:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Jumaat, 27 Februari 2015

Demam

assalamualaikum.. selamat pagi..

semalam patutnya zahra kena cucuk 5bulan. tup-tup sebelum ke HTD badan dah start nak panas..! malam kelmarin pula dia dah start bersin-bersin. tak syak pape pun. mungkin habuk. fikir tu je la.

sekali pagi semalam masa dia meniarap tengok penuh hingus. terus fikir dia dah start demam.


Rabu, 25 Februari 2015

Isnin, 23 Februari 2015

Shopping Di Lazada Part 3 : Baju Baby

assalamualaikum..hai semua..

orang kata, bila dah ada anak ni, semua benda yang kita buat mesti untuk anak kan? nak-nak kalau shopping barang. barang kita ni sanggup diketepikan dulu. kalau dulu suka shopping baju sendiri, bila dah ada anak ni, silap-silap baju sendiri pun tak bertukar.. kekekeke..

ye, tu saya la tu.. hehehe.. makin zahra membesar ni, memang pergi shopping mall mesti tuk dia. tak kira la pakaian ke, permainan ke apa-apa je la.. mesti tuk dia...



Ahad, 22 Februari 2015

Akhirnya Dapat Juga! =)

assalamualaikum.. hai semua..

semalam berniat nak pergi rumah pakcik di palong.
niat nak ziarah.. maklumlah, sejak duduk gemas ni last saya 
pergi sana masa hujung bulan 11.
tu pun sebab mak abah hantar saya balik lepas habis pantang.

pastu bagitahu cousin nak datang harini.
sebab rasa tak seronok pula sebab haritu pakcik saya pun ada msg.
tanya bila nak datang umahnya.
saya bukan taknak pergi. tapi saya fail bab jalan nak ke rumahnya. hehe



Realisasikan Wishlist Terakhir

assalamualaikum.. hai semua..

maaf la ye, kalau ada antara komen saya tak reply, atau saya tak terjah balik kawan-kawan buat masa ni. segala entry saya adalah autopublish. T_____T
terpaksa buat secara pukal, then jadualkan, sebab time zahra lena la saya pulun berblog. kalau tak, blog ni tak bernyawa la jawabnya.. hukhukhuk..


Khamis, 19 Februari 2015

Pembelajaran Anak : Flash Card

assalamualaikum.. hai semuaaaa...

disebabkan zahra makin membesar, jadinya kena la juga kita didiknya dengan pelajaran kan.. so sekarang ni saya cuba tanamkan niat, 1bulan untuk 1 buku. macam daddy zahra buat selalu. 1bulan mesti ada 1 buku yng dibeli.

kalau setahun dah dapat 12buku kan? boleh la dia kumpul bahan bacaan pula. barang mainan zahra memang sikit. tak tahu nak beli apa. mainan yang ada ni pun dia dok campak campak bila orang suruh pegang.


Rabu, 18 Februari 2015

Kisah Anak : Zahra 5bulan

assalamualaikum.. hai semua..

alhamdulillah, harini genap 5bulan si cintahati kecik ni.. hehehe.. dah macam-macam ragam dah budak kecik ni. kena banyak-banyak bersabarrrrrrr je la.. kadang-kadang mamanya jadi singa juga. hahaha!!!..

*sebijik muka daddy* T____T

Selasa, 17 Februari 2015

Nikmatnya !!

assalamualaikum.. hai semua..

rasa macam dah lama je tak update blog..
rasa lama sebab sekarang memang payah nak on laptop.
kecuali la time zahra tido..


Ahad, 15 Februari 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my!

assalamualaikum.. selamat pagi..


alhamdulillah.. diberi keizinan untuk mencuba nasib lagi melalui cabaran "saya nak RM150 Produk percuma daripada Nile.com.my". Nama pun mencuba nasib kan. mana tahu ada rezeki disitu.

macam biasa, nile.com.my merupakan Online SHOPPING Malaysia yang menjual baju muslimah , Kasut , Beg , Barang-barang Gym , Buku , Barang Dapur , dan banyak lagi akan melancarkan GiveAway semasa Tahun Baru China iaitu pada 19 Februari 2015 .

Antara hadiah-hadiah bagi giveaway ini ialah :

5x PEMENANG BERTUAH yang akan mendapat RM150 barangan secara PERCUMA.

Bagaimana caranya?


http://www.nile.com.my/page.php?cd=96

- Tajuk Entry : Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

- Letak banner di bawah ini bersertakan backlink untuk banner tersebut .

- Ni antara barangan yang saya ingin miliki sekiranya saya antara salah seorang yang terpilih untuk memiliki RM150 barangan percuma.

Khamis, 12 Februari 2015

Cara untuk mendaftar ahli 8share.

Assalamualaikum.. hai semua..

Ohh, yaa, maaf la ye.. entry kali ni tak berapa menarik pun. Tapi niat buat tutorial ni nak membantu adik-adik yang baru pertama kali nak belajar cara menjana pendapatan melalui internet.

Harini saya share dulu cara untuk menjadi ahli 8share ye.


Mula-mula korang daftar dulu di >> SINI <<

Okeh, kemudian isi la segala maklumat yang diperlukan ye. setelah selesai isi, meh kita tunjuk cara nak copy link untuk di share pada kawan-kawan ye.

mula-mula, korang click " SPECIAL " untuk tengok iklan apa yang masih available.


Selasa, 10 Februari 2015

Makan, Makan & Makan [Part 1]

assalamualikum.. selamat pagi..

meh update jap. saja update dari blog terabai je kan.. sejak ada zahra ni nak update payah sikit. kalau korang ada pape nak tahu, terjah la instagram saya ataupun wechat saya ye. tu pun yang dan update. kadang line semput instagram langsung tak boleh buka. hebattttt sangat duk kat dalam kem ni. haha

nak lagiiii cepat whatsapp aje la ye.. kikikiki..


Isnin, 9 Februari 2015

Pemenang Giveaway Pertama Blog Cinta Itu Indah

Assalamualaikum.. selamat pagi semua..

Okay, seperti yang dijanjikan sebelum ni, saya akan umumkan siapa penerima tasbih-tasbih tersebut ye. Sebelum tu saya minta maaf sebab hadiahnya tak banyak pun. Sebab saya pun tak jangka ramai yang akan join sama. Tapi takpe, tak Berjaya harini, insyaAllah jika diberi keizinan umur yang panjang nanti saya buat GA yang lain tau.. Lagipun ni pertama kali saya buat giveaway.

Jangan sedih-sedih ye.. saya nak umumkan ni pun berdebar-debar. Risau juga ada yang mara sebab tak terpilih. Haritu saya janji nak bagi 3tasbih kepada 3penerima kan? Tapi sebab ramai, saya tambah kepada 4tasbih kepada 4penerimanya.

Okay la.. saya umumkan ye..

1xpemenang PIXY Radiant Finish oleh Tengkubutang. 
Tuntut Hadiah di Page Tengkubutang ye..

Jumaat, 6 Februari 2015

SUP AYAM BERSAMA SAYURAN

Assalamualaikum.. Hai semua..

Kadang-kadang bila fikir balik, dah ada anak ni kadang nak masak memang tak sempat. Tapi berkeinginan nak masak itu ini tu sentiasa ada. Nak-nak kita ni dah jadi mak orang. Kena la tahu masak kan. Bukan setakat untuk suami, tapi kena juga jamu anak sendiri dengan air tangan maknya kan?

Ni masakan bila ntah. Haha.. saya kan suka sangat peram. Maklumlah, nak berblog kena cari mood dan cari masa.

SUP AYAM BERSAMA SAYURAN.

Khamis, 5 Februari 2015

Ke’BUSY’an??

Assalamualaikum.. Selamat Tengahari semua..

Allah, sejak Zahra meningkat besar ni, masa untuk berblog sangat terhad. Terhad walaupun saya fulltime housewife. Walaupun housewife, kerja kan banyak. Macam-macam kerja perlu dibuat.

Cukup masa nak kena masak, layan Zahra, kemas umah.. *ehhh, tapi umah kadang-kadang tak sempat kemas pun* hahahaha..
Basuh kain, sidai kain.. ehhh, banyak tauuu.. tapi seronok sebenarnya jadi fulltime housewife ni.

Even tak cukup masa, kadang rehat hanya waktu malam sebab tido, tapi kita dapat buat semua perkara. Taklah 100% semua benda dapat settle, janji tak duduk umah goyang kaki semata ok la kan? Betul tak?

Dalam masa sempat tak sempat buat kerja yang tersedia ada ni, saya jalankan balik kerja saya yang pernah saya lakukan dulu. Saya buat pin tudung handmade tu. Sambil-sambil tengok Zahra bermain, saya buat kerja saya. Zahra pun kadang layan je apa la yang mama dia buat. Ralit je tengok saya buat pin tu.

Ohh, ya.. saya buat ni tuk adik saya buat niaga. Dia niaga baju, seluar pastu… ehhh, apa ehh lagi.. lupa.. dia niaga setakat ni di dalam sekitar perak la. Dan sekarang dia minta saya buatkan pin tudung & tasbih sesikit. Saya okay je. Sebab sambil-sambil tu dapat tolong adik sama tambahkan collection barang niaga dia.


Ohhh, ya.. if ada yang nak beli pin tudung handmade pun boleh la inform ye. Wechat or Whatapps pun boleh.. :)


wechat : Syamimi_Saad

GiveAway TAMAT!

Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua..


Masih belum join whohaa ?? jom click SINI
atau
Buat Duit dengan 8share??


Okey, secara rasminya jam 09.30 pagi ni giveaway tamat ye. Terima kasih buat semua yang join sama.



GiveAway Pertama Blog 'Cinta Itu Indah'

assalamualaikum dan salam sejahtera..


Nak dapatkan sesuatu dari WHOHAA ??
Jom jadi ahli.. click >> SINI <<

Dengan izinNya hari ini saya lancarkan giveaway pertama saya di blog Cinta Itu Indah.



antara syarat yang perlu dipenuhi.

* follow blog ini (cinta itu indah)
* letakkan banner GA ini dan linkkan ke sini
* letak tajuk 'Giveaway Pertama Blog Cinta Itu Indah
* follow blog tengkubutang.blogspot.com
* like fanpage tengkubutang
* hadiah melalui khidmat random
* tamat giveaway pada 09.30 pagi pada 05 feb 2015

syarat penting!

* jangan lupa tinggalkan link penyertaan di kotak komen ni ye..


6 feb - 8 feb : senarai peserta akan dikeluarkan dan perlu disemak oleh peserta

9 feb/10 feb : pengumuman pemenang

Hadiah GiveAway Pertama

Ahad, 1 Februari 2015

Pisang Goreng !!

assalamualaikum.. selamat petang..


Ni baru nikmat!.. =)

goreng sendiri lagi puashati.. jemput minum petang semua..