:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Isnin, 28 Julai 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Assalamualaikum buat semua rakan-rakan yang dikenali..

Alhamdulillah.. setelah sebulan berpuasa akhirnya kita bertemu di pagi syawal nan indah ini..
Tahun ni raya pertama saya di rumah mertua. So tak perlu nak pening-pening nak raya kat mana. Hehehe..

InsyaAllah juga raya pertama ni my mum akan datang beraya kat umah my mother in-law. So saya dapat beraya dengan kedua-dua mak la.. hehe..
Niat mak saya nak menjengah la besannya..

Mood raya saya tahun ni slow je.. Mungkin sebab keadaan diri kut. InsyaAllah tahun depan meriah la dengan kehadiran si kecik ni..

So, dikesempatan ni saya nak Ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin.

Seandainya ada salah dan silap saya sepanjang saya kenali awak semua, harap dimaafkan ye.. Jika ada komen-komen yang mengguris perasaan, harap dimaafkan..


0-0  ye.. J

google

Ahad, 27 Julai 2014

Dah Balik Kampung Ke?

Assalamualaikum semua..

Malam ni still dapat online macam biasa. Masih boleh lepak-lepak depan tv dengan en.suami. boleh godek-godek blog, fb macam biasa.

Start tahun ni dah tak kalut nak balik raya. Tadi sambil lipat kain baju, kemas sekali siap-siap. Settle kerja.. kehkehkeh..

Start tahun ni balik raya tak perlu kalut-kalut dah. Ehhhh, selalu kalut ke? Ada la sikit kut. Sebab dulu kan balik kampong ngan family. Jadi kena la tolong apa yang patut kalau ada yang tak settle kat umah.

Mak pula menjait baju orang. Kadang tak siap, jadi kena juga tolong apa yang patut. Start dah duduk dengan suami kat gemas ni tak perlu nak kalut ke apa. Sebabnya dari gemas kalau nak balik ke Melaka (umah m.i.l) paling lama pun 2jam.. hahaha

Kalau saya nak balik kampong mak kat segamat 1jam. 2-2 perjalanan dah tak perlu tempuh jem. Ohhh, rindunya suasana tu. Even orang tak suka, tapi kerana jem tu juga la kadang kala mewujudkan nikmat nak balik kampong kan? Start duk gemas ni, nak balik raya tak lalu highway dah.. lalu jalan kampong je..

My mum dari ipoh esok bergerak 2kereta. Hope mereka tak tersangkut la dalam jem. If tersangkut, adatlah kan.. nak buat macam mana. Dah memang kenderaan banyak atas jalanraya.. ye dok?

Hope perjalanan mereka semua dilindungi.. saya pun bergerak esok juga. Tapi masih boleh singgah sana sini.. maklum la.. balik Melaka dulu tahun ni.. sempat la kut kalau nak singgah tesco, jusco dulu.. hehehe

Apa-apa pun, buat kawan-kawan yang akan bergerak balik kampong esok, hati-hati di jalanraya ya.. J

google


Psst : senyap sunyi la blog seketika kan.. hehe




::Tabung Makan Miaww::