Isnin, 18 Mei 2015

Zahra 8Bulan.

Assalamualaikum.. Hai..

Alhamdulillah.. Harini 18mei zahra genap 8bulan. Allah, cepat betul masa berlalu. Masih terasa rindu saat zahra lahir. Masih teringat suasana dalam pantang, kini zahra dah makin membesar dengan sihat.



Perangai 8bulan? Susah nak makan weiii.. Poning omak ehhh.. Haha.. Bagi bubur tak mau. Nestum bagi juga. Ikut mana sempat. Dia taknak bubur, bagi nestum. Kadang bagi biskut milna tu. Cairkan. Tapi setiap kali makan kena sulamkan dengan air kosong.

Perangai lain, masih belum merangkak. Orang asik la kata montot berat, malas la, bla bla bla.. Adoiii.. Cakap la apa pun. Yang penting my baby sihat alhamdulillah, aktif & ligat!.. Perkembangan setiap baby kan tak sama.

Suka merap ngan mamanya. Okay, kata geng kan zahra. Hehehe.. Kerap bagi mamanya rehat. Gud girl sangat. Sekarang ni pukul 12 baru start masak. Pagi time melayan baby girl ni punya karenah. 2jam tido, 2jam la kena baring juga.. Sabar je la.. Sepanjang tido dok ngempeng. Layankan jelah..

Cerita lain?? Update nanti la.. Malas nak taip panjang lebar. Sebabnya update pakai fon. Hehehe..

Ahad, 17 Mei 2015

Cenderahati Dari Rakan Blogger!

Assalmualaikum.. Selamat petang..

Sekarang ni dah kurang update blog kan. Takpe takpe, ada rezeki nak masuk wifi kat umah, insyaallah akan laju la diriku meng-update. Hihi.. Insyaallah.. Yang bestnya, tak sabar nak blogwalking.. Mihmihmih.. 

Ni cerita last week ye. Sekarang ni nak update sepantas kilat dh tak dan dah. Nak nak kalau guna laptop, zahra dulu laju terkamnya. Ni kebetulan kat umah mil, ada wifi, update sekejap la by phone. Hehe..


Hadiah cenderahati dari rakan blogger.. Suka suka.. Dapat brooch dari sabah. Macam tau tau je kita suka kaler coklat gini tau.. Mekasih +Athirah Diyana .. Sebab pergi bercuti pun ingat kat kita. Hehehe..

Korang yang tak kenal lagi dengan +Athirah Diyana , sila cepat cepat terjah blog beliau ye.. *_^

Isnin, 11 Mei 2015

Bila Anak 'Bantu Mengemas'..

Assalamualaikum.. Hai..

Sejak zahra makin membesar ni, makin bijak akalnya. Apa yang orang buat, dia pun dah pandai nak ikut.

Tapi paling menonjol sikapnya yang suka mengemas sama.. Huaaaaaa..
Kita kemas dapur, dia kemas depan. Karang kita kemas depan, dia duk dalam walker masuk bilik, ngemas kat bilik..

Yang ni betul betul mencabar.. Tapi takpe.. Asalkan jangan nak melalak sudah.. Tak lalu nak dengar.



Update by lenovo s939

Ahad, 10 Mei 2015

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum.. Hai semua..

Ya Allah.. Entah macam mana la boleh lupa yang harini hari ibu. Allah, sungguh tak ingat. Nasib baik la semalam nana wish. Haha. Bila dia wish terus tengok tarikh dah berapa haribulan. Buka fb penuh dengan wishes.

Okay la.. Kita betul betul lupa. Tapi ingat tarikh hari ibu pada 10 mei. Bajet sangat nak tempuh 10mei tu lambat lagi.. Kikikiki..

Selamat hari ibu buat my mum. Ehh, my mother in law too. Allah, sebak pula perasaan ni. Dah la jauh dari mak. Nanti wish kat whatsApp je la. Kalau call karang, kita ni yang berderai airmata. Hehehe..



Mak sememangnya mak yang terbaik buat diri ini. Bila kita dah jadi seorang ibu, banyak benda yang kita akan paham dengan segala tindak tanduk yang mak lakukan buat kita..

Moga 1 hari nanti saya akan jadi seorang yang kuat like my mum. Akan cekap dalam segala tugas like my mum. Akan pandai menjahit & masak memasak buat keluarga like my mum. Akan sentiasa menjaga & menyayangi keluarga like my mum. Everything same like my mum.

Insyaallah..

Ehh, selamat hari ibu juga buat diri ini. Alhamdulillah.. Diusia 27tahun ini, Allah kurniakan zahra khadijah sebagai pelengkap kehidupan & menyempurnakan diri ini sebagai seorang ibu!!



Khamis, 7 Mei 2015

Topi Crochet

Assalamualaikum.. hai...

korang yang ada baby girl mesti suka sesuatu yang comel-comel kan?

ada yang berminat dengan topi crochet ni??


Rm36 termasuk postage ye. berminatboleh whatsApp saya. 011-24181178


::Tabung Makan Miaww::