:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Ahad, 5 Jun 2016

Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian. 

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.


Selasa, 31 Mei 2016

1st Giveaway by Aura Queen

1st Giveaway by Aura Queen 

1st Giveaway by Aura Queen.Giveaway ini diadakan sempena PEMBUKAAN BLOG AURA QUEEN ORIGINAL.Doa dan harapan kami di Aura Queen,semoga anda sudi join ya.Semoga Giveaway ini mendapat sambutan dari sahabat blogger sekalian.Giveaway Aura Queen ini adalah tajaan sepenuhnya AURA QUEEN ORIGINAL.Giveaway terbuka kepada semua blogger di Malaysia.1st Giveaway by Aura Queen bermula pada hari ini,6 May 2016 dan akan berakhir pada 31 May 2016 jam 11.59 malam.Cepat cepat JOIN.Aura Queen mencari LIMA PEMENANG BERTUAH yang akan memenangi WANG TUNAI RM50 dan juga Feminin Wash AURA QUEEN.





*SILA TEKAN BANNER DIATAS UNTUK JOIN*

SYARAT SYARAT 1st GIVEAWAY by AURA QUEEN 


Rabu, 25 Mei 2016

TIPS Berpuasa Bagi Ibu Menyusu

Assalamualaikum.. Hi..!

Harini saya nak share sikit TIPS untuk ibu-ibu menyusu yang ingin berpuasa tanpa sebarang masalah. Alhamdulillah.. Tahun lepas pun saya dapat berpuasa sambil menyusukan zahra. Memang mula-mula tu rasa risau la kan. Mana tak risau. Kita tak makan waktu siang kan. Jadi risau la kut-kut susu akan drop!

Tapi...

Kita kena yakin. Menyusukan anak ketika bulan puasa bukan bererti kita tak dapat nak menyusukan anak seperti biasa ye. Yang penting usaha, yakin & tawakal kepada Allah. Meh kita share sikit TIPS yang sangat berguna ni ya..

Hak untuk anak kita tak boleh abaikan, kan?



Selasa, 24 Mei 2016

MILKBOOSTER Membantu Para Ibu Menyusu.

Assalamualaikum... Hi..!

MILKBOOSTER Membantu Para Ibu Menyusu | Hari ini saya nak share sikit tentang Milkbooster. Apa itu Milkbooster? Milkbooster adalah makanan tambahan untuk membantu para ibu yang masih menyusukan anak dibawah usia 2 tahun. Milkbooster dikatakan dapat membantu para ibu untuk menambahkan kuantiti pengeluaran susu.

Pada masa kini, terdapat pelbagai Milk Booster yang dijual dipasaran. Hanya kita perlu pilih sahaja yang mana menjadi pilihan hati. Saya sendiri sebagai seorang ibu yang masih menyusukan anak juga telah mengunakan beberapa jenis Milk Booster yang ada dijual dipasaran.

Antara salah 1 nya ialah..



4 Cara Untuk Elakkan Serangan Simpul Mengkarung!

Assalamualaikum.. Hi..!

Terperasan entry ni. Rasanya bagus juga share kat sini. Masa mengandungkan zahra dulu, beberapa kali juga la kena simpul mengkarung ni.. Haaaaa, sakitnya tu, Allah aje la yang tahu. Pernah kena 2-2 belah kaki sekaligus tau. Rasa nak menangis sakitnya tu tau.

Meh kita baca sikit perkongsian ni.. Moga bermanfaat buat semua..