:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Sabtu, 31 Mac 2012

malu sendiri ke..erm...

assalamualaikum..


selamat malam sume..saja nak update blog jap..macam geram pun ada, macam..xtau la nak cakap..
pelik ngan someone ni..dia yang salah paham, then dia pula ckap macam perli..
erm..ko yang salah baca, then kata orang pula..


malu ke?..bukan ke ko yang salah paham..so nak elak dari rasa malu ko kata camtu?
erm..saya yang confuse..mau nye x, dia boleh ckap camtu..


xyah la kut publish kat sini apa yang dia cakap..kang terbaca pula..biarlah diri ni je yang memahami..
-----> lantak ko la yerk..


malu la tu...ermmmmmmmmmmmmm....

Khamis, 29 Mac 2012

terasa hati

assalamualaikum..


morning sume...
napa ye sehari dua ni macam terasa hati dengan someone...padahal dia xde pun buat salah or cakap bukan-bukan dekat saya..tapi kenapa la perasaan ni sensitif sangat?..


kenapa ye jadi camtu..maybe dari sikap dia kut..kadang-kadang kita yang jadi serba salah.. so, buat masa ni memang xnak la bertegur sapa dulu..kalau ada hal kut baru tegur..


erm..saya ni cuba nak berkawan..tapi macam orang x sudi je..bila cite kat mak, mak kata orang macam tu ada angin tu..time nak tegur dia tegur..time angin x ok, macam tu la..
tu la yang buat orang kecik hati..


ermmm..saya memang dah kecik hati pun... =(
kecik hati sangat..bila terasa hati macam ni, nampak gaya nya saya pun kena la berdiam diri..


biarlah orang nak kata kita sombong pun, walaupun kita bukan macam tu..
kadang rasa macam kita pun kena pentingkan diri kita sendiri kan..tapi bukan la sampai tahap nak tegur pun xnak..
pentingkan diri untuk berdiam diri..kalau orang tu tegur, kita ramah la..boleh ke macam tu?  =(




mood--------> terasa hati & perlu berdiam diri.berdiam diri adalah lebih baik...

Rabu, 28 Mac 2012

pelik tapi benar??

assalamualaikum...


erm..napa yerk tajuk diatas tu Pelik Tapi Benar?..sebabnya tu la yang saya tengah rasa sangat ni..macam ni, i have 1 friend..xyah la tanya sapa..apa kaitan dia dengan saya ye..cukup la saya kata sebagai seorang kawan..


saya nak la kenal rapat dengan dia, tapiii.....xtahu la nak cakap macam mana..kadang saya cuba nak ramah mesra..tapi dia macam nak xnak je..tapi kalau dalam msg macam ok lagi..tapi bila sembang kat fb sebaliknya..ermm..knapa yerk macam tu..


kadang-kadang macam terasa hati juga..rasanya macam xde pula buat silap..kalau nak cakap pun rasanya dah cukup berhati-hati takut terasa..padahal xla selalu pun sembang..
kadang-kadang bila buka fb tengok dia sembang ngan orang lain rancak je..


tapi kalau dengan kita ni?..macam nak xnak je..karang x bertegur kang kata sombong..susah kan..kang terlebih mesra kata nak ambik tahu hal dia..mcam mna ni?..serba salah di buatnya..


bila orang buat macam ni rasa macam rendah diri sangat-sangat..rasa macam kita ni teruk sangat..saya tahu saya x sehebat orang lain..ada kje bagus2..bljar pun pndai...tapi...itu yang menjadi ukuran ke?..erm..dah tahap melalut dah ni..


xpelah, yang penting saya sedar sapa diri saya..mungkin orang tu segan kut kan nak sembng-sembng ngan kita..think positive je la..itu je la yang mampu saya kata..


sekian...  =(

28 Mac 2012

assalamualaikum..


jap je dah 28hb mac kan..lagi 3hari habis la hari untuk mac 2012..macam x caya je..
cepat je incik tunang jalani kursus..cepat-cepat pun nanti awak tinggal kan kita kan..kena bertugas jauh.. =(


ermmm..sekarang ni incik tunang dah makin membizi..nak msg pun dah x sempat..kalau call apatah lagi...xpelah, saya kena redha dengan sume ni..kena paham kan dah tugas dia..
dulu pun macam ni juga..actually bukan x biasa pun kena tinggal macam ni..cuma saja minta nak dimanja-manja..dasar p'puan la kan..
sume pun nak macam tu juga kan..kan..kan?..


erm..agak-agak nanti boleh ke saya ni nak hidup tanpa dia?..means after dia dah bertolak ke sana?..xde nak msg-msg..kalau call kena tunggu dia la yang call..
boleh ke yerk?..ke sebenarnya incik tunang dah test saya dari sekarang?..


erm..ntah la..harap-harap la everything ok after dia dah bertolak kat sana..






misshhh you dear..  ♥ ♥ ♥

Selasa, 27 Mac 2012

kenapa?

assalamualaikum..




kenapa la pagi ni on je fb sume cite sedih-sedih..? saya dah sememangnya sedih + bertembah-tambah la lagi sedih kat hati ni..
dah la pagi ni mendung je..sayu je hati ni rasa..


tadi sembang ngan sister in-law, saya rasa macam kuat sikit sebab nak dia juga kuat..tapi bila on fb, sume mood sentap-sentap..alahai..napa sume mood macam ni hati ni..


saya x boleh..nanti saya lemah..  =(
sebab saya tengah sedaya upaya nak lupakan hal incik tunang harus ke lubnan tu..
dan saya xnak orang buat saya sentap tanya bab kawin.. :'(


saya harap orang sekeliling faham saya ye... :'(

Ahad, 25 Mac 2012

25 Mac 2012

assalamualaikum...


kejap je kan masa ni berlalu..syukur alhamdulillah..ni yang saya suka..saya suka kalau masa tu berlalu pantas.. (buat masa ni la)..


dah 2 minggu incik tunang menjalani latihan kat kuantan tu.. (masih dalam malaysia)
nanti-nanti dah sampai lubnan, tntu saya akan cakap macam ni pula kan- dah 2 minggu incik tunang jalani latihan kat lubnan.. (dah berada luar m'sia)
boleh ke saya tempuh semua ni? insyaAllah, saya akan kuatkan hati saya demi tugas abng pada negara ye..


tadi pergi kenduri kawin jiran tetangga kat-kat umah..pastu ada la juga tegur-tegur ngan kawan then makcik2 yang mana kenal...
pastu masa nak salam time balik ngan makcik a.k.a mak pengantin, sempat juga la mkcik tu usik-usik kata 'kakak pun xlama lagi kan'..then bila saya kata 'lambat lagi (sambil senyum kelat).. mkcik tu pun buat muka cakap ' jangan cakap macam tu'.. saya senyum je la...


pastu on the way nak balik (jalan kaki je), ada pkcik ni tegur..pakcik ni la yang akan uruskan saya bila saya kawin nanti..dia tanya la juga pasal saya..so, time tu saya  ngan mak, terpaksa la cakap yang incik tunang perlu ke lubnan, terkejut pakcik tu..


sambil senyum, pkcik tu cakap 'syukur alhamdulillah' (sambil m'aminkan tgn)..macam terkejut juga..pastu pakcik tu cakap, baguslah..rezeki dia..pastu pakcik tu sedikit sebanyak macam bagi kekuatan bila dia cakap, dulu dia pun kena juga bertugas kat luar negara masa bertugas dalam tentera..baru saya tahu..sebelum ni anak dia x pernah pula cite..sebab anak pkcik tu kawan saya..


pakcik tu cakap. dulu pakcik pun kena juga macam tu..time pakcik dulu, pakcik kena pergi kat bosnia..oh my god..macam xcaya..confirm time tu negara tu tengah bergolak kan..sebab ada sorang abng sedara saya pun dulu kena pergi bosnia juga..masa tu lebih kurang kat 20 tahun yang lepas kut..
dia cakap dulu peluru laju je terbang atas kepala..silap sikit......faham-faham je la..


moga-moga incik tunang nanti berada disana sentiasa dilindungi keselamatannya..


saya suka kalau ada yang sentiasa bagi semangat kat saya..bagi saya kekuatan..sekurang-kurangnya kita akan kuat..benda-benda macam ni kadang-kadang akan buat kita down kalau x diatasi betul-betul kan..


pastu ada juga la yang maybe nak sedapkan hati saya, nak buat saya happy, tapi gurauan tu macam x bape nak kena je..
memang betul orang kata kalau seseorang tentera tu bertugas ikut misi PBB tu elaun dorang tinggi..sebab bayar guna matawang sana..
masalahnya, kenapa la orang fikir saya ni macam mata duitan je.. sume cakap, nanti dia balik bawak duit banyak...tu memang la...tapi tu duit dia..bukan duit saya..nanti kalau dah kawin pun, bukan saya boleh sesukahati je guna duit dia..


adakah gurauan macam tu nak suh saya hapy sebab duit yang banyak?..dia yang susah payah bekerja kat sana, xkan kita suka-suka nak cekau duit dia kan..?dia yang bergadai nyawa, xkan kita suka-suka nak minta itu ini kan..kecuali la memang benda tu penting kan..


erm..ntah la, kadang kecik hati bila dengar gurauan macam tu..sebab saya xreti nak minta-minta (sekarang ni la..) nanti esok-esok dah kawin xtahu la kan..
apa yang saya boleh kata kan sekarang, saya minta dia selamat pergi, selamat kembali ke sini nanti..saya nak kan dia ada depan mata saya nanti..


tiada lain yang saya minta, bila dah selesai tugas dia di lubnan tu, Allah akan satukan kami dalam ikatan yang sah..tak nak dah tertangguh lagi..
lagi pula mendirikan masjid tu perkara yang baik kan?..


saya harap sangat, nanti jangan la ada yang gurau-gurau pasal money ye..give me spirit yang buat hati saya kuat ye..






memang betul dalam kehidupan kita perlukan duit..tapi dengan duit kita x boleh nak beli sebuah kebahagiaan kan?..tapi dengan duit mungkin kita boleh memenuhi kehendak kita kan..

Jumaat, 23 Mac 2012

sya minta maaf

assalamualaikum..


saya x paham dengan incik tunang sehari 2 ni..asal ada silap sikit, mesti kena marah..balas mesej terlambat pun dia marah..
xtahu la kenapa..
apa la silap nya..mungkin abng betul-betul tengah marah kan..tengah dalam keadaan tekanan kan..
tapi tolong la jangan buat saya macam tu..sya naik takut bila abng nak mara-mara macam tu..
tersangat serius..


sya tak suka abng mara-mara..bukan abng je boleh stress..nanti sya pun boleh ikut sama..
Ya Allah..jangan lah keruhkan keadaan yang kecik je..
x pernah sya tengok abng mara macam ni..kalau silap tu datang dari sya, sya minta maaf..


sya xnak abng mara terus-terus macam ni..rasa macam nak lari masuk hutan je 
macam ni.. :-(
xpelah..mungkin mara abng tengah panas..nanti dah sejuk ok la tu kan...


abng jgn mara-mara ye..  :-(   :'(

miss this moment

23 Mac 2012

assalamualaikum...


kejap je kan dah hari jumaat..esok dah sabtu..sonok la pada yang cuti..
saya tetap kena keje jap pagi..


semalam incik tunang mesej..sian kat dia..mesej macam mara-mara je..dalam masa yang sama tengok cara dia mesej, dia cakap macam dah tekanan..
sian kat abng..sya x tahu nak tolong macam mana..


ikut hati sya, sya pun xnak abng pergi lubnan tu..sya tahu, abng pun xnak pergi juga kan..sebab tu sekarang abng dah stress dengan latihan tu..


sya risau kalau abng sakit..semalam bila sya tanya abng dah makan ke belum, abng ckap sekarang ni dah xlalu nak makan sangat..


sya hanya mampu berdoa je abng..kalau Allah izinkan tuk kita bersatu tahun ni, insyaAllah Dia akan satukan kita juga kan..


tadi on Fb..sian juga kat bakal sister in-law..dia keguguran..macam-macam dugaan yang Allah bagi..
moga-moga lepas ni kita sume akan dapat yang terbaik dalam hidup..amin...

Khamis, 22 Mac 2012

22 Mac 2012

assalamualaikum..


cepat aje masa ni berlalu kan...tup-tup hari ni dah genap 2month saya menjadi tunangan kepada incik tunang saya iaitu Muhamad Najib..






dalam pada masa yang sama, hampir 2week incik tunang menjalani latihan kat kuatan...
kuatnya kesabaran ni..




sesengguhnya hanya kesabaran yang tinggi yang buatkan kita untuk bertahan kan..


semalam incik tunang mesej..saya letih + tido lepas xde respon masa ptng sy hntar msg..
harap-harap la incik tunang x mengamuk ye..memang betul2 ngantuk + letih sangat...xtahu la kenapa..ampun ya abng..


pape pun sya sntiasa rndu kat abng tau..bukan setakat tuk hari ini atau esok..tp insyaAllah sehingga akhir hayat sya..  










miss you & love you so much dear.. ♥ ♥ ♥

Rabu, 21 Mac 2012

21 Mac 2012

assalamualaikum..


nothing to say, melainkan mengharapkan kehiduapan yang terbaik untuk hari ini, esok dan selamanya..








miss you dear.. ♥ ♥ ♥

Selasa, 20 Mac 2012

20 Mac 2012

assalamualaikum..


selamat tengahari sume..hari ni lambat on blog kan..
nothing to story kut..
alhmdulillah..hari-hari yang saya lalui bertambah baik..


thank to Allah..give me spirit..


incik tunang pun skrng bila ada terluang mesti mesej..ok la tu kan..
xde la kesunyian macam dulu..


hari ni dah masuk sembilan hari abang kat kuantan kan..moga-moga abang dapat habiskan latihan dengan baik..










miss you dear.. ♥ ♥ ♥

Isnin, 19 Mac 2012

19 Mac 2012

assalamualaikum..


hari ni kembali bekerja seperti biasa..tapiii..rasa macam nak tido aje boleh..saki baki ngantuk ni ada lagi je..


dan hari ni juga hari ke-8 incik tunang menjalani latihan..
alhamdulillah..sy tengok dia sekarang xde nak abaikan saya..sentiasa mesej..kalau x balas mesti dia misscall..


semalam on the way balik ipoh balik pun setiap kali benti mesti inform kat dia..dia kata risau juga..alhamdulillah.. sya suka sikap abng yang macam ni..


pastu abng rjin mesej..walaupun kita xdapat jumpa..


then start malam masa hari jumaat tu ada la orng mesej nak kenal..tp malas nak layan..
xtahu la sapa..then sampai semalam dia kacau..erm..gerak hati macam incik tunang..
bila tanya dia kata xde pun..ntah la..abaikan je la..


okay la..hari ni datang keje dengan semangat baru..sebabnya dah penat jalan jauh kan..niat pun nak lupakan segala masalah..


alhamdulillah..sy bertambah baik dari sebelum ni..thnk's pada kawan-kawan yang bagi support..yang doakan tuk sy lebih kuat... :-)








♥ ♥ ♥ santai-santai with lovely cousin ♥ ♥ ♥

assalamualaikum...


selamat pagi sume..pagi ni rasa macam malas-malas je nak keje..macam nak tido je..best kan camtu kalau boleh tido..nak ganti balik tido2 yang x lelap tu.. :-P


sabtu kelmarin balik johor sebab anak buah kawin, then ada nak ambik set cadar yang makcik belikan kat kampung..sambil tu memang nak restkan otak yang serabut sebelum ni..nak lupakan sekejap apa yang dirasa..apa yang difikirkan..


petang tu xde aktiviti..tetiba adik sedara ajak kuar tuk posing-posing..tu pun dah lewat petang..
pegi la kat rock garden.. (xtau la betul ke x ejaan nya)


memang hilang la stress kalau dapat santai-santai macam tu..bergelak ketawa kan..tapi x boleh selalu..nanti macam x best je..tp betul ke??








 suka tengok gambar yang kat kete ni..sume nya sempoi kan.. :)

Jumaat, 16 Mac 2012

16 Mac 2012

assalamualaikum...


selamat pagi sume..mudah-mudahan sume nya sihat sihat aje..
alhamdulillah, di pagi jumaat ni Allah beri saya ruang untuk bernafas lagi..alhamdulillah juga pagi ni insyaAllah akan menjadi pagi yang baik tidak sebelum ni..


semalam dapat sembang lama dengan incik tunang..sembang mesej dari pukul 3petang sampai ke tengah malam..malam pula buat 2 ke 3 kali super saver..erm..puas sembang..tapi kurang puas sikit tuk lepas rindu sebab belum berkesempatan nak berjumpa..


mybe 1 day kan..xpelah..yang penting incik tunang x abaikan cik tunang nya disini..
mungkin juga semalam dia kena duty, mybe xbanyak tugasan, sebab tu boleh borak lama..


saya cuba kuatkan hati...kuat semampu yang mungkin..xnak kuar airmata lagi..xnak terlalu sedih..takut nanti memakan diri..saya cuba menerima keadaan seadanya..


saya cuba terima kenyataan kalau dia perlu pergi ke sana..mohon dia selamat pergi, selamat balik...kalau x pergi, adakah selamat selamanya???
means, dia kena pergi after maried la kan?..


xpelah la abng..asalkan abng x abaikan sya pun, sya dah patut bersyukur kan...








miss you tOo dear... ♥ ♥ ♥

Khamis, 15 Mac 2012

15 Mac 2012

assalamualaikum..


alhmdulillah, tima kasih pada sume yang sokongan kat saya minta saya kuat..
sedikit sebanyak, saya dah bertambah ok dari semalam dan kelmarin..
mudah-mudahan hari esok akan bertambah lagi baik..


hari ni dah hari ke-4 incik tunang menjalani latihan di kuantan, pahang..
syukur alhmdulillah juga sebab dia sentiasa msg, walaupun kadang-kadang tu sekejap aje..
ok la tu kan dari dia senyap, nanti kita pun boleh makan hati..


mungkinkah itu hikmahnya bila dia disana?
serius, klau dia kat kem gemas, senyap je kadang tu..mybe sebab bila kat kuantan ni dia patah kaki nak kuar kut kan..erm..bgus juga macam tu...


ke sebab dah bosan baru cari cik tunang nya disini?ermmmm..patutnya sy perlu bersyukur kan..mana tahu ni baru sikit hikmahnya yang kita nampak..harap-harap, hari esok dan akan datang kalau incik tunang bz pun dia akan tetap contct..




* agak-agak kalau la incik tunang tahu yang cik tunang dia ni hari-hari buat report camni, dia bangga x?..siap tulis lagi hari ke bape dia jalani latihan.. :-P










miss u la dear...  ♥ ♥ ♥

Rabu, 14 Mac 2012

14 Mac 2012

assalamualaikum..


alhmdulillah.. Allah memberi ketenangan pagi ni..
mudah-mudahan akan berterusan begini..


syukur alhamdulillah juga, hari ni hari ketiga incik tunang menjalani latihan yang harus dilakukan untuk melayakkan nya ke lubnan..


tapi..boleh ke kalau saya nak minta dia xyah pergi juga ke sana, walaupun saya tahu dia harus pergi untuk melaksanakan tanggungjawab dia pada negara?


apa-apa pun, sya harap semuanya berjalan dengan baik..thnk's juga for my dear sebab xde tinggalkan sya sngt..ada juga msg2 walaupun x berpeluang lagi nak sembang call...










miss u dear... ♥ ♥ ♥

Selasa, 13 Mac 2012

13 Mac 2012

assalamualaikum..


alhamdulillah..hari ni rasa macam baik sikit dari semalam dan kelmarin..
mood pun seakan ok..kira ok la tu kan..
xde nak terlampau sedih lepas tahu incik tunang perlu ke lubnan hari tu..


semalam sy balik kerja dapat mesej dari incik tunang..alhamdulillah, mesej tanpa diduga..
walaupun dia dah start latihan, sempat mesej sekejap..call masih belum berkesempatan..
malam pun sama, xduga juga tetiba dia mesej tanya dah makan ke belum..


sekurang-kurangnya itu pun dah cukup buat saya hilang kerisauan pada dia..
at least, itu pun dah buat mood saya baik..
moga moga hari ni pun abng akan mesej sya lagi ye..even sya tengah bz pun, sya tetap akan balas..










miss you dear... ♥ ♥ ♥

Isnin, 12 Mac 2012

12 Mac 2012

assalamualaikum..


selamat pagi sume..pagi ni sy cuba kuatkan hati..cuba untuk berubah..cuba lupakan semua yang sy rasa..saya cuba dan saya akan cuba..


hari ni, 12 mac 2012, incik tunang bergerak ke kuantan pahang untuk jalani latihan yang bakal dia hadapi untuk pergi ke lubnan..
dan hari ni juga genap seminggu saya dapat tahu yang dia harus ke lubnan for this july..


cepat kan masa berlalu..ni yang saya suka sebenarnya..even kita sedih nak hadapi sume ni, masa berlalu dengan pantas..tu adalah lebih baik..sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan.


harap-harap incik tunang selamat berada disana..sedih sebab xdapat nak cakap call dengan dia..dia terlalu sibuk dengan urusan tuk jalani latihan tu..
moga-moga incik tunang akan sentiasa ingati tunangnya yang disini..






miss u dear..

Ahad, 11 Mac 2012

saya kakak yang garang?

assalamualaikum..


pagi ni adik suruh ajarkan dia bawak moto..bawak ronda-ronda..
kul 7 pagi dah terpekik suruh kakak dia bangun..subuh? terlepas.. :-(


pastu adik pula tergedek-gedek...adoyai..xyah lembik-lembik boleh x..
so, apa lagi..kakak dia mula la naik hangin..
sy kalau bab mengajar orang memang teruk..marah sesaja..
memang fail ok..


dulu adik lelaki pun camtu..dia suh ajarkan apa ntah, pastu kakak yang sorang ni terus hangin..adoi, apa la kakak korang ni kan..nasib korang la dapat kakak yang berangin ni..
padahal bukan nak mara ke apa..tapi cara ajar tu tegas sangat..


patut juga la saya xlayak jadi cikgu kan.. T__T
apa la nasib saya ni..tolong la lembutkan hati saya ni..
T_____T


saya xsanggup dah nak berhadapan dengan diri saya yang sekarang ni..dah macam orang makan hati..
suka pendam-pendam..pastuuuu..dah boleh kena tekanan jiwaaaaa..
tolong la saya...


mungkin saya ni perlukan ketenangankan...  T___T







kenapa dengan saya ni. .

assalamualaikum..


sapa tahu ubat tuk orang yang cemburu buta??
sapa tahu?..boleh tolong tak??..saya rasa saya dah kena penyakit tu la..sakit jiwa ok!..
saya x suka sikap saya yang macam ni.. :'(


kenapa dengan saya ni??? kenapaaaaaaaaaaa????...
tolong la wahai hati..awak perlu dirawat ni...
saya bukan cemburu pada orang lain..tapi cemburu pada incik tunang..


saya cemburu sebab dia bz je..padahal tu hak dia kan..
tapi kenapa dengan saya ni..apa masalah saya sebenarnya??
dulu saya x macam ni pun..saya cool je..boleh aje bersabar..tapi kenapa sekarang lain..
kenapa???...


saya nak jadi mimie yang dulu..yang sentiasa bersabar dengan apa jua keadaan..
saya x nak mimie yang sekarang..saya xnak... :'(


tolonglah kuatkan hati ni..mungkin ni la dugaan orang yang dah tunang kan..
rasanya bukan saya sorang yang macam ni kan..sebab ada terbaca kat blog orang lain pun kena penyakit macam ni..bahaya sungguh kan..


wahai hati..jangan la buat tuan mu terseksa jiwa dan raga..
sakit tahu x... :'(

Sabtu, 10 Mac 2012

thank's to Allah

assalamualaikum...


alhamdulillah..pagi ni @ hari ni rasa bagai mendapat sedikit keceriaan dan kekuatan tuk hadapi hidup..
semalam dapat lepaskan rindu pada incik tunang..dapat berbual dengan dia..
walaupun airmata ni keluar juga, biarlah dia tahu apa yang hati ini rasa..
sesungguhnya biarlah ia pengubat segala duka..


alhamdulillah..incik tunang banyak pujuk hati ini..sekurang-kurangnya hati ini dapat terima sikit keadaan yang terjadi..
dapat memujuk perasaan yang bercelaru..
alhamdulillah juga, dia memberi saya sedikit ketenangan..


walaupun dia sendiri belum pasti sepenuhnya akan pergi, saya tetap berharap dia xkan pergi..
tapi...boleh ke begitu??
seandainya dia harus pergi, diri ini harus merelakannya..


saya perlu kuat..saya perlu bersabar..itulah pinta nya..insyaAllah..
sya akan buat demi hubungan kita..


petang tadi my mum cakap, kalau saya nak beli barang hantaran sikit sikit pun boleh dari sekarang..then i say, ' akak xde semangat nak buat sume tu dulu..akak xde mood nak cari sume tu..tunggu la nanti..  
boleh bayangkan x cara saya cakap tu macam mana..dengan muka yang xde kemanisan.. :(


la hai cik mimie..frust sangat la tu yea?.. ;-)
bukan kemain frustnya...bukan frust apa, rindu kat incik tunang ok.. ;-)
maklum la, sejak bertunang ni perasaan bukan kemain lagi sensitif nya..nak tegur pun takut..


rasanya bukan saya sorang aje macam ni kan..fenomena sungguh kalau nak tunang ni..
nasib badan la...


lalalalalala~~~

Jumaat, 9 Mac 2012

=_=

assalamualaikum..


pagi ni still mendung je..cuaca sejuk sebab semalam hujan lebat..
pagi ni sy cuba untuk ceriakan hati sendiri..still x boleh..
knapa x boleh ni... :-(


sy x larat nak sedih lama-lama..sume suh sy bersabar..ye, sy sedang berusaha untuk sabar sesabarnya..walaupun tersangat perit..


dan kesabaran sy juga telah teruji sebab si dia tersangat bz dikala sy memerlukannya..
kalau msg pun x sempat nak reply..sy call x berjawap..


kesedihan sy telah bertukar menjadi angin kemarahan..
makan hati sy macam ni..jangan la buat sy macam ni..  :-(


sya rindukan awk abng...susah ke nak jawap sume tu..
ni skrng abg masih kat m'sia, belum lagi jejak bumi lubnan tu..
kalau dah kat sana, xtahu la nak kata apa..


hari-hari sy makan hati tau.. :'(


sume suh sy bersabar..sume suh sy kuat...sume bg sy semangat..tapi sy?????...
mana pergi sume tu?...mana?????...


Ya Allah, kalau la boleh diberi kesempatan, aku ingin dia tangguhkan misi untuk kali ni..aku sanggup dia pergi selepas kawin..bukan dalam masa untuk kawin..
berilah kesempatan untuk kami disatukan.. :'(

Khamis, 8 Mac 2012

kalau la boleh. . . . . . :-(

assalamualaikum..


napa la pagi ni hujan?? sejuk je.. mula la sy pun nak berhujan dihati.. :(
sy cuba untuk kuatkan hati...tapi masih x boleh..
macam mana ni...
sy dah x larat nak nangis.. sy rasa macam x boleh nak senyum.. macam mana ni.. :(


kan best kalau Allah beri 1 keajaiban, keajaiban yang mengejutkan incik tunang x yah pegi misi ni dulu.. pergi la bila dah kawin nanti.. x boleh ke?.. :(
sy perlukan dia sekarang.. sy nak dia.. sy nak kami sempurnakan dulu kehidupan kami, hubungan kami..
kami bukan nak buat benda yang  x baik.. kami cuma minta disatukan je..


Ya Allah, kenapa la x datang keajaiban macam ni?.. sy nak keajaiban macam ni.. x boleh ke bg pada sy sekarang??  :(
kenapa la juga diuji macam ni saat kami perlu d satukan?????
kenapaaaaa???

kenapa xbagi orang lain je yang pergi dulu?? kenapa mesti diaaa???  :'(

Rabu, 7 Mac 2012

don't make me cry.. :'(

assalamualaikum...


pagi ni xde keceriaan dalam hidup sy.. :-(
tadi masa siap-siap nak g keje pun airmata ni boleh jatuh..
Ya Allah..aku belum kuat sepenuhnya..


dikala kesorangan, pasti airmata yang akan menemankan..
macam mana lagi sy nak buat..sy cuba gembirakan hati sendiri..tapi nanti mesti sy menyesal sebab ada perasaan macam tu..


Ya Allah..
pada luaran nya mungkin nampak sy macam biasa je..tapi dalam hati, Allah je yang tahu..
sentiasa berhujan...  :'(


semalam mak sembang dengan makcik-makcik kat kmpung..
dalam pada tu dorang tentu nak tgk kebahagiaan sy, nak sy tabah..tapi sy xmampu..


mak cakap, makcik-makcik sume cakap bagitahu kat sy, sy patutnya bangga sebab bakal suami dapat bertugas kat Lubnan tu..dia lakukan demi untuk negara..bukan untuk suka-suka..
sesungguhnya dia salah sorang yang terpilih sebab orang penting untuk jaga negara..


tapi..saya... :'(  :'(  :'(
sume tu buat sy crying ok!..sy sendiri xtahu sy cry sebab sy bangga dapat bakal suami macam tu atau terpaksa postpone wedding..


sesungguhnya sy crying kerana kedua-dua perkara tu..


Ya, sy patut bangga sebab bakal suami sy pergi ke Lubnan ikut misi ke PBB tu tuk jaga keamanan negara..tapi...
sy x sanggup terpisah jauh dengan dia..  :'(
apatah lagi dalam masa yang sama dia pergi time sepatutnya kami kawin..


sapa yang x sedih.. :'(
dalam nak buat perkara yang baik, Allah tundakan dulu..sume cakap, lebih baik dia pergi sekarang sebelum kawin walaupun terpaksa postpone wedding..mana tahu kalau dah kawin dia kena pergi, tntu susah...


ntah la..mungkin ada betulnya..kawan-kawan sume cakap suh nikah dulu..
masalahnya dia dah nak kena kursus tuk pergi ke Lubnan tu..xkan nak kalut-kalut kan?
bakal sister in-law memula cakap nak cepatkan..tapi hati ni?..
berbelah bagi..sebab? ntah la..banyak perkara x selesai lagi..sian kat abng kan..


mak cakap sy x perlu ada rasa malu walaupun terpaksa tunda majlis kawin..mungkin apa yang orang kata tu senang..tapi sy yang rasa ni macam mana?
sy takut nanti orang kata dh heboh2 pastu postpone..but, sy x heboh2!..cuma bila orang tanya sy jawab..


walaupun sekarang dia belum lagi pergi, tapi dia kena hadapi kursus dalam tempoh 3 bulan..dia akan bz, susah nak contct..apatah lagi nak jumpa..
sya rindukan abng..rindu sangat-sangat.. :'(
tahun lepas kita postpone tunang sebab abng kena kursus jgk..6bulan..sya ingat tahun ni abng xde kursus lagi..tup-tup kena lagi tuk ke lubnan tu...
setahun pula tu.. Julai 2012 - Julai 2013


kalau orang lain, sanggup ke nak berjauhan selama setahun? sebulan pun dah cukup peritkan?


sy redha..dah tanggungjawab dia besarkan untuk negara..cuma sy takut bila dia kesana, kami susah nak contact2..
moga-moga sume ni hanya perasaan sy je.. :-(


abng pun dah janji, bila dia habis je misi kat sana, nak kawin terus..
ya allah, bila mendengar dia kata begitu, bila terbaca msg tu, tntu airmata ni jatuh!..
mudah-mudahan la terlaksana perkara yang baik tu..


ada juga yang bergurau, sume kata nanti dia balik bawak duit banyak sebab elaun kat sana tinggi, then my dad pun kata camtu..but, tu sume bagi sy no.2..
sy cuma nak kan tunang sy, sy nak dia selamat pergi, selamat balik sini nanti..
sy nak kami disatukan..bukan himpunkan duit banyak2 depan mata sy.. :'(


tolong paham perasaan sy..sy xnak digurau macam tu ok!..
xde ertinya pada sy kalau nak himpun duit banyak, klau dia x balik sini dengan selamat & berada depan mata sy..
don't ask something yang make me cry, ok..  :'(







Selasa, 6 Mac 2012

:'(

assalamualaikum..


Ya Allah..napa la hati ni asik nak berhujan je..xde nak menjadi pelangi..  :'(
aku rasa x sanggup je nak terpisah jauh ngan incik tunang..x sanggup.. :'(


napa la lama sangat incik tunang harus bertugas kat Lubnan tu..
dah la jauh.. td dapat information kat sana susah nak contct2..
ala..macam mana ni..hari-hari la nanti pendam rindu..hari-hari la makan hati..


kuatkan la hatiku ini..kalau la ada keajaiban kan bgus..


tapi sepatutnya sy patut bersyukur kan, incik abng tu sudah sebahagian dari hidup kita..
dia dah jadi tunang kita..kita pun dah penting dalam hidup dia..
tapi hati ni nak nangis je....macam mana ni..


sy x boleh benda-benda touching macam ni.. :'(  :'(  :'(

Dugaan demi dugaan. . .

assalamualaikum..


Ya Allah..kuatkanlah hati aku ni..terasa sangat-sangat lemah..
berikanlah kekuatan untuk aku teruskan kehidupan ini..


Semalam incik tunang bagitahu dia kena pegi misi ke PBB kat Lubnan tu..
rasa macam lemah 1 badan..airmata ni pula asik nak kuar..sungguh sensitif perasaan ni! 
mudah sangat tersentuh.
nak buat macam mana..hati p'puan kan..


so, my wedding sume kena postpone..bukan x jadi ok!..
banyak benda dah plan..habis sume kena atur balik..


walaupun kami x sllu jumpa, i masih boleh bertahan..tapi nanti kalau dia dah ke Lubnan tu, macam mana la agaknya..sempat ke nak contact2 i...
sob..sob..sob.. :'(


rasa macam x sanggup je nak pisah ngan dia jauh2..Ya Allah, kuatnya kasih sayang ni..
macam manapun i tetap kena rela kan dia pegi..pegi berjuang untuk negara..  :'(

Isnin, 5 Mac 2012

beratnya dugaan buatku :'(

assalamualaikum..


tetiba bakal sister in-law (adk ipar) msg cakap incik tunang nak kena g lubnan..
Ya Allah..terkejut sangat-sanagt..rasa nak nangis je..
takut sesangat kalau betul..


Ya Allah..lemah rasa 1 badan..menggeletar dibuatnya..
tadi dapatkan pengesahan dari dia..dia kata betul..


Ya Allah...dugaan apa la yang Engkau bagi...berat sangat-sangat aku rasa..  :'(
mungkinkah dugaan alam pertunanganku begini?..
Ya Allah..permudahkan lah semuanya..
aku benar-benar teruji.. :'(

Sabtu, 3 Mac 2012

sambal ikan bilis kering

bahan-bahannya :-


- ikan bilis
- kacang tanah
- bawang merah
- bawang putih
- cili kering


cara-caranya :-


- gunting cili kering menjadi kecil-kecil
- kemudian direbus


- selepas direbus, cuci cili tersebut buangkan biji-biji nya..
- kemudian cili tersebut ditumbuk lumat.
- tumbuk juga bawang merah + bawang putih ( anggaran ikut banyak ikan bilis )
- goreng ikan bilis sehingga garing
- goreng kacang tanah dengan api perlahan


- toskan ikan bilis dan kacang tanah yang telah digoreng.
- tumiskan bawang terlebih dahulu.. kemudiannya masukkan cili kering tadi yang telah d tumbuk lumat.
- biarkan sehingga ia masak.
- setelah itu, masukkan ikan bilis dan kacang yang telah di goreng tadi..
- siap. :-)



mem'busy' kerja 2 minggu lepas

assalamualaikum..


2 minggu lepas tersangat la bz.. nak berfacebook pun rasa macam x sempat je..
apatah lagi nak berblog kan.. memang x dan la.. nak jenguk-jenguk blog kengkawan lagi la..
xsempat langsung..
sori ye teman-teman..walaupun sy x de komen-komen, tapi sy selalu singgah.. :-)


minggu lepas x sangka pula ada audit nak datang..kelam kabut juga la nak siap kan kje..he he
tapi nasib baik boleh tercontrol lagi..


kje secara manual yang nak kena buat ialah complete kan sume kje kat buku rekod..then buat penyata ahli..hntar kat sume..
syukur alhmdulillah..selesai dalam lebih kurang 3hari je..





 hat ni surat yang dah nak kena pos..

ni la rupa penyata ahli yang nak kena pos tu..


rasanya ni la tahun last sy buat keje ni..walaupun agak memenatkan, tapi enjoy sangat.. 
T__T


xpelah. . .

assalamualaikum..


akhirnya..semalam sampai bungkusan yang i pos..
tu pun bukan pihak pos call incik tunang..tp incik tunang tergerak nak g sana g tanya bape hari nak kena tunggu..
bila inform pos 28hb, baru dorang tergedek2 g check tengok dah sampai ke belum..
bila check ada.. 


Ya Allah..knapa la macam tu skli pengurusan dorang..
awat la lambat sangat..


erm..camni xde dah nak buat pos-pos dah..
dah bape hari sambal tu terperap..incik tunang cakap bilisnya pun dah liat.. T_____________'T


sedihnya... dah buat elok-elok..cenggitu pula jadinya..
tapi xpela...kalau dah x boleh makan, baik aje dibuangkan..xyah susah-susah nak makan..
nanti incik tunang datang sini, buatkan aje la yang baru..








sekian...