untuk tahu maklumat lebih mendalam. Jangan lepaskan peluang. Korang dah tengok nanti pasti tergoda!

Kita yang tengok pun dah tergoda.  Apatah lagi korang. Confirm korang nak terjah terus!

Jumaat, 27 November 2015

YEAR END SALE DI BOOKCAFE BAKAL BERAKHIR!

assalamualaikum.. hai readers.. bloggers.

blank jap nak update. mood down tiba tiba. tapi perasaan membuak buak nak update. camne tu. pening kan. sementara ada masa menaip ni, nak bagitahu, promosi di BOOKCAFE hampir tamat!..



ye, malam ni akan berakhir segala promosi ye..  korang dah grab belum tu. dah gaji kan? sempat lagi tu kalau nak shopping buku untuk anak anak. jangan lepaskan peluang. jika nilai buku jatuh bawah RM5, Rm10, baik shopping banyak banyak. heee

tiktok tiktok.. tengok.. berapa jam je lagi yang tinggal!!!



hanya rm5 sahaja ye dari harga asal.. 


okeh.. nak letak banyak banyak nanti ada yang pening nak scroll kan.. apa kata korang terjah je BOOKCAFE  BOOKCAFE  BOOKCAFE!!

Cepat!!..
Sementara stok masih ada..

PEMINAT MAT LUTFI???

assalamualaikum..




PEMINAT MAT LUTFI??? HAAAA, APA KATA KORANG PI TERJAH BOOKCAFE TU CEPAT!.. TENGOK TAWARAN APA YANG MENARIK SANGAT TU..

Feel Down

assalamualaikum.. salam jumaat penuh barakah.


nak taip entry.. tapi mood terus down tiba tiba..

sabar..


Tersembam!

Assalammualaikum.. Salam jumaat buat semua..

Semalam pagi..
Sambil makan keropok ikan, dok jalan elok elok sekali jatuh tersembam kat lantai.
Kena pulak tang hidung ngan mulut.
Mujur la x pecah bibir.
Tapi tengok la hidung tu, tak pasal pasal dapat tanda merah.


Masa ambik dia tak perasan merah.
Lepas susukan, dia tido. Pastu belek kesan tersembam tu, merah kat situ.
Mujur la bubuh minyak gamat terus ok.

Budak ligat.
Dah ngantuk tahan mata. Nak main je. Last last sendiri merasa sakit.

Zara.. Zara..

Rabu, 25 November 2015

Prepaid or Postpaid. Mana satu pilihan korang??

Assalammualaikum.. Hai readers..



Kalau diberi pilihan, mana satu pilihan korang?? Prepaid atau postpaid yang mudah untuk digunakan? Penggunaan Prepaid atau postpaid ni ada kelebihan dan kekurangannya kan?

Tapi biasanya pelajar sekolah tentunya memilih untuk menggunakan prepaid kan? Sebab rasanya lebih baik dan terjamin. Maklumlah, postpaid ni bil. Takut galak guna, susah nak membayarnya.

Kalau saya, postpaid ada, prepaid pun ada. Hehe. No utama pakai postpaid. Sebab tujuannya sebab internet yang ditawarkan pada harga tersebut. Prepaid pun ada. Tapi biasalah kan. Bila cukup tempoh perlu topup kembali.

Bercerita tentang prepaip atau postpaid ni, korang suka kan jawab survey? Apa kata korang luangkan masa sikit tuk jawab survey tentang ni. :)

>> PREPAID ATAU POSTPAID PILIHAN KORANG <<

20GB Cukup Tak?

assalamualaikum.. hai bloggers and readers..


al kisahnya..

sekarang ni kan pakai celcom first. 3GB je data yang ada. pastu kalau tak habis memang la data tu akan terForward ke depan. masalahnya still rasa tak cukup!! ye tak cukup ye.. huaaaa...

dalam 3GB tu banyak benda nak kena agih agihkan. antaranya upload gambar jualan dropship. kebanyakannya baju la. mujurlah bukan auto download. kalau tak memang laju la makannya.. pastu tuk whatsApp. yang ni pun dah setkan bukan auto download. sebab kadang group ni suka send gambar merapu. video merapu. so, setkan camtu mampu la selamatkan lagi.

pastu update blog. haaa.. nak masukkan gambar lagi. memang makan juga la data kan. pastu nak jenguk fb lagi.. wechat lagi. instagram lagi. tapi IG tak rajin pun belek. kiranya banyak juga cabangnya..

sometimes merungut sendiri juga cakap tak bestlah takde wifi. kat sini bukan tak nak pakai wifi. line tak berapa nak elok. dah la nak masuk TM kuota dah penuh. kut ada orang yang pakai tu nak pindah, mungkin la boleh masuk. itu pun tengok la turn siapa kan. memang haru betul. YES?? erm.. sebab ada kontrak ddy zara taknak. sebab katanya nanti kalau line sangkut2, macam mana. kena habiskan kontrak tu.
T______T

pastu baru ni pergi UO segamat. kebetulan ada yang suggest internet Umobile. Unlimited, pastu dia bagi 3GB free. means yang 3GB tu high speed la. i is teruja.. teruja la.. bila pikirkan banyaknya nak pakai internet, nak bayar bil, rasa macam membazir.. dalam kepala dok pikir WIFI WIFI WIFI!!.. pastu nak kena ada tipon lagi 1 pulok kalau nak pakai internet Umobile tu. tapi line dalam kem ni tak tau la support ke tak..

sekarang ni bila zara tido, line clear, on laptop. taip dulu entry dan jadualkannya. tu pun kena tanya ddy zara nak pakai laptop ke tak sebab terpaksa pinjam laptop dia. my laptop belum di format lagi lepas dikerjakan zara. T____________T

motif utama nak pakai WIFI @ Data yang besar ni puas nak jelajah blog. kata blogger kan.. hihihi.. 
pastu ddy zara tanya.. "kalau dapat 20GB cukup tak?" huuuuu.. sentap... 
mungkin cukup.. mungkin tidak.. 

ANTARA KESAN BURUK JENAYAH PENYELUDUPAN!

assalamualaikum.. hai readers and bloggers..

Dewasa kini, negara kita telah menjadi salah satu lokasi yang 'menarik' bagi penyenayah untuk melakukan pelbagai penyeludupan. tahukah semua, ianya telah menyumbang kepada kesan yang sangat buruk kepada negara kita?? ia juga mencemarkan nama baik negara kita?

antara penyeludupan terbesar yang sering kali kita dengar masa kini adalah penyeludupan barangan, pemalsuan dokumen, jualbeli/transaksi terlarang dan sebagainya..

  
apabila berlaku penyeludupan, pelbagai negara negatif akan timbul. bukan dikalangan orang dewasa sahaja, malahan kanak kanak juga akan terjebak sama!..

ingin tahu apakah antara kesan kesan buruk jenayah penyeludupan ini?? boleh teruskan pembacaan disini >>ANTARA KESAN BURUK JENAYAH PENYELUDUPAN YANG KITA PERLU AMBIL TAHU! <<

BOOKCAFE : PELABURAN UNTUK BAHAN CABAAN YANG TERBAIK!..

assalamualaikum.. hai readers & bloggers..



seronok pula nak share info pasal YEAR END SALE di bookcafe ni.. sebab harganya murah murah.. berbaloi sangat kalau nak beli. bukan tu saja, sinopsis tentang buku ni pun disediakan juga.dah tak risau la kalau nak membelinya pun. malahan lagi memudahkan. sebab just pilih, buat bayaran serta tunggu je esok lusa bukunya sampai. tak gitu? hihihi..



oo.. lupa nak bagitahu.. promosi buku ni dah nak tamat lagi beberapa hari je ye.. rugi sangat kalau tak grab cepat. boleh hadiahkan pada mak ayah ke, untuk anak anak ke, untuk suami ke, untuk kawan-kawan yang bakal berkahwin ke.. haaaa.. banyak sebab kita boleh beli buku ni kan?

harini kita share sikit buku tentang keagamaan ye.. mana tahu ada yang nak hadiahkan buat mak ayah ke.. untung-untung boleh je order dari sini. tak perlu susah susah pergi ke kedai buku.. hihii






korang nak tahu details tentang buku ni boleh click pada buku buku tersebut ye.. banyak lagi sebenarnya buku yang menarik. so, jangan sesekali lepasan peluang untuk pelaburan pada bahan bacaan anak anak dan keluarga.. :)

Selasa, 24 November 2015

Jelita Sara Ke Jelita Syamimi?? :P

assalamualaikum.. hai readers..



kohkohkoh..
tengok tajuk pun tak tahan gelak.. berani berani je kan tulis camtu.. jangan nak kecam saya sangat ye.. ni kan blog saya. kenapa pula saya tak boleh buat entry gini ye dok..




sorry ye.. jangan muntah pula tengok gambar i hok gitu..

kisahnya saya ni dah lama sangat tak beli tudung. sejak kawin kut. dok la pusing pusing pakai tudung tersedia ada. tudung time kerja. bedal aje la.. sebab sejak duduk umah ni jarang la nak kuar sana sini.. tudung yang tersedia ada semuanya tudung awning. tudung bawal hok lama-lama. yang bawal lama-lama tu memang tersimpan je la. kes bila keluar jalan, nak senang pakai yang awning. takyah nak gosok gosok. maklumlah, tengok iron je nak muntah.. haha.. sebab malasssssnya nak mengiron.

baru ni cousin jual tudung. kebetulan nak habiskan stok. so dapat lah harga 'clearance stock' .. bahagia rasanya.. hehe.. yela, nak membeli kat luar sekarang ni payah. jenuh nak memilih. paham aje la ngan zara tu. bukan boleh duk diam. ddy dukung mula nangis. biasalah dah ligat berjalan kan. last last kita juga nak kena gendong. ater dah gendong anak, macam mana nak membeli dengan penuh 'feeling' kan..

bila dah cousin sendiri jual, apa lagi, grab 1 ni dulu. sebab terkenan. so terbeli la yang ni.. kehkehkeh.. serius, suka sangat dengan tudung instant shawl 2muka ni. first time la pakai. yang penting mudah. sarung je dah siap. takyah susah-susah nak melilit sendiri sebab dah tersedia jahit.

dah book 1 lagi jenis lain. tunggu nak pergi ambik je kat umah dia.. nanti i posing ala model tudung eh..haha.. bila dah tershopping ni, mula la nak shopping je kan.. hehehehe.. pastu tengok purse makin menipis, mula mengenang nasib.. hihihi... takdelah..

actually tudung ni cousin tolong jual bagi pihak kawan dia. dan tudung ni sama standard dengan yang dihantar ke butik tau. sebab kawan dia buatkan tuk dihantar ke butik butik. merasa juga i pakai tudung sama ngan butik jual. mihmihmih.. maklumlah, fulltime housewife ni kena bijak penggunaan kewangankan.. 

sesekali kena juga berubah angin kan.. kena juga bergaya sikit.. lepas ni ada tak yang nak panggil kita jadi model tudung..?? hahaha.. kut-kut kat gemas ni memerlukan ke.. meh whatsApp i meh.. haha.. :p


Scha Al Yahya Idamkan Anak Kembar?

assalamualaikum.. hai readers..



kita semua sedia maklum, scha dan awal kini telah pun punyai seorang anak perempuan yang comel iaitu lara alana. yang kini telah pun berusia setahun 4 bulan.

makin comel lara bila makin membesar ni kan. kaletahnya buat orang geram. cute je..

kini scha telah pun bersedia untuk 'menambah ahli keluarga baru'.. namun belum diizinkan katanya.. dan kalau boleh inginkan 'twins baby'..

agaknya la kan, macam mana la kalau lara dapat adik twin... hihihi.. seronok la dia dapat 2 orang kawan sekaligus kan?

apa-apa pun kita doakan aje la yang terbaik buat beliau..

nak teruskan pembacaan dari scha? boleh klik >> SCHA IDAM ANAK KEMBAR <<

BELI BARANG SELUDUP AKAN DIDAKWA???

assalamualaikum.. hai readers and bloggers..

ehh, betul ke kalau beli barang tiruan sebenarnya bahaya??? iye ke? tapi rasanya ramai je yang cari barang tiruan ni kan kerana harganya yang murah. bukan sekadar murah, malah ianya juga dalam kualiti yang baik..

tetapi kenapa ia dikatakan bahaya??


google


kalau sekadar bag, rasanya takde masalah pun kalau nak beli yang tiruankan? sebab biasalah manusia kan.. suka berfesyen.. suka bertukar tukar barang yang ada. kalau beli yang mahal tentu sekali kena tunggu sampai lusuh baru tukar baru. betul tak..

okay la.. sebenarnya korang kena baca kat sini >> KENAPA BARANG SELUDUP & TIRUAN NI DIKATAKAN BAHAYA <<

BUKAN BAG SAHAJA ADA YANG TIRUAN. BANYAK LAGI BARANG LAIN. HATI HATI..

JIMMY SHANLEY BAHAGIA DENGAN MARIAM & HANNAH

assalamualaikum.. hai readers..



sebelum ni dengar desas desus je kata jimmy shanley ni sebenarnya dah kawin lain.. dan dah ada anak perempuan. tapi tak pernah pun tahu sebab rasanya tak pernah pula terbaca kat mana-mana..

ada sebab kenapa jimmy taknak dedahkan hal ni terlalu awal kan?
setiap orang ada hak privacynya yang tersendiri.. mungkin jimmy ambil masa nak dedahkan semua ni..

kini jimmy shanley buat pertama kalinya muncul dalam majalah keluarga. comelkan hannah shanley ni.. bambamnya la hai..

okay la.. nak tahu lebih mendalam kisah jimmy boleh teruskan baca di sini >> MARIAM DAN HANNAH KEBAHAGIAAN KINI BUAT SHANLEY <<

PEMBELI BARANG SELUDUP AKAN DIDAKWA???

assalamualaikum.. hai readers and bloggers..

ehh, betul ke kalau beli barang tiruan sebenarnya bahaya??? iye ke? tapi rasanya ramai je yang cari barang tiruan ni kan kerana harganya yang murah. bukan sekadar murah, malah ianya juga dalam kualiti yang baik..

tetapi kenapa ia dikatakan bahaya??


google


kalau sekadar bag, rasanya takde masalah pun kalau nak beli yang tiruankan? sebab biasalah manusia kan.. suka berfesyen.. suka bertukar tukar barang yang ada. kalau beli yang mahal tentu sekali kena tunggu sampai lusuh baru tukar baru. betul tak..

okay la.. sebenarnya korang kena baca kat sini >> KENAPA BARANG SELUDUP & TIRUAN NI DIKATAKAN BAHAYA <<

BUKAN BAG SAHAJA ADA YANG TIRUAN. BANYAK LAGI BARANG LAIN. HATI HATI..

Penyediaan SUSU IBU Yang Betul

assalamualaikum.. hai readers..



zaman sekarang kebanyakkan ibu ibu telah celik mengenai kepentingan susu ibu kepada anak kecil. ini kerana, susu ibu mempunyai antibodi yang tinggi buat si manja.. bukan itu sahaja, susu ibu juga membuatkan si comel manja dengan si ibu..
namun, dalam masa yang sama si ibu yang bekerja tidak dapat 'direct breastfeeding ' kepada baby..

namun, kecelikkan minda para ibu pada hari ni telah membuat stok susu buat si manja. semenangnya ia adalah langkah yang bijak dan TERBAIK.
namun, penyediaan susu yang telah dibekukan ini perlu dilakukan dengan sebaiknya..

apakah langkah-langkah yang perlu diambil?

boleh teruskan pembacaan di sini >> PENYEDIAAN SUSU IBU YANG DISEJUKBEKUKAN DENGAN BETUL <<

Isnin, 23 November 2015

Roti Jala + Kari Ayam

assalamualaikum.. hai readers..

ni kisah pagi tadi.. berkobar kobar la hai nak makan roti jala yang selalu mak buat. tapi nak suruh mak buatkan, jauh la pula kan. so terpaksa la buat sendiri. semalam call mak minta resepi nak bancuh tepungnya. nak kata susah, takdelah pun. lagi pun dulu time mak nak menjala ni, biasa je tolong. takde la kekok pun nak buat sendiri..

maka.. 

ni la hasilnya... tak la secantik macam mak yang menjala.. hihihik.. jadilah kan.. percubaan pertama buat sendiri. dulu dulu tolong mak je.. kali ni bancuh sendiri, menjala sendiri.. hihi..

at least dapat lepas rindu dengan roti jala.. hihik.. nak membeli memang idok ler selagi mampu buat. lagipun senang je..





roti jala + kari ayam.. nyummnyummmm..  ;)

Nak Kan Kereta Korang Nampak Hebat? Ikuti TIP ni.


assalamualaikum.. hai readers..

rasanya zaman sekarang ni semua orang miliki kenderaan sendiri kan? kalau bukan motor semestinya kereta. dan pastinya semua orang inginkan kenderaan yang dimiliki itu sentiasa nampak hebat dari kawan kawan kan?

agak-agak korang, apa yang perlu korang lakukan??

sekadar cuci sehingga berkilat? rasanya belum nampak gah lagi..

apa kata korang cuba ikuti tip yang diberi ni untuk menampakkan kereta korang hebat.

>> TIPS UNTUK MENAMPAKKAN KERETA LEBIH HEBAT DARI BIASA <<

Makan Kepak Ayam dan Menangi Tiket Wayang??


Assalammualaikum.. Hai readers..

Korang boleh percaya ke makan kepak ayam then boleh menang tiket wayang?? Bukan 1 tapi 4 tiket sekali gus??

Biar betul..

Kepak ayam sememangnya part paling best tuk dimakan kan? Kepak ayam juga sememangnua fav. saya.. Ehh, rasanya korang pun suka ayam part kepaknya kan? Makan dengan penuh perasaan.. Makan tak pandang orang sebelah dah..

Hidang la berapa banyak pun, mesti sekali hadap je kan..

Oklah.  Kalau korang rasa nak menang 4 tiket wayang tu, boleh klik >> MAKAN KEPAK AYAM DAN MENANGI TIKET WAYANG!!

Jangan lepaskan peluang!

Nak Menang Voucher ZALORA RM250???


Assalammualaikum.. Hai readers..

Siapa yang suka shopping online kat sini? Siapa yang rajin shopping di zalora??

Tahu tak?
Korang boleh dapat voucher free dari zalora..
Bernilai Rm250!!

Untung kan?
Siapa yang tak nak voucher free kan..
Hanya pamerkan cara anda berpakaian yang terbaik untuk memenangi voucher tersebut..

Jangan lepaskan peluang yang menarik ni ye.. Sesungguhnya korang semua memang pandai dalam bab bergaya kan..

Nak tahu caranya? Korang just klik >> CARA UNTUK MEMENANGI VOUCHER ZALORA RM250! <<

Ahad, 22 November 2015

TAWARAN HARGA YANG HEBAT!.. PENGHANTARAN PERCUMA JIKA...

assalamualaikum.. hai readers..

taktahu la kenapa membuak buak sangat perasaan ni nak update pasal harga dan tawaran yang hebat dari BOOKCAFE ni.. mau tak excited.. harga nya jauh lebih murah.. of course la nak war warkan kat kengkawan.. takut nanti ada yang terlepas pandang kan.. rugi pula tak shopping buku..


Kraf Bunga daripada Beg Plastik

Harga Asal : Rm13.00
Harga Terkini hanya RM6.50 SAHAJA!!





BAB 1: Fantasi Cerita Dogeng            
Kisah Arnab Kecil                    

BAB 2: Cerita Danial                
Apa Kata Mereka Mengenai Saya?            
Mereka Kata “Saya Pelajar Lemah”            
Mereka Kata “Saya Tidak Fokus”             
Mereka Kata “Saya Pemalas dan Tidak Ada Masa Hadapan”                
Mereka Kata “Keputusan Peperiksaan Saya Memalukan Keluarga”            
Mereka Kata “Saya Perlu Pergi ke Kelas Pemulihan”                
Mereka Kata “Saya Tidak Sepandai Abang Saya”    
Mereka Kata “Saya Suka Perkara yang Tidak Ada Kaitan dengan Subjek di Kelas”        
Mereka Kata “Saya Tidak Bermotivasi”        


sambungannya.. >> SINI <<

Mencari bahan bacaan untuk anak anak sempena musim sekolah?? ianya satu langkah yang bijak!..




ok la.. banyak sebenarnya bahan bacaan yang ada tau.. nak letak dekat sini semuanya nanti penat pula awak nak scroll kan.. moh le ke web BOOKCAFE..



Penghantaran PERCUMA!!.. jika pembelian bernilai Rm150 dan ke atas.. 

jom sesekali kita shopping buku pula.. tengah YEAR END SALE ni.. hehehe


happy shopping uollss.. 

Anak Kedua Pemain Bola Sepak Kebangsaan

assalamualaikum.. hai semua..

kalau semalam kita tahu yang SITI SARAH DAN SYUIB dapat baby baru, tak lepaskan peluang juga pemain bola sepak kebangsaan yang tidak asing lagi juga menimang cahaya mata kedua..

so sweet laa... ramainya baby tahun ni.. hihi


agak agaknya tahu tak baby siapa yang comel cute ni?? bambam kan??

ni la dia baby kepada..







































tak sangka khairul fahmi @ APEX dah timang cahaya mata kedua... tahniah buat mereka... :)




psst: zahra nak adek tak??? hahaha :p


sumber : SINI 

Sabtu, 21 November 2015

Dari Manakah Pembaca Blog Kita?

assalamualaikum.. hai readers & bloggers..

malam ni rajin pula nak tengok pelawat pelawat yang rajin berkunjung ke blog ni.. rasanya lama juga tak tengok. tiba tiba tergerak hati pula nak check..

oklah, untuk harini seperti kat bawah ni..


untuk minggu ni pula..


untuk minggu lepas pula.. tak sangka pula dari US pun ramai.. 



dan yang akhir sekali kunjungan pelawat pada bulan lepas.. Us still pembaca kedua tertinggi..



Ya Allah...
tak sangka saya.. pelawat blog cabuk saya ni bukan hanya readers dari malaysia.. rupanya ramai juga yang dari luar negara..
mungkin mereka ni antara pelajar juga kan yang berada di sana..

mekasih buat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pembaca blog saya ni..
tanpa kalian, tentu blog saya ni ibarat penulisan tanpa sebarang pembaca..


agak agak siapa yang duk oversea tu yang sudi baca blog kita ni, say haiii.. hihihi