:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Selasa, 31 Mac 2015

Genap Setahun Berlalu

Assalamualaikum.. Hai 

Kejap je masa berlalu,kan.. Harini dah 31mac. Secara rasminya dah setahun saya berhenti kerja dari koperasi. Allah.. Rindunya dengan koperasi.

Ntah bila la akan terjejak kaki ke sana. InsyaAllah.. Nanti kalau saya balik ipoh, saya akan singgah ke sana. Ada rezeki nak jumpa dengan bos bos yang ada.

Masa saya berhenti dulu tengah mabuk alahan. Kalau tak silap saya masa tu zahra baru 16week dalam perut.. Kikikiki.. Tapi rasanya orang tak perasan pun yang saya dah pregnant sbb tak nampak pun. Kuikuikui..

Ni antara sebahagian bos & wife mereka. Terharu sangat dorang raikan saya time ni. mungkin rezeki anak masa tu kan?

kakak ni la penganti saya :)

ehh, nanti la kita upload cite ni. anggap je throwback ye.. hahaha 

Isnin, 30 Mac 2015

Zahra Anak Daddy???

Assalamualaikum.. Haii..

Update dari umah mil sementara zahra masih tido ni. Ehh, ni entry berjadual tau. Terpaksa buat gini. Kalau tak, bersawanglah blog ni.

Oohhh.. Ni kisah zahra.. Tapi bersangkut paut dengan mamanya ni. Bagi saya zahra ni banyak ikut muka abah saya dengan daddy dia. Tang kulit ikut daddy. Sebab cerah. Putih. Ye, mamanya xputih pun. Kalau guna qu puteh pun tak tentu lagi akan putih. Haha..



Ahad, 29 Mac 2015

CPUV Merundum

Assalamualaikum.. Hai.. 

Sejak ada zahra, mood nak berblog habis kelaut. Tu tak boleh kata apa la kan. Nak nak pula kalau nak update kena buka laptop. Kalau dah ngadap laptop, confirm la ambik masa. Anak lagi penting untuk diutamakan,kan..

Kalau kat ipoh atau kat umah mil boleh lagi la update pakai fon sebab ada wifi.. Haiii la masa.. Bila la dapat balik ipoh. Boleh la nanti update laju laju. Zahra kasi opah jaga.... Kekekeke..




Sabtu, 28 Mac 2015

Sebuah Ketenangan

Assalamualaikum.. hai semua..


selamat malam semua.. mimpi indah-indah ye.. 

Pembelajaran Anak : My Little Board Book

Assalamualaikum.. Haiii.. 

Sebelum ni dah niatkan 1bulan mesti kena ada 1buku. So untuk bulan ni beli buku yang mudah untuk zahra pegang sendiri. Before ni beli flash card. So tak dapat la nak bagi dia pegang. Karang menangis tengok dironyok ronyoknya.


Khamis, 26 Mac 2015

Kisah Anak : Makin Aktif!

Assalamualaikum.. hai semua..

alhamdulillah.. zahra sekarang makin ligat. kadang tu tak terkontrol kita dibuatnya. maklumlah dah dapat akal nak teroka semua perkara kan? syukur la anak aktif, tak risau sangat.


Isnin, 23 Mac 2015

Rezeki Tag & Win Di Instagram.

Assalamualaikum.. haiii semua..

Alang-alang dapat on ni, makanya kena la update banyak-banyak dan jadualkan iye.. bukan apa, susah dah sekarang ni nak hadap blog kalau semata-mata untuk taip satu entry.

Okay la, ni cerita minggu lepas. Ummi azra +ISMA ILYA AHMAD PUAD  menang tag & win di Instagram tau. Kebetulan tag nama kita sekali.. kali ni rezeki anak pula la menang. Hehe.. dapat hadiah untuk 4 orang kata ummi azra.

Ahad, 22 Mac 2015

Betul Ke BugsLock Merbahaya???

Assalamualaikum.. Selamat Pagi..


Saya ambik dari akhbar minggu lepas kalau tak silap.

Khamis, 19 Mac 2015

Bisnes Sambilan

Assalamualaikum.. selamat pagi..

alhamdulillah.. sekarang ni bz dengan bisnes kecil-kecilan. sambil-sambil jaga anak, rehatkan diri dengan buat sesuatu yang bermanfaat. hihihi

Rabu, 18 Mac 2015

Kisah Anak : Zahra 6 Bulan!

Assalamualaikum.. selamat pagi..

Alhamdulillah.. harini Zahra genap 6bulan jika dikira ikut dari tarikh kelahirannya. 18 sept.2014 – 18 mac 2015. (182hari)
Kejap je Zahra dah 6month. Macam-macam akal dah sekarang budak tembam ni. kadang mama boleh jadi singa jadian dibuatnya..


Happy birthday 6month zahra sayang.. plissssss, lepas ni janganlah bagi mama kamu jadi singa ye.. hilang ke'ayu'an mama.. hukhukhuk'



Selasa, 17 Mac 2015

Hadiah Pemenang GA Pertama Blog Cinta Itu Indah

Assalamualaikum.. selamat pagi..

Alhamdulillah.. walaupun terlambat, saya dah poskan hadiah untuk pemenang GA saya ye.. minta maaf sebab terlambat ya amat.. tak disengajakan. Macam-macam hal tak terduga.. bila dah pos, lega hati.

Saya pos hari jumaat haritu. 13 mac 2015. Mungkin esok sampai kut. Apa-apa pun boleh check tracking number ni ye if lambat sampai.



Sulia bt sukadi – LG20 259 619 2MY
Asadatul Jannah – LG17 119 304 6MY
Suhaida Che Yop – LG17 119 306 3MY
Nur Shaheera Rosli – LG17 119 305 0MY


Isnin, 9 Mac 2015

Besar Dah Adik Saya Ni !

Assalamualaikum.. hai semua..

Sekarang ni blog pun dah tak tentu masa nak diupdate. Sedih. Nak blogwalking apatah lagi. Buat entry draf di word. Then baru copy masuk di blog. Tu je la cara yang boleh. Sementara Zahra lena @ ada free time sesikit, janji ada juga cerita baru boleh dikarang.

Cerita sabtu lepas ni. baru 2 hari lepas. Adik singgah dari ipoh. Dia nak ke kem di kluang sebab ada kursus medic selama sebulan setengah. Adik sorang je. Wakil dari kem lipis kut. Kadang rasa macam tak percaya adik saya dah besar ni. Tahun ni dah 25tahun. Allah, kejap je rasa.

Zahra dan pkngah hakiim

Khamis, 5 Mac 2015

Tebus Hadiah Giveaway Nile.Com.My

Assalamualaikum.. hai semua..

Alhamdulillah, saya antara 5peserta yang terpilih untuk memenangi hadiah giveaway nile.com.my. Alhamdulillah, hadiahnya pun saya dah tebus dan dah terima semalam. link saya no.5.