:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Sabtu, 31 Disember 2011

31 Dis. 2011

assalamualaikum....
slamat pagi kengkawan..


kejap je kan masa berlalu..hari ni dah 31 dis 2011..hari ni juga la hari last tuk kita sume rasai detik-detik terakhir tuk tahun 2011..
kejap je kan kita dah habiskan masa = 365hari..


erm..rasanya macam xde pape perubahan pun pada diri sendiri..orang lain ada juga yang bertukar status ------> bujang------>tunang------>kahwin.
sy ni still sama je.. T___T


agak-agak korang sume dah ada azam tahun baru ke?
erm azam tahun 2011 ni terlaksana x?


kalau sy, rasanya azam tahun 2011 ni ada 1 je yang terlaksana..yang lain tu rasanya kena forward..insyaAllah..mudah-mudahan terlaksana..


sama-sama la kita doa sumenya terlaksana dengan jayanya..  =)





Jumaat, 30 Disember 2011

from turki

assalamualaikum...


waa...jap je dah kul 4 petang..jap lagi nak balik dah..esok nak cuti..
jumpa pula tahun depan..
kejap je kan masa tu berlalu..macam xcaya je..


erm..berbalik pada tajuk diatas 'from tukri', xde la sy yng pegi turki..hehhee..
bos baru balik dari bercuti kat sana la..


la hai..bestnya kan dapat pergi berjalan tengok negara orang..kita ni 1 malaysia pun xhabis pusing..nak-nak pula sy ni yang x bape nak kuar berjalan sangat..


tadi bos datang pejabat kejap nak ambik cheque dia..
pastu dia hulur la buahtangan dari sana..


 xtahu la ni apa nama dia..dia macam kuih..belum rasa lagi..
gelang ni pun dia bagi..beli kat sana juga agknya..

sebelum-sebelum ni pun kalau bos-bos pergi berjalan ke luar negara or negeri, mesti dorang belikan something tuk sy..baik betul dapat bos camni..
xsume orang bertuah kan..tapi buat setakat ni xpernah lagi la sy belikan pape tuk bg kat bos.. T___T

ni bukan kes kedekut tau..tapi sebab sy sendiri pun xkuar negeri or negara, macam mana nak beli kan pape..

mungkin 1 hari nanti kut..insyaAllah..kalau sy masih bekerja kat sini lagi..

tima kasih ye bos..murah rezki bos slalu.. :-)

Just For Share :)

HANTARAN MURAH:
"Gaji kecik la tu, ade hati nk meminang ank dara org! Dah kahwin nnti mcmane la agaknye..."

HANTARAN MAHAL:
 "Amboi mahalnye, klu lawa mcm lisa surihani takpe la jugak. Haisshhh...nk jual anak ke???"

KAHWIN MUDA:
 "Dah gatal sgt nk kawin. Ntah2 dah mengandung!"

KAHWIN LAMBAT:
 "Org lain dah beranak pinak, dia baru nk kawin. Tak laku agaknye!"

KENDURI KAHWIN MAJLIS KECIL:
 "Kedekutnya...lauk pun ntah apa2..."

KENDURI KAHWIN MAJLIS BESAR:
"Amboi, kalah anak dato'...buat kenduri bsr2 buat ape, membazir je! Nak menunjuk la tu!"

Erm...ade je yg tak kene. Terkurang slh, terlebih pun slh. Bersangka baik lah dlm setiap 
perkara...jgn asyik nk fikir negatif je.


erm...selalu sangatkan dengar benda macam ni..sy pun salah sorang yang terkena..
erm..ntah la kan kenapa mesti wujud macam tu..bukan ke kita sebagai manusia hanya mampu merancang? dan Allah yang tentukan?

sume ni kan kuasa Allah..kita xmampu nak menolak takdirnya..tetapi kita boleh memohon supaya diberikan jalan terbaik.. =)

miss him so much


abang..
sya nak minta maaf kalau..
sya ada buat silap ngan abang..
buat abang rasa marah..
buat abang rasa susah hati..

mungkin kadang-kadang sume tu secara tak sengaja..

sya minta maaf, sebab sya sayangkan abang macam sya sayangkan
keluarga sya..

kalau boleh, sya nak abang sorang je lelaki yang tersimpan
dihati sya..

hanya abang untuk sya..
boleh kan?

erm..tetiba je hantar msg camni kat abngkan..ntah napa tetiba rasa bersalah..
rasa nak minta maaf..mungkin sya ni kadang-kala cakap main lepas je kan..
yela..xsemestinya tunggu raya baru nak minta maafkan?

bila kita minta maaf, tentu hati kita rasa tenangkan..
alhamdulillah.. :-)

kenapa?

assalamualaikum..


erm..agaknya mesti orang pelik kan, napa tetiba sy gatal tangan nk buat something yng comel-comel felt tu..
erm..senang je jawapannya..dia boleh buat sy hilang stress..
boleh buat sy lupa pada masalah..
boleh mengisi masa yang terluang..daripada tido.. hehe
boleh buat sy belajar sesuatu..


tapi..


apa pun alasan diberi..eceh2..pasan jap  dia boleh buat sy berfikir secara kreatif..
nak tahu napa sy kata gitu??


sebab otak sy ni x bape nak kreatif..hehehe..


rugikan kalau kita xguna sepenuhnya otak kita ni..
so..sebab tu la sy mencuba buat felt yang comel-comel ni..


papepun sy masih seperti budak baru belajar..


xde niat pun nak potong jalan orang ke apa..xmo mara2 sy eh..
mungkin sy dapat tuk buat diri sy sendiri dulu pun agaknya ok kan..
kalau nak buat bisnes, erm..ada jgk terfikir..


bak kata orang..rezeki masing-masing kan.. :-)


pape pun, sy x sehebat orang lain..  :-)





Khamis, 29 Disember 2011

ilham baru..

assalamualaikum..


pagi ni semangat nak update blog..nak cite pasal sesuatu yang sy x duga..
semalam sy buat la something tuk produk felt sy tu.. (pasan jap macam baru buka bisnes) hehe


pastu dah siap hasilnya tunjuk kat my mum..
(setiap apa yang sy hasilkan, my mum orng first yng sy akan tunjuk)

dikritik adalah perkara biasa..  T__T
first time la kiranya ni buat..memang dah niat nak buat..semalam baru menjadi..


so, my mum terkejut..macam xcaya je apa yang i buat..
siap puji lagi..dia cakap camni..
" ko yang buat ke ni?'' (sambil senyum)
i say la " ha'ah la..akak yang buat.."
tetiba my mum cakap apa tau? " kretif juga ko ni eh"..
waaaa..bangga sekejap i..hehehe


my mum siap cakap apa tau?
"leh buat jual kalau mcm ni..


ni hasil kerja malam tadi.. :-)
percubaan pertama..alhamdulillah..menjadi..


waaa..bestnya my mum cakap cmtu..first time ok my mum ckap cmtu..
macam bagi restu je..hehe


ni pun berkat sorang kawan i jgk la yng bagi semangat..dia suh buat lagi dan mana tahu kan 1 hari nanti i boleh buat bisnes dengan bnda comel ni kan??
betul x?


thnk's kat incik aril sebab awk la bg sy semangat nak mencuba..untung ada kawan mcm awk..xde nak drop tuk melemahkan semangat seseorng yng nak mencuba sesuatu..


so, sy akan cuba dan terus memcuba ye.. :-)

nak baby jugaaaakkkk

assalamualaikum...
morning..


semangat rasanya pagi ni datang ofis..nak tahu sebab apa?..nak meng'update' blog..
kat umah nak pegang laptop memang x dapat la..balik adik yang tolong conquer..
hebat la sangat kan..


erm..just nak cite pasal mimpi semalam..
xde pape pun yang menarik..tapi kan, napa yerk sejak kebelakangan ni sy kerap sangat la dapat mimpi pasal bby??


waaa...apa petandanya tu??  T___T
sy ni tunang pun xlagi..apatah lagi kawin..macam mana nak ada baby sendiri..  T__T
sedih la bila dapat mimpi camtu..sampai buat orang terjaga tetengah malam ok!..
stress jap bila dapat mimpi camtu..
sebabnya sy sukaaaa babyyy..


nak-nak, baby ni slalu nya kan comel-comel..alahai..sedihnya..


macam mana ni...i pun nak baby juga....


huaaaaa....  T___'T



Selasa, 27 Disember 2011

flower felt

assalamualaikum...
slamat tengahari sume..


3hari cuti rasa macam nak cuti-cuti lagi je..rasa xpuas..agaknya memang dasar 'M' kan..
erm..actually cuti 3hari sy cuma rasa macam sehari je yang ok..lagi 2hari kena sakit orang ppuan yang teruk..  T__T


so, macam-macam nak buat sumenya tangguh je la dulu..
cuma dapat kemas bilik pun sikit je..tu pun melipat baju yang dah seminggu tangguh..


malam semalam tetiba teringin nak buat benda yang comel ni..tapi tak tahu nak buat apa sebenarnya kalau dah buat banyak-banyak..


agak-agak boleh tak sy buat tuk free gift kawin sy nanti?? :-P





Ahad, 25 Disember 2011

tempe goreng kicap

assalamualaikum..


i update bab makan je kan malam ni..
ni je la modal nk story kat blog.. ;-)


ok..i just nak share lauk peberet i..kalau orang johor pasti suka tempe kan..like me..
huahaha..promote diri sekejap..


nak masaknya pun senang..i kalau dapat lauk ni kadang main ratah je..sebab sedap..yang mak masak la..i masak biasa-biasa je.. T__T


ni yang i publish yang i masak..xla hebat mana pn.. T__T




bahan-bahannya simple je..


- tempe
- bawang besar/bawang merah
- bawang putih
- cili masak/cili api
- sedikit ikan bilis
- kicap
- sos cili

roti telur berinti cheese

assalamualaikum..


semalam try la buat roti telur berinti cheese tu..
tu pun dok godek blog orang..dah terjumpa rasa nak cuba buat la kan..
nak-nak senang je..


nak buat memang la senang pun..bahan pun xla banyak mana..
so, try la membuatnya semalam..


bahan-bahannya : roti kosong, cheese, telur


memula ambik roti kosong tu 2 keping, letak cheese tu kat tengah-tengah..then potong keliling roti then roti tu potong la 4 bahagian supaya nampak comel..


dah siap potong roti tu, pecahkan sebiji telur, kacau then letak garam secubit.


then celupkan roti tu, then goreng macam biasa..


agak-agak dah kuning garing boleh la angkat..


adik-adik makan xcukup..so malam tu buat la seround lagi..adik2 cakap sedap..mak pun kata ok..adik i siap ckap cheese kalau banyak lagi sedap..


adoyai..kakakmu ni makan cheese sampai sakit kepala ok..rasa nak muntah pun ada..
sabar je la..rasa macam frust sekejap..
tetiba rasa takut nak buat lg..hehe


sori gambar yng tak semegah mana..hehe

Khamis, 22 Disember 2011

Just For Share :)




Jadilah wanita comel dan manja untuk 

bakal suami anda nanti. Buat sementara waktu nie,simpan dulu

perangai comel dan manja anda..

Jangan dedahkan pada si dia yang belum halal untukmu..

 Tunggu masa anda dah bergelar suami isteri 

nanti baru laa anda luahkan comel dan manja 

yang ada pada diri tu..

Begitu juga dengan lelaki.. 

simpan macho tu dulu..

nanti bila dah kahwin baru open sifat macho & gentleman 

yang ada pada diri anda tu..

Romantik laa sepuas2nya kerana islam

 memang menggalakkan pasangan

 yang sudah bernikah untuk sentiasa jadi ROMANTIK..

subhanAllah..

Indahnya ROMANTIK selepas NIKAH


macam fida??

assalamualaikum...
morning..


lamanya x update blog..bersawang agaknya orang yang tengok..
banyak sangat story nak publish..tapi keadaan x mengizikan..
insyaAllah, akan sy publishkan juga nanti yerk..
sabar tau..  :)


ok..pagi ni sy cuma nak update pasal ada orang cakap muka sy macam fida..
ha?..betul ke?..tang mana pula la yang sama tu kan..
klkar pun ada..maklum la, sy ni bukan cun pun..glamer tu jauh skali..


kisahnya hari tu sy ada pergi ke kuala kurau...balik petang tu singgah la jap umah kawan adik..jumpa la ngan mak dia kejap..
ramah makcik tu..macam anak dia juga..
balik tu dorang siap bekalkan soya coffee lagi..sedap tu..
yang bestnya, dalam lapar-lapar, makcik tu ada buat laksa..sedap ok..
maklum la, perut tengah lapar kan..dah la peberet..


pastu, semalam kawan adik ada la say something..mak dia cakap muka sy macam fida..
yeke?..erm..xtahu la kan..tapi yang sy tahu, fida tu comel..cute..cun..sy xpun..
dulu masa ina naim (ex tunang mawi) glamer, sume cakap muka sy macam ina naim..sebab kening dia lebat..
erm..xtahu la kan..ikut orang yang memandang la..


kalau ada iras-iras (perasan) tu hanya Allah je yang tahu..orang lain yang dapat menilai..
sesungguhnya sy bersyukur dengan diri sy sendiri.. ;-)

Khamis, 15 Disember 2011

15 Disember 2011

alhamdulillah..15 Dis. hadir lagi dalam hidup sya..
syukur alhamdulillah..hari ni genap 6tahun perkenalan sya dengan abng kan..
sya tahu abng mungkin dah lupa dengan tarikh ni..
tapi, sya x pernah sehari pun lupa..
setiap masa sya ingat..


syukur sangat-sangat hubungan kita dah menjangkau usia 6thun..
bukan satu jangka masa yang pendek..
kalau la abng baca blog sya ni, sya xnak minta banyak benda pun..
yang sya nak hubungan kita ni akan diakhiri dengan 1 ikatan yang sah disisi Allah..


sya tahu, ianya bukan sesuatu perkara yang mudah..
tapi inilah yang sya sentiasa harapkan sebagai seorang ppuan..
sya xnak kita terus menerus macam ni tanpa ada ikatan apa-apa pun..


sya harap, abng dah fikirkan sume tu..
sesungguhnya 6tahun bukan 1 jangka masa yang pendek..
mungkin pada orang lain ianya x mudah nak ditempuh..
mungkin hati kita kuat..sebab tu kita diuji macam ni..


insyaAllah..moga Allah permudahkan jalan untuk kita..Amin..

kursus Oh kursus

assalamualaikum...


fuhh..lega gila rasanya dah tempuh hari semalam ok!..
haha..klakar betul..rasa berdegup kenyang jntung ni nak tempuh 14 Dis. 2011
beria je bunyik nya kan..dah macam orang nak nikah pun ada..
memang gitu la rasanya..nervous bukan kemain lagi..


ok...nak tahu napa rasa berdebar je nak tempuh hari semalam..ni bukan kes nak nikah ke apa ok..
semalam kena pegi taklimat Dcot kt PTTC, jelapang tu..
memang la xjauh mana nak dibandingkan dengan akak-akak lain tu yang datang dari kerian, teluk intan sume tu..
yang buat i rasa camtu sebab kena pegi sorang-sorang..tapi hampeh betul..sampai sana tengok ada juga yang datang sampai 3peserta..confius sekejap. macam mana koperasi dorang leh hantar ramai camtu..
erm..ok la kan..lantak la koop tu hantar bape ramai pun staff dorang kan..


tup-tup sampai sana, tengok la kat tempat yang senarai taklimat yang ada pada hari sama.
tengok-tengok ada 2 taklimat yang sama..tu ok la lagi..
nak terkejut bila tengok tmpat taklimat i tu kt tingkat 17..adoiyai..dalam surat kata aras 8 je..adakah aras lapan tu bersamaan dengan tingkat 17??


kalau la tahu setinggi tu, xnak pegi..nasib baik la sampai sana ramah la mersa ngan ada kakak 2 orang ni..kak ida ngan kak siti...
follow je la dorang..
serius ok, lif tu laju bebenor..xsampai 1minit dah sampai..
bape kali i rasa penin..mau nye x penin, tersentap2 dalam lif tu..sampai kan masa nak makan tu terasa lagi berdenyut-denyut kepala ni dek kerana lif tu..


rasa macam taubat dah nak g tempat-tempat taklimat yang tinggi sampai 20 tingkat camtu..
leh tercabut jantung mak!..haha..
dah la i ni takut naik lif..kalau la kena sorang-sorang, mau pengsan sekejap kat situ..
pernah juga la dek kerana takut lif, i sanggup naik ikut tangga..haha


rasa-rasanya lepas ni jangan la bos g masukkan nama lagi..


tadi pagi sampai pejabat tengok la surat yang x berambil semalam..tup-tup 1 lagi seminar kat langkawi bos masukkan nama..
memang la syok kan..tp dek kerana i dh xnak pegi, so, i suh la ckgu ppuan ni pergi ngan husband dia..keh3..husband dia gnti tempat i..


waa..hebat la tu cik mimie ni kan..ikut suka dia je kan nak g ke x..
hehehe..
xtahu la napa bos i g daftarkan nama i..so, disebabkan kecerdikkan i, i suh je bos ppuan tu g ngan hsbnd dia..xpe la..leh honeymoon skli kan...hehe


kalau boleh jangan la lepas-lepas ni bos main masuk je nama i tuk kursus2 lg..xsuka la..


sekian, tima kasih.

Isnin, 12 Disember 2011

Keistimewaan Wanita Yang Allah Kurniakan Rahim

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang '
manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh... 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib
sembahyang tetapi Allah anggap di waktu itu sembahyang terbaik darinya. Cuti bersalin juga
sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan
Allah. Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. . sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga
habis nyawanya.

Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan
dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah.

Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid Allah izinkan terus masuk
Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat
pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung. Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak diaterima diatas segala kebaikan suaminya yang tak
disedari. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syuga
tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang
isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa
anak isteri yang tak dididik dia akan tanggungditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.
Dan juga tidak derhaka kepada suaminya..

Jumaat, 9 Disember 2011

Just For Share :)

kepada wanita juga, sayangi la pasangan anda seadanya..insyaAllah..besar ganjarannya.. :-)

stress lagi!

assalamualaikum..
morning...


waaa..pagi ni datang balik stress..xsukanya..hari-hari kena stress..
mencikk la...
xboleh ke 1 hari ni bg sy rasa lapang fikiran..
tadi ada audit dari angkasa call..bgthu nak datang next week..
so, next week juga la ada 1 hari ni nak kena g taklimat..
so, ingat macam nak suh je orang lain gantikan..tapi bos pula xkasi..


xsuka la nak pegi-pegi taklimat ni..ntah napa dah setahun ni jenuh tolak sume taklimat, kursus sume tu..


nampak gayanya kena juga la pegi...
sob..sob..sob.. :'(

Khamis, 8 Disember 2011

miaw baru..

assalamualaikum..


malam ni xde benda nak update sangat..tapiii...nak cite 1 benda..
semalam my mum ambik sekor lagi anak kucing belakang umah..
sebabnya dia mengiaaaww je..tp mak dia xde pun datang..


sian kat dia sebab macam tersesat..macam dibuang tuan..macam terpisah dari mak dia..
so, dia macam letih + lapar kan sebab dah seharian kesorangan..
so, pagi semalam cakap kat mak suh ambik anak kucing tu..umur dia tengok gaya macam baru 1 bulan ke 1 bulan lebih kot..


so..sian kan..kecik2 dah hilang mak dia..
pastu bila tengokkk..dia sungguh shomel..so, buat masa sekarang ni sy jaga kat dalam umah..
bila nak dekat macam garang..tapi bila dah pegangggg..punya la manja..


so, suka tengok dia..dah la kecik, shomel..pndai main..bersih je bdan dia pula tu..
so, sy bagi dia nama 'kenit'..sebabnya lepas la rindu kat kenit yang dah mati tu..


harap-harap la kenit yang ni boleh membesar dengan baik.. :-)




buat masa ni gambar xde lagi.. :-)
dah ada nanti sy letak eh..

paksa rela

assalamualaikum..


tadi pagi bos call tanya ada dapat surat taklimat dari SKM ke x..
so, i say la ada..tapi xde masukkan nama sapa pun lagi..


tup-tup bos cakap kerani yang kena pegi..
adoi..stress mak oii..dah la malas nak g taklimat sume ni..bosan ok..
mencikk la camni..


ni gara-gara line fon pejabat buat hal, so dorang terus call dengan bos..


alahai..sy dh malas nak pergi..tapi TERPAKSA RELA pegi juga..
dah la xde geng..
ntah sampai sana nanti, xtahu la macam mana..
tensionnya..


saya xnak pegiiiiiiiiiiiiiiiiii...tapi bos dah masuk nama dah..


so, terpaksa rela juga la i kena pegi..sob..sob.. :'(

Rabu, 7 Disember 2011

i'm coming back..!

assalamualaikum..
slamat tengahari petang sume..


hari ni sy kembali bekerja setelah 4hari bercuti..
tapi rasa macam x puas je..
sob..sob.. :-(


berharap sangat bekerja tu ada..tapi apakan daya..macam masih belum sepenuhnya je..
boleh ke gitu?
haha.. :-P


pape pun, tanggungjawab tu yng penting OK!..
huhu..


tata...

Jumaat, 2 Disember 2011

stress lagi!

assalamualaikum..
slamat tengahari sume..
dah lunch?


saya sedia maklum je la eh..xde lunch-lunch..
breakfast terus ke dinner.. T__T


skarang bukan nk cite tentang breakfast, lunch or dinner, okay.. T__T
tapi pasal stress..
kenapa la stress ni kerap sangat datang dalam hdup sy?


kalau best xpela juga..rela tiap-tiap hari datang stress..
tension okey!..


dan yang sy perasan, bulan 12 je mesti stress tu datang..
apa sudah jadi ni..bulan 12 bulan tuk sy stress ke??


xsuka la..macam mana ni..dah xtahu nak buat macam mana..
so, berdiam diri adalah lebih baik kan..
tahun lepas bulan 12, sebulan stress okay..tp pelik, bukan sebab keje..tapi sebab lain..T__T


macam mana ni..help me..
hari ni orang puji sy punya baju kurung cntik pun, xleh buat happy..my boss bg duit topup sebab so forward msg dia pun i x happy..  T__T


agaknya kalau orang bagi sy seguni berlian, sy happy x?..sob..sob..  T__'T

al-kisahnya... [1]

assalamualaikum...
selamat pagi..


rajinnya cik mimie pagi ni kan..pagi-pagi dah update blog..
ada story..ada la updatekan..


erm..pagi ni xde la story best mana pun..
cuma nak story al-kisahnya pagi tadi masa nak pegi isi minyak kete..
bukan ada rompakan ke apa eh..jangan fikir bukan-bukan tau..


cam gini..seperti biasa..ceh-ceh..skema je..macam nak buat karangan UPSR je..haha..
camni cite nya..tadi pagi tergerak hati la nak g isi minyak kete..cam slalu dan tempat biasa la katakan, adik yang jadi cashier tu ckap la, cik hari ni xleh pakai kad..so, i say, ooohh..yeke..xpela.. (sambil senyum) waa..pagi-pagi i dah bersedekah..hehe


tetiba lepas nak bagi duit baki tu dia tanya..


cik slalu pakai baju kurung cantik je..
saya : :)
cashier : cik punya baju tu beli ke tempah kat mana?
saya : mak akak jait je dik.. :)
cashier : oo... (sambil senyum)
saya : awak ni adik ****** kan?
cashier : ha'ah.. (macam terkejut)
saya : akak ni kawan kakak kmu..
cashier : oo..


pastu terstop la sampai situ je..sebabnya ada customer..


oohh..akak pakai baju kurung cantik ye dik.. T__T
tapi baju akak ni dah macam uniform je akk rasa..adik ni perli ke puji..sob..sob..


agak-agakkan, akk ni pakai baju kurung ada macam ana raffali x?.. (perasan la cik mimie ooii)
tapi i memang suka pakai baju kurung dari kecik lagi..
ingat lagi masa kecik-kecik dulu, masa duk kat johor..kakak sebelah umah slalu ckap, mimie ni suka pakai baju kurung..jarang tengok pkai suar..


nak buat macam mana..pakai baju kurung kan nampak cun je..cehh..perasan jap..bukan cun..tapi nampak sopan kan..


tapi first time pula orang puji i sebab nampak cantik pakai baju kurung..
tapi xpela kan..bukan i pakai dedah sana sini orang duk puji..
moga-moga ramai lagi adik2 kat sana tu akan suka pakai baju kurung.. :)



Khamis, 1 Disember 2011

01 Disember 2011

assalamualaikum..
slamat pagi semua..


cepat je masa berlalu kan..dah habis 11 bulan kita semua tempuh untuk tahun 2011 ni..
tinggal lagi sebulan je kita akan berganjak ke tahun 2012..
moga tahun ni akan terlaksana juga segala perkara yang masih belum kita kecapi..


insyaAllah..