Selasa, 14 Julai 2015

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

assalamualaikum.. salam ramadhan buat semua..

alhamdulillah, dah seminggu kita semua berpuasakan? ada yang dah buat persiapan raya? saya?? sememangnya belum. utamakan baby girl tu dulu.. actually ingat nak beli blouse je nanti dari nile.com.my. sebab dah pernah rasa material kain dari blouse yang pernah saya dapat dulu..


ehhhh.. korang, .nile.com.my ada anjurkan lagi RAYA GIVEAWAY!!!.. Jom la join sama.. mana tahu ada rezeki kan? kalau ada rezeki buat saya lagi, alhamdulillah.. hehehe..


5 x PEMENANG BERTUAH AKAN DAPAT VOUCHER RM150 DARI NILE.COM.MY!!

Voucher ni akan ditebus terus dengan barang yang kita inginkan ye..



okay, meh kita pilih 5 item yang kita inginkan ye untuk dipakai pada hari raya nanti..




                                                       Product: Haniya Embroidery Dress

Price Meletop: RM29.90

Date: 02/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Quantity: 80 pieces


Product: Cardigan/Sweater
Price Meletop: RM9.90
Date: 29/06/2015
Time: start 4.00pm
Quantity: 200 pieces


Product: Tassel Retro Stylish Bag
Price Meletop: RM9.90
Date: 03/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 250 pieces


Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pieces


Product: Simple OL Flats 
Price Meletop: RM9.90
Date: 01/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pairs



Ni antara pilihan saya. Pening juga nak pilih walaupun 5 item sahaja.. If ada rezeki lagi, alhamdulillah, syukur Allah bantu.. :)

jom korang join sama.If nak details lebih lanjut, korang boleh terjah blog >> LYSSA FAIZUREEN << ye..


untuk check result di >> SINI <<

TARIKH TAMAT : 14 JULAI 2015

Isnin, 13 Julai 2015

Giveaway Duit Raya Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti



BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Sabtu, 4 Julai 2015

Bertukar kepada Celcom First

Assalamualaikum.. Hai..

Salam ramadhan buat semua. Actually harini nak review sikit pasal Celcom First. Ewahhh.. Baru pakai lebih kurang seminggu, terussss feeling2 review. Haha..



Semangat review sebab rasa best. Hope lepas review ni celcom jangan buat pasal dah la. Sebab i dah curang dengan maxis. Haha.. Sanggup okay tukar telco maxis ke celcom. Kalau celcom buat pasal, tak tahu nak curang dengan mana dah.. Mihmihmih

Okay.. Sebelum mengarut panjang, better ke arah tujuan ceritanya.. Sebenarnya saya tukar maxis ke celcom first ni bersebab. Before ni no saya ni maxis. Alhamdulillah.. Saya dapat kekalkan no ni. Hehe.. Malas la nak pakai bnyak no. So tukar telco aje la senang.

Lagipun no ni ramai yang dah tahu. Nak nak tuk urusan bisnes. So, senanglah kan kekalkan 1 nombor je. Actually pakai mobile data maxis tak 'BERBALOI' bagi saya. Mana nak berbaloi kalau topup rm30 tuk internet -untuk 30hari. 1GB free 1GB. Tapiiiii.. Yang free tu pukul 12tghmlm sampai 7pagi.

Gilaa nak berinternet tengahmalamBUTA. I kan ada anak kecik. So dah tentu kena tido on time. Cukup masa tuk tido, kena la tido. Bukan zaman bercinta nak tahan mata sampai pagi buta. Masa bercinta pun tengahmalam tido. Bukannya nak bercinta 24jam.

Setelah pikir masak masak, saya terpikir nak pakai celcom. Memula tu ingat nak beli no lain. Hehehe.. Pastu beli mobile data. Sebab ddy zara kata jimat. Sebab dia pakai celcom. Pastu saya buat status di fb, then kak +Maria Firdz  cadangkan pakai Celcom First. So, discuss sesikit pasal Celcom First ni, terus la esoknya pergi tanya.

Kat kedai pun tanya la sesikit apa yang patut. Kasi lagi paham. Alhamdulillah la dipermudahkan. Saya boleh kekalkan no yang ada. Bila kita kekalkan no yang ada, kita dapat balik bayaran Rm10 tau. If no lain kena bayar Rm40 kalau tak silap saya la yang saya ingat.

Dan sekarang dah pakai celcom first ni bahagiaaaaaa sangat. Sebab dalam rumah duduk ceruk mana pun ada line. Haha. Kalau maxis, sila laaaa jangan mimpi ye. Jenuh oiiii cari line. Dok angkat angkat tipon nak cari line 3G tu. Kalau tak kuar 3G, jenuh la segala gambar dok loading.

Sekarang ni nak buka ig pun bahagiaaa.. Haha.. Tapi kena beringat la.. Kalau asik ngadap IG je, cepat la internet habis. Setakat ni baru guna pun baru berapa mb. Tak silap ada baki lagi 2.5GB. Sangatttt jimatt..



Okay.. Mesti ada yang nak tahu nak pakai celcom first ni macam mana kan? Korang pergi je kedai celcom yang menawarkan celcom first. Nanti dorang akan registerkan no korang tu. If kekalkan no yang sama, korang akan diberi balik bayaran Rm10. Kalau celcom biasa nak tukar ke celcom first saya tak pasti pulak dapat bayaran ke tak. Kalau saya maxis ke celcom first dapat balik rm10. So, nak tahu dah boleh guna ke belum, korang kena tunggu segala pengesahan yang masuk melalui msg.

Macam saya register hari ahad. 28jun. Pukul 11.30pagi. Tapi saya boleh pakai hari isnin 29jun lebih kurang pukul 1.30ptg. Itupun selepas maxis saya dah takde signal. So saya tukar la sim celcom yang diberi.

Alhamdulillah, selesai masalah internet saya. Pakai Celcom First ni 3GB = Rm38 + 2.40(gst). Lupa pula.. Celcom First ni bil ye.  Bukan topup.  Baru Rm40.40. Kalau saya pakai maxis Rm30 untuk 1GB. Tapi selalunya x cukup. Dan mesti topup lagi. Huh! Pernah juga topup Rm30 sekali lagi. Now dah dapat save Rm20!

Saya dah bertukar ke celcom first. :)

Jumaat, 3 Julai 2015

RAYA GIVEAWAY BY ERZA


CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Khamis, 2 Julai 2015

Mee Goreng Ala Mamak

Assalamualaikum.. Hai.. Salam ramadhan buat semua..

Ni cerita awal ramadhan. Tak ingat pulak puasa ke berapa. Ddy zahra cakap nak makan mee goreng. Suh buat ala mamak. Pening juga pikir sebab kita tak pernah makan mee goreng mamak. Haha.. Kesiannnnn kan..

Ddy zahra cakap mee goreng tu kering. Ada campur telur. Pastu ada tauhu goreng kan. So, dengan kepakaran yang ada, tawakal aje la. Haha.. Yela, goreng mee memang tak susah. Yang susah tu kalau tak menjadi. I bukan chef pun kan.



Bila dah siap, rasanya ok la kut camni kan. Asalkan ada nampak gaya mee goreng ala mamak tu sikit-sikit.

Bahan nya macam biasa kita goreng mee tu je. Cuma saya bubuh udang, sotong, tauhu goreng, dan telur. Isi ayam tak bubuh pun. Sebab dah ada telur ayam kan. Pastu ada bubuh tomato sebiji. Sayur sawi sikit dan juga taugeh. Nak makan perahkan sedikit asam limau. Ohhhh.. Nikmat.. Hihi

Tumisan nya tu macam biasa je. Cuma saya tak bubuh air pun. Sebab nak ianya keringkan. Basah sikit tu pun sebab tomato. Tomato kan berair.

Okay la.. Rasanya boleh dijadikan idea juga kan buat kengkawan yang tengah pening pikir menu tu. Heee..

Selamat memasak. Ingat tetiap hari nak share menu yang ada. Tapi malasssssssss taip entry. Haha.. Okay.. Bye..

#1hari1menu

::Tabung Makan Miaww::