:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Jumaat, 29 November 2013

Review : Majlis Bertandang [ Part1 ]

Assalamualaikum, selamat pagi..

nak sambung review lagi boleh?? ehh, review je kan.. ntah bilaaaa nak habis.. hehe 
biasa la, bukan selalu dapat review-review ni.. so, abadikan lah yang sekali ni sebaik mungkin.. tak gitu?

bukanlah nak review sangat pun sebenarnya ni.. mungkin lebih kepada nak menempek gambar je kut.. mana yang boleh di share, saya share la ye.. mana yang tak boleh, elakkanlah.. takut kena tegur ngan en.suami.. sobbbss!..




sementara menanti saya siap dimakeup, para ibu-ibu siapkan bunga telur ni.. rindunyaaa time ni.. hukhuk!..

bakal pengantin next year..

ntah apa la story yang tengah didengar tu kan.. masing-masing kusyuk.. rugi betul tak join!.. hehehe

akhirnyaaa.. saya siap dimakeupkan.. tadaaa.. cantik tak? cantik tak? :P

belah melaka tema hijau hitam.. ater, en.suami kan tentera.. nak juga kaler hijau.. ok la, ok laaa.. kita pakai hijau la yerk.. tapi xnak hijau putih ye.. sebab sya jenis alah ngan kaler hijau ni.. muka akan nampak kusam. nasib baik la hijau hitam. so, baru la ada seriiiiiii...  :P

memula en.suami nak kaler biru.. saya macam.. erm.... biru eh.. kalau biru cair + putih, nanti time ambik gambar macam xnaik je kaler tu.. so, ambik hijau gabung hitam. so nampak la menarik kan.. susah juga nak pilih kaler yang menarik kan.. paham-paham je la.. bukan nak pakai selalu baju pengantin ni.. insyaAllah sekali seumur hidup je kan..

gambar on the way dari homestay xde la pula.. yang ada gambar dah smpai ke umah m.i.l.. time ni saya tak ingat dah apa yang dorang sembang. senang cite, saya dah tak ingat langsung apa-apa yang dorang discuss time majlis. i'm not sure why.. huhuhuk!..

maybe sebab malas nak ambik tau + bengang ngan majlis kat tempat sendiri kut. so, belah sana saya follow je apa yang dorang suruh.. hihihi

time ni dorang suh tunggu dalam.. karang makeup cair pula kan.. pun tak ingat sebab apa kena tunggu situ.. erm.. kenapa la lupa ingatan ni sekejap.. barangkali kena makan kismis banyak2 ni.. :(


mungkin tunggu orang kompang sampai kut.. then tunggu para pengikut pengantin (sedara mara) sampai..

ok.. ready to go.. ahaaaks.. ;)  ayat macam tak menyempat aje kan... :P


menjadi pengantin lagi sekali.. dengan pasangan yang sama.. heheehe..

kak ina a.k.a +tenku butang ni la rupa baju kita yang akk nak tengok. baju ni jenis baju meleret. kadang suka tengok orang pakai baju cenggitu.. tapi diri sendiri nak pakai, macam serammmmm je.. seram sebab takut kena pijak ngan orang belakang!..

dan memang ianya terjadi. rasanya en.suami sendiri kut terpijak baju saya.. haha.. tapi tak ingat time tu bila & kat mana.. aduhai.. ntah napa semua perkara tak bape ingat ni.. ada urat putus apa??


menjadi pengantin ni pun susah sebenarnya kan. haha!.. sebab kena control jalan slow-slow. kena control ayu!.. senyum.. adehhh, penat tau.. saya ni kalau jalan kan menonong je.. sekali time majlis kat melaka, bape kali kena tegur suh jalan slow slow ikut pada adik2 yang pegang bunga manggar ni..  T_T

time ni jalan atas jalan tar.. ok lagi.. tapi seksa tau.. bape langkah je kena stop.. bape langkah je kena stop.. :P

rombongan menghantar pengantin.. ramai kan? macam baru nak masuk minang rupa gayanya.. hehehee


majlis belah melaka saya rasa lebih meriah dari belah saya. selalu belah ppuan yang meriah kan? kena turn saya, belah lelaki lebih best.. DJ pun ok.. tak macam tempat saya.. sampai ke sudah saya berapi jeeee..

akhirnyaaaaa... sampai juga kat pintu gerbang ni.. ehh, masa kat ipoh ada pintu gerbang ke x eh??? seriusss, tak hengat laa.. perasan tak en.suami kena pegang kain saya tu.. haaa, tu la, pakai lagi baju leret2 kan.. dah kena tolong pegangkan.. hehe.. pengapit dah xdapat pegang dah.. tangan dah penuh..

memula tu mak andam cakap suh saya pegang. blur saya dibuatnya.. macam mana nak kepit tangan husband, macam mana nak pegang kain.. leceh tau.. takleh la i nak cover cun kan kalau dah kena pegang kain sume tu.. huhu!..



time jalan kat sini seksa sini. sebab jalan atas batu-batu.. where is kapet merah?? baru pasan xde kapet merah kan.. dengan kena jalan cover cover takut terpeleot..

gerak lagi melepasi pintu gerbang.. ehh, macam buat karangan pula kan.. hehehe.. gambar yang kat atas ni kitorng duk tunggu dorang letak kerusi soh kitorang duduk.. time ni kelakar pun ada. dorang letak kerusi biasa. pastu adek ipar i tukar letak kerusi yang tuk makan kat meja bulat tuk tetamu tu.

tapi kannn...

masa saya duk kat kerusi ni, dorang buat apa eh depan kitorng???? seriusssss, saya tak ingat.. Ya Allah.. napa la tak ingat langsung ni.. nak kena study balik ngan en.suami tentang gambar-gambar ni. haha.. mungkin ada orang silat kut.. ehh?? ehhh, tak ingat la.. nanti la tanya balik.. ni gambar sendiri.. so tengok je la mana yang ada..

akhirnyaaaa... masuk juga ke rumah.. pelamin dalam umah ye..

ok laa.. penat laa.. kita sambung nanti pula part 2 ye.. :P

thank's buat korang yang sudi baca, komen & jejak sini..

Rabu, 27 November 2013

Maksud Di Sebalik Hantaran & Perjanjian Tempoh Pertunangan

Assalamualaikum, selamat malam..

okeh, sekadar nak menjawab pertanyaan dari cik dhiya tentang maksud hantaran yang saya ada share kat dalam entry ni.

erm, saya ni dulu pun xde la pandai sangat. tapi sebab ada orang cerita, maka jadilah tahu. sebab kena kat diri sendiri juga.

maksud hantaran serba 1 tu, contohnya barang-barang hantaran yang kita perlu sediakan tu berasaskan kepada keperluan diri kita. contoh macam barang hantaran yang saya & suami sediakan tu.




ni barang yang saya bagi pada dia la.. barang yang dia akan pakai. dulu masa tunang dorang bincang, nanti hantaran sama naik masa nikah. hantaran serba 1. saya pelik juga. sebab tak tahu. pastu makcik la bagitahu..




saya tanya makcik, barang apa nak kena sediakan. so makcik terangkan. antaranya 1 set barang sembahyang.. macam perempuan telekung la.. pastu handbag, kasut, sepersalinan baju, set wangian dan sebagainya.

Lagi 1 punya hantaran, kalau dia minta hantaran serba diri ni, agak semput juga la pihak lelaki nak sediakan. kalau kena dia bukan dari kalangan kaya raya, jenuh la nak penuhi semuanya..

barang hantaran serba diri ni kena lengkap set barang kemas/perhiasan buat si isteri. maksudnya dari subang/anting-anting, rantai, cincin, gelang tangan, gelang kaki.. haa, ada lagi ke eh barang kemas yang ppuan pakai? tindik kat hidung tu tak yah la ye..hehehe..

maksudnya setiap barang kemas tu mesti lengkap.. fuuhhh, sian tau para suami nak sediakan ni.. kalau boleh jangan la aniaya pihak lelaki dengan hantaran macam ni kalau dah minta hantaran puluh ribu.. semput tau.. lain la kalau dapat tajaan macam che Ta tu.. haha.. tetiba masuk kisah cik Ta kan..  :P

setakat yang saya tahu 2 perkara ni je la.. tapi kalau hantaran tu tak minta serba apa, senang la korang. means kalau dah tak tahu nak letak apa, boleh la letak gubahan halwa ke, gubahan coklat ke ikut suka korang..




erm, pastu nak tambah sikit la tentang perjanjian orang kalau dalam tempoh bertunang ni. pernah tak dengar, kalau tempoh tunang tu dia cakap 'setahun mati'..?
paham tak maksud dia apa? ni pun saya baru-baru ni tahu dari mak..

mak cakap, kalau contohnya perjanjian tempoh tunang tu 'setahun mati', contohnya kita bertunang dalam bulan november 2013, jadinya kena buat juga majlis tu setahun akan datang, dalam bulan november 2014. tak kisah tarikh tu bila, tapi kena buat dalam tempoh tu.. fuhh, cukup duit ke, tak cukup duit ke, majlis tetap akan berjalan dalam tempoh setahun tu..

kalau sebelum ni selalu saya dengar 'setahun hidup', jadinya majlis tu boleh buat sama ada cukup setahun atau pun kurang dari tempoh setahun tu. tak jadi masalah. tapi time saya, saya tak perasan pun. perasan pasal kisah hantaran je..hehehe.. sebab tu time saya, saya tunang sampai tempoh setahun 9bulan.. hehe.. takde tetap.

cuma yang saya dengar, seandainya apa-apa terjadi, tarikh tu akan dibincangkan semula.. sebab time tu kena la paham. ngan tentera ni mana nya boleh dapat tarikh tetap betul2 kan.. mesti ada punya nak dirombak2..

then lagi satu tentang 'langkah bendul'.. yang ni rasa saya semua orang pun tahu kan? si adik kawin dulu dari si kakak( kakak yang masih bujang). kadang bila langkah bendul ni, pihak lelaki akan bagi cincin sebentuk. kadang sekali dengan sepersalinan. kadang bagi antara 1 tu la.. ikut la permintaan yang macam mana.

macam my mum dia cite, dia kawin dulu dari kakak dia(makcik saya) yang sorang lagi masa tu belum kawin. jadi langkah bendul la.. so my dad belikan cincin sebentuk. macam tu la kisahnya. tapi bila zaman dah moden ni, saya tak tahu la kalau si kakak tu minta iPad ke, tab ke.. maklum dah, zaman iT kan.. hehe

okeh la, ni je dulu tentang perkongsian saya. seandainya ada akak-akak atau pangkat ibu-ibu yang singgah sini, seandainya saya tersilap, harap dapatlah betulkan ye.. :)


*saya tak sure la perjanjian ni digunapakai dalam setiap negeri @ kat negeri johor je.. sebab selalu dengar belah johor je.. yela, saya kan kampung kat sana..hehe


Review : Hantaran Lelaki Kepada Perempuan

Assalamualaikum, selamat petang..

sambung review lagi eh.. ada yang tak settle lagi.. mood nak kena ada kalau nak review-review ni.. kalau tak nanti semua ke laut..

review pasal barang hantaran. haritu dah review barang hantaran pihak perempuan. so kali ni nak review dari sebelah pihak lelaki pula. actually barang hantaran yang diminta serba 1. jadi pening juga la nak beli apa + ikut pada peruntukan yang ada.

1. sireh junjung

2. Mas Kahwin 

3. Telekung

4. Set Mandian

5. Tuala

6. Kain Pasang/Sepersalinan

7. Set Wangian

8. Kasut

9. Handbag

okeh.. buat masa ni settle la review pasal barang hantaran. maaflah ye, review hantaran ni bukan tuk menunjuk-nunjuk. tapi, mungkin dapat bantu kengkawan yang tengah fikir nak buat hantaran nanti, barang apa nak di beli.. so, diharapkan dapat la bantu kengkawan sume.. :)

thank's for reading..

Keliru vs Pening = Serabut

Assalamualaikum, selamat pagi..

tengok tajuk pun korang dah serabut nak baca kan. hehe.. maaf la ye.. kalau xnak baca skip je entry ni.. baca la entry lain-lain yerk.. ;)

erm.. tak tahu nak luah macam mana. entry ni sekadar sebuah luahan je tau.. jangan la baca sampai kerut-kerut dahi tau.. :p

dah kawin pun pening lagi kan.. haha.. tapi kali ni bukan pasal hal kawin, tapi pasal kehidupan yang perlu diteruskan. macam sekarang ni saya & husband pjj. sebabnya saya still kerja kat sini lagi. then husband dah apply kaurters, tapi belum dapat. tengah repair. ok la.. saya xkisah.

tapi bila dah kawin ni, perasaan berjauhan dengan suami tu lain sangat. yela, time masa bertunang dulu tak diherankan sangat. nama pun bertunang kan.. kalau jmpa pun still kena jaga batasnya. ok bukan bab tu nak story panjang lebar. tapi bila fikir ada tanggungjawab pada suami, rasa macam bersalah pula. dia pun cakap rasa lain berjauhan dengan wife. lagi la buat kita rasa syahdu.. tu memang la betul. macam sekarang, kadang hari cuti time saya masak.. kan best kalau suami ada, boleh juga merasa masakan saya yang tak seberapa tu kan.. 

hari-hari mesti nak msg. tanya khabar + rindu. tu adalah normal la kan. pastu pula baru-baru ni kat tempat kerja pula, boss tanya, agak-agak bila saya ikut suami. sebab nak kena cari pengganti. saya nak kena perturunkan ilmu yang ada ni pada pekerja baru tu.. pastu boss cakap haritu ada la orang dalam kop juga bgthu bila saya ikut suami. dia ada ank stanby je nak ganti.. saya rasa macam.. 'soobbbb!.. mcm tak bagi kerja lama je.. ok, saya paham, actually bukan tu maksudnya. 

sebab utamanya nak suh ajarkan je.. masalahnya, saya dah la tak tahu nak ikut suami tu bila. coz umah pun xdapat lagi. macam mana nak agak-agak nak panggil orang baru tu?? pening tau dibuatnya. en.suami cakap kalau kaurters siap repair antara hujung dis ke jan. erm...

tinggal bape hari je lagi dah nak masuk dis. saya pikir2 nak suh je pekerja baru tu masuk dalam bulan 12 ni. tapi tak tahu bila. hujung bulan?? awal bulan 1?? haaiisss.. pening tau.. then saya tahu, bakal pekerja baru tu pun mesti sekarang ni bekerja juga..

mak pula macam xnak pisah je.. ehh, yeke?? haha.. mandai je kan buat andaian saya ni.. tapi yela, kadang dari cakap-cakap dia pun dah paham kan? haritu masa saya kat melaka. tak silap hari selasa. mak call.. sekali mak tanya. 'hari apa nak balik? tak ingat kerja ke'?? saya macam blur jap.. kebetulan hari khamis nak balik. so bagitahu sekali la.

pastu bagitahu kat en.suami.. ehh, pelik mak ni.. kita ambik cuti sampai ahd.. napa dia tanya nak balik bila?? nampak tak kat situ situasi nya?? then cakap kat en.suami, mak mesti rindu kita kan.. hehehe.. alahai.. camne la kalau dah pindah ikut suami ni..



pening dengan beberapa perkara ni..tapi saya macam biasa la.. buat cool je.. follow je kehidupan ni.. kadang bila fikir balik, boss tak nak nti dia susah. kalau saya pening nak handle sorang, saya boleh ligat cari idea kan. kalau orang lain, kita tak tahu macam mana.

agak-agak sesuai ke panggil orang baru tu kat2 hujung bulan dis ni? actually saya sayang nak tinggal tempat kerja ni. then dah biasa buat kerja sorang2 tanpa gangguan. mulut pun diam je.. hehehe.. xpelah.. nanti bincang la ngan bos & en.suami balik.. anggap je kalau masuk awal, boleh minta pekerja baru paham cara nak tutup akaun sume tu kan? yang penting gaji saya still mantain sampai saya stop ye.. hikhikhik.. 

erm.. tu la kehidupan.. nak selesai sesuatu perkara, bukan mudah kan?..

saya rindukan suami saya.. :(

Selasa, 26 November 2013

Review : Selesai Majlis (cuci periuk!)

Assalamualaikum, selamat petang..

nak sambung story majlis kawin haritu boleh?? dah 3minggu kawin, story tak habis-habis kan.. hehe.. nak buat camne.. tak kan nak story menonong je kan.. nanti ada yang jemu pula..

ni nak kata review juga ke?? tak kisah la, janji boleh tepek buat kenangan dan buktinya kan? :)

sapa kata pengantin boleh elak dari cuci periuk?? saya rela je cuci.. tak sampai hati nak suh orang-orang tua yang cuci. kita punya majlis, tak kan nak suh orang lain cuci, ye dok??
saya xde la ngelat ke apa.. lagi seronok adalah.. hehe

sesetengah pengantin, bukan nak ngata orang, tapi memang ada kan? kalau pergi photoshoot sampai ke maghrib tak balik-balik.. last-last pangkat makcik pakcik ni la tertonggeng-tonggeng kena cuci periuk..

saya pernah juga ada pengalaman cuci periuk orang kawin. tak sampai hati nak tengok je. coz pengantin dok photoshoot tak balik-balik. pastu dorang dah kemas-kemas barang. saya tolong cuci, sekali ambik kaw, seminggu juga sakit belakang.. sobbsss!..

sampai tido tu xleh nak ngiring. kena tegak je.. minta adik picit-picitkan.. terasa macam bengkak je.. hehe.. pastu mak abah dah larang saya tolong cuci periuk besar2 kat majlis orang.. sebab nanti sakit lagi.. tu la pengalaman saya. so, bila kena turn sendiri, relax je.. jangan nak kata pengantin first time kena basuh periuk ye..

i dah berkali cuci periuk ok..hehe.. termasuk periuk kecik-kecik guna kat umah..  :P

sori, gambar terpaksa gitu.. seksi tangan tu..pakai baju lengan pendek.. hehe.. ni adik la bising suh cepat basuh periuk. masa tu habis outdoor.. rehat jap tukar baju terus keluar cuci.. hehe.. basuh cawan ngan pinggan dulu.. sebab dorang nak kira yang tu..

'abang.. kita pakat cuci sama-sama eh.. tapi periuk abang basuh sorang eh..' haha...

tapi memang saya tak cuci periuk pun.. bukan xnak cuci tau.. malam tu saya betul2 letih.. pastu dorang tunggu nak buka hadiah.. jadinya, cuci yang kecik-kecik dulu..

laki bini yang sangat rajin.. :P  bukti kami tolong cuci sama ye.. hehe

syukur sangat dapat suami yang rajin.. bukan nak puji, tapi dia yang bising suh cepat cuci.. cepat cuci, cepat boleh rehat katanya.. huhu!.. masa kat melaka pun sama.

periuk saya nak cuci esoknya.. ahad. pastu sedara mara nak balik. so biarkan la dulu. then kena hantar cousin ke terminal amanjaya. sekali balik umah tengok abah yang tengah cucikan periuk. Ya Allah, rasa serba salah sangat-sangat. time tu tak perasan. tetiba en.suami menjerit dalam kete. bukan la jerit over kuat-kuat tu ye.. tapi boleh la buat saya terkejut. ingatkan kenapa. rupanya abah tengah cuci.

pastu terus en.suami tukar suar track tolong abah cucikan periuk tu. time tu pula dah tengahari. jadi saya masuk tolong mak kat dapur.. tapi....

haaa, tak bererti kat perak saya tak cuci periuk, kat melaka pun sama ye.. kat melaka saya cuci segala periuk yang ada. cuma kawah berat tu, takler saya angkat. tak mampu nak angkat.. T_T

dah la ahad tu hujan renyai. dalam hujan juga la kitorng settlekan kerja. tapi seronok tau. tapi rugi pula gambar xde. hehehe.. time tu saya & husband je la.. memang la kena usik-usik ngan sedara mara en.suami, tapi rasa macam ehhh, jangan la kata saya first time kena cuci periukkkkkkk.. dah selalu buat.. cuma periuk besar gedabak ni je la time kenduri pun nak buat.. hehe

tapi saya rasa seronok sangat-sangat. tu la kenangan saya time kawin.. cuci periuk majlis sendiri, xdehal la.. tak kan nak dok relax goyang kaki je kan??

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Isnin, 25 November 2013

Review : Outdoor PhotoShoot

Assalamualaikum, selamat pagi..

nak review lagi boleh.. asik la review.. ntah bila nak habis kan.. hehehe.. tunggu ada bby dalam tummy kut baru nak habis.. ;)
okay-okay.. niat nak tempek gambar sebenarnya.. nak review pun bahan bukannya ada sangat kan..

ni pun hasil tangkapan sikit-sikit je dari camera sendiri. jurukamera free pun tak larat nak ikut sama.. jadinya ni je la gambar yang ada masa outdoor.. tapi kat OP insyaAllah banyak.. coz kami berdua naik lembik dah nak ambik gambar..hehe


baru nak start panas enjin. hehe.. saya kekok sebenarnya nak posing time outdoor. mula-mula je la rasa camtu.. tak tahu la napa. kebetulan masa saya buat outdoor kat sana, ada lebih kurang kat 5 pasangan pengantin juga.. wow!.. hari orang kawin juga rupanya tarikh kawin saya ni.. hehe

actually haritu ada yang tanya panas ke tak pakai songket ni kan? haaa, meh nak bagitahu.. panas giler okeh!.. haha.. dah la baju ni baju baru. saya orang first pakai, tak silap baju ni tak dan cuci pun.. bayangkan la macam mana.. bukan kemain menitik-nitik peluh tau..

masa ngah sanding, dengan kalut macam-macam, saya siap pot pet lagi.. nak kipaaaaaaaassss... panaaaaasss.. haha.. kelakar betul.. cik min maya, ingat tak saat saya minta dikipas.. haha.. 

dah la kat luar ada kipas, sekali dorang yang lain yang berkipas.. saya kepanasan.. memang kelakar la hai time tu.. nangis mak jemah!..


Mr. Arrogant saya!.. haha..  arrogant la sangat kan.. cun betul heroin dia.. hahaha.. kenapa la saya cun sangat ni.. macam tak caya je tengok muka sendiri.. huahaha.. *jangan muntah dengan statement ni eh.. :P

time ni photografer cakap, 'akk ngan abg buat gaya mr.arrogant eh'.. saya 'haaaa, mr. arrogant??? macam mana? akk tak tengok pun cite tu'.. haahaa.. 

sekali..



ni bukan gimik konon-konon ada boyfriend lama call ye.. haha.. ni jawab call betul-betul.. ada kisahnya.. tak tahu saya nak luah macam mana sebenar perasaan saya time tu..

actually adik kat umah telefon. katanya ada kawan blog datang. saya dah terkedu. yela, tak terlintas sapa kawan tu. sebab dah petang kan.. sedih tau tak dapat jumpa..

korang tahu sapa yang datang time tu? En.Phoenix yang datang!.. serius, rasa nak balik je time tu... nak jumpa kawan blog saya yang datang dari jauh.. memang sangat-sangat terkilan.. en.pheonix, kalau awak gtahu kita awak on the way sekalipun, kita sanggup tunggu tau..

rasa nak nangis time tu.. kalau awk datang ada transport sendiri, memang nak jmpa kat memana.. nak suh adik bawakkan, dia pula busy.. adik yang tentera tu dia follow saya tuk outdoor.. memang terkilan sangat2.. sedih..

nanti kalau awak baca blog kita ni, kita nak minta maaf sangat2 tau.. bukan tak nak jumpa awk.. mak kita ada cerita awak ni orangnya macam mana.. sanggup datang sebab nak bagi hadiah.. Ya Allah.. saya betul2 terharu.. nanti datang la perak lagi eh.. sebelum saya pindah ikut suami.. boleh la jumpa.. :') boleh jumpa husband kita sekali.. hope ikatan persahabatan kita tak putus ye..


cari mood nak senyum lepas kejadian itu.. hehe.. tak sangka dapat juga gambar camni... hehe.. photografer saya ni banyak idea juga saya tengok.. ok la kan.. saya suka, sampai naik lelah dibuatnya..hehe

selalu tengok gambar orang je.. sekarang dapat pada diri sendiri.. thank's to my adek coz ada kenangan ngan gambar camni..


nak bergambar bertentangan mata adalah sangat susah bagi diri saya.. hehe.. susah sangat tau.. dengan nak tahan senyum lagi.. :P even tu suami sendiri.. saya tak biasa, sebab tu la orang suh pandang suami sendiri, mata kalih ke lain.. untuk 5minit tu okey lagi.. bila suh tahan pandangan tu, memang tak la.. :P

tengok la lirik mata saya tu kemana.. en.suami dah senyum-senyum, saya tak mampu nak tahan pandangan tu, last-last pandang je la ke lain.. ;P

nampak sangat en.suami tak ready.. time ni saya dah xleh nak pandang-pandang dah.. biar la kalih ke lain.. i is pemalu.. hehehe.. :P



okeh, ni gambar last yang ada dalam simpanan kamera sendiri.. hehehe.. adik dah give up nak follow.. penat kan.. last-last dorang dating berdua.. ok la, ok laa, kita kasi can kat adik juga ye.. dah la tak berbayar, nak suruh follow sampai ke lubang cacing.. memang tak la kan.. hehe

kasi rehat kat adik.. xpe.. nasib akk ko sporting.. :P hihi..

ok la.. ni je la gambar outdoor saya yang ada.. tak banyak pun.. buat en.suami, kalau terselak blog ni, jangan mara ye sya letak gambar ni.. tuk review pada kawan-kawan je.. mana tahu, ada inspirasi kat dorang.. ehhh.. ;-)

mekasih kat korang juga yang sudi singgah baca & komen.. pasni masuk entry majlis kat melaka pula.. ^_*

Location : Taman DR, Ipoh..