:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Khamis, 30 Jun 2016

Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My

Assalammualaikum.. Hi..

Dengar dengar nile.com.my telah mengadakan jualan meletup sempena musim perayaan ni. Ternyata ramai dikalangan kita suka membeli belah secara online kan? Sebab mudah dan cepat. Betul tak?





Meh kita bercerita sedikit dengan nile.com.my ni.Nile.com.my ini merupakan salah satu laman web yang sentiasa menjadi sebutan ramai. Rata-rata ramai juga diantara kita pernah membeli belah disini kan? Saya juga pernah menjadi salah seorang pembeli di nile.com.my. Bukan sekali, tetapi lebih 2-3 kali juga la.



Khamis, 23 Jun 2016

Ayam Goreng Berempah Sedap & Mudah.

Assalamualaikum... Hi..

Ayam Goreng Berempah Sedap Dan Mudah | Haaaaaa,, kemain panjang nama diberikan. Sebab resepinya pun cukup mudah. Dah petang-petang macam ni mesti para ibu/mak/mama/umie tengah pening pikir nak masak lauk apa kan? 

Betul tak?


Berbuka Ala Kadar

Assalamualaikum.. Hi!..

Berbuka Ala Kadar | Setakat dah 2minggu lebih ni berpuasa, alhamdulillah la.. Belum lagi berbuka dekat luar. Teringin nak berbuka ramai-ramai kat kampung segamat tu. Tapi belum bekesempatan. Nak berbuka dengan mak ni jauh sekali la kan. Mak jauh kat ipoh. Tapi mujurlah tahun ni adik ada 2 orang kat umah tu. Dapat la mak berbuka berempat. Kalau tahun lepas mak kata berbuka berdua je. Sedih sangat. Nak masak pun macam takde semangat.

Sedih je dengar. Nak balik berbuka kat ipoh pun tak dapat. Masuk tahun ketiga berpuasa ni memang berpuasa sendiri la kat gemas ni. setakat berbuka sendiri dengan my small family ni, berbuka pun beringat. Ala kadar sahaja. Setakat ni juga la, belum lagi berbuka dengan lauk beli. hihihi.. Tak berani nak membeli. Sebab takut terkena nanti cepat basi. Last-last kena juga masak. Betul tak?



Cabaran Berpuasa Ketika Hamil & Menyusukan Anak

Assalamualaikum.. Hi! Morning..

Cabaran Berpuasa Ketika Hamil & Menyusukan Anak | Pagi ni berkesempatan nak mengomel sikit dekat blog ni. Agak-agak ada ke yang sudi singgah membaca ni ye.. Kita memang betul-betul tengah bizi sekarang. Tak sempat nak blogwalking. Update blog pun curi-curi masa. Nanti la kita share kenapa kita bizi sangat ye. Tunggu sampai urusan tu selesai.

Ok.. 



Ahad, 12 Jun 2016

Nak Masak Apa ??

Assalamualaikum.. Morning..

Sekarang dah masuk seminggu berpuasa. Sekejap je kan.. Erm.. Macam tak percaya je.. Tahun ketiga berpuasa sebagai isteri. Dan tahun kedua sebagai seorang ibu..

Bila dah masuk bulan puasa ni, perkara yang memeningkan kepala ialah................ sarapan pagi untuk zara.. maunya tak pening. kalau dulu masak la apa pun, maknya boleh tumpang sekali kan. Ater ni dah puasa, macam mana nak join sekali. hahaha..

google